Acasa Actualitate-InternaSocial Cele mai scumpe lucruri vandute in 2009

Cele mai scumpe lucruri vandute in 2009

scris de Ziua Veche
16 afisariIn ciuda crizei economice care a afectat mapamondul, se gasesc in continuare oameni care sa investeasca in obiecte foarte scumpe. Lumea luxului din anul 2009 s-a axat in special pe domeniul accesoriilor, ale caror preturi ajung si la sume care ar putea sa hraneasca un mic oras. In Dubai, pe langa cel mai inalt zgarie-nori si ambuteiaje cauzate de Lamborghini si Ferrari, vizitatorii mai pot admira si Dubai Fountain, cea mai scumpa fantana arteziana, construita in 2009 contra sumei de 217 milioane de dolari. Cu o lungime de 270 de metri, echipata cu 6.600 de becuri si 50 de proiectoare cu raze coloratei.Cel mai scump telefon din 2009 este iPhone 3GS Supreme. Chiar daca nu are functii suplimentare, smartphone-ul are carcasa de aur incrustata cu diamante. Partea metalica a telefonului a fost realizata din 271 grame de aur de 22 de carate, iar ecranul este inconjurat de 136 de diamante insumand 68 de carate. Butonul de meniu are un diamant de 7.1 carate si este unul foarte rar. Proprietarul telefonului creat de bijutierul Stuart Hughes din Londra a fost creat special pentru un magnat al industriei miniere din Australia care a platit suma de 3,1 milioane de dolari pentru minunatia tehnologica.

Suta la ora in 2,5 secunde

In materie de automobilistica, cea mai scumpa masina din 2009 a fost Bugatti Veyron Fbg par Hermes al carei pret s-a ridicat la nivelul de 2,37 milioane de dolari. Faimosul motorul in „W” cu 16 cilindri genereaza 1001 CP la 6.000 rpm si un cuplu maxim de 1250 Nm intre 2.200 si 5.500 rpm. Cu tractiune integrala permanenta, bolidul are o fenomenala manevrabilitate dinamica si o acceleratie de la 0-100 km/h de numai 2.5 secunde. Suprafetele interioare ale lui Bugatti Veyron Fbg par Hermes au fost gandite si tapitate cu piele de vitel, de atelierele Hermes din Paris. Totul, de la panoul de bord, tapiterie, scaune pana la torpedo si portbagaj, este acoperit cu piele de cea mai buna calitate.

Stilou de 30 de carate

Cel mai scump stilou, nu doar in 2009, dar si din toate timpurile, este Aurora Diamante, care are un pret de 500.000 de dolari. Stiloul este acoperit cu diamante de peste 30 de carate, iar rezervorul de cerneala este facut din platina. Din pacate pentru doritori, modelul nu este facut decat intr-un singur exemplar pe an, fiind considerat mai mult o bijuterie decat un instrument de scris.

VEZI aici cum arata celelalte obiecte scumpe

Patru ceasuri Patek

Ceasurile de aur au fost intotdeauna cele mai scumpe. Insa, cel mai scump model este de departe Patek Philippe Calibre 89. Considerat de cunoscatori drept cel mai complicat ceas facut vreodata, este realizat din aur de 18 carate cu o puritate de 75% si a fost creat in urma a cinci ani de cercetare si patru ani de asamblare. In 1989, atunci cand a fost pentru prima data prezentat publicului, au fost realizate patru ceasuri, unul din aur alb, unul din aur galben, unul din aur rosu si unul din platina. Valoarea materiala a ceasului a fost calculata nu prin prisma materialului din care a fost facut, ci datorita mecanismului complicat care il insoteste. Aceasta s-a ridicat la suma de 5.053.360 de dolari.

Costum din lana de lama

Cel mai scump costum barbatesc realizat in 2009 a fost realizat de designerul Alexander Amosu si a costat 100.000 de dolari. Costumul a fost realizat din lana animalului sud-american Vicuna (o specie asemanatoare lamei) si a fost creat in peste 80 de ore de munca, la el fiind facute peste 5000 de cusaturi. Nasturii au fost special creati din aur de 18 karate, iar butonii incrustati cu diamante.

O noapte de 65.000 de dolari

Cea mai scumpa camera de hotel in 2009 o puteam gasi la  Hotel President Wilson in Geneva, unde doar pentru o noapte de cazare trebuie sa platesti 65.000 de dolari. Desigur, pretul are si unele beneficii precum geamuri  si usi anti-glont, patru camere decorate cu mobila de cea mai buna calitate, iar paturile sunt acoperite cu lenjerii din cele mai scumpe si exclusiviste materiale.

Foto: dyscario.com


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult