Acasa Actualitate-InternaSocial Cepoi: Taxă pe fast food şi pe berea cu alcool

Cepoi: Taxă pe fast food şi pe berea cu alcool

scris de A.B.
6 afisari

Vasile Cepoi a anunţat că prin noua lege a sănătăţii ar putea fi introdusă taxă pe fast food şi pe berea cu alcool, întrucât este vorba de o alimentaţie nesănătoasă care creşte morbiditatea pe anumite boli.

burger

foto: sanatate.ro

Ministrul Sănătăţii a precizat că prin noua lege se încercă introducerea taxei pe produsele nesănătoase tip fast food care aduc prejudicii sănătăţii şi, de asemenea, pe berea cu alcool. Vasile Cepoi a precizat însă că este vorba despre proiectul legii sănătăţii, aflat în curs de elaborare, iar aprobarea acestei propuneri este o decizie politică.

„Există o morbiditate crescută pe anumite boli cauzate de alimentaţia nesănătoasă şi ar fi firesc ca aceste produse să fie suprataxate pentru a reduce consumul lor. De asemenea, berea este produs alcoolic şi, aşa cum celelalte produse alcoolice sunt suprataxate (taxa pe viciu), e firesc ca şi berea cu alcool să intre în această categorie”, a declarat pentru românia TV ministrul Sănătăţii.

Introducerea taxei pe fast food a mai fost în atenţia autorităţilor şi în 2011, însă, după mai multe dezbateri contradictorii, a fost amânată, pe motiv că este foarte greu de implementat. Ministrul Sănătăţii din acea perioadă, Cseke Attila, declara pe atunci că Ministerul nu a avut un proiect în acest sens, ideea privind taxa pe fast food apărând într-o conferinţă de presă, ca soluţie la creşterea sumelor la bugetul de stat.

Ministerul Sănătăţii intenţiona anul trecut să introducă taxa pe fast food pentru susţinerea programelor naţionale de sănătate.Secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel spunea atunci că lista produselor alimentare nerecomandate ce ar putea fi taxate ar putea include produsele cu o cantitate foarte mare de grăsimi, dulciurile hiperconcentrate şi băuturile carbogazoase, fiind exceptate lactatele, carnea, pizza, shaorma şi apa minerală.

Patronatele atenţionau însă că introducerea taxei pe fast food ar putea duce la creşterea preţului alimentelor în medie cu peste 20 la sută, dar şi la disponibilizarea a 36.000 de salariaţi, respectiv 20 la sută din personalul din industria alimentară.

26 comentarii

Mache 17-05-2012 - 17:55

Las’ mai Bula,

Nu te mai necaji si tu atata … 🙂

Au anuntat deja ca in loc sa scada CASS o sa creasca. Insa pentru aia tot o sa taie asigurarile de sanatate ale saracimii, ca doar taiatul e gratis 😉

In schimb sa stii ca ramane chestia aia cu reducerile la bilete la Tarom cu 10% pentru cei ce merg la Viena la clasa business sa se trateze 🙂

Sanatate si bucurie, mai Bula!

BULA 17-05-2012 - 18:37

Mai citesc si atii ce scrii si te judeca. Te vor da afara din serviciu sefii tai, pentru ca faci antireclama scarbelor de la conducere, care va servesc interesele.

DXN 17-05-2012 - 19:37

Bula,
Nu fi prost!
Alatura-te-ne!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-05-2012 - 20:16

….Cher amis,c her ami, vous savez qui inviter? Encore une fois, l’individu est un notoirement déséquilibrée, aller et lire des articles et de positionnement signés et MDD et Jacoov

dxn 17-05-2012 - 20:26

Merci mon ami! J’ai pas connu.
Encore un fois, je te remercie pour ca.
J’ai remarque que BULA etait un homme tres stupid, mais j’ai cru qu’il s’adapter….

BULA 17-05-2012 - 20:53

Vorbiti ma pe evreiasca si lasati dracu furculision si lingurision.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-05-2012 - 21:20

חבר יקר, אתה יודע מי להזמין? שוב, הפרט הוא לא מאוזן לשמצה, לך לקרוא מאמרים ומיקום חתום MDD ו Jacoov ..Dear friend, you know who to invite? Again, the individual is a notoriously unbalanced, go and read articles and positioning signed and MDD and Jacoo.Lieber Freund, Sie wissen, wer zu laden? Auch hier ist das Individuum ein notorisch unausgewogen, zu gehen und lesen Sie die Artikel und die Positionierung unterzeichnet und MDD und Jacoov .друг, Вы знаете, кого пригласить? Опять же, человек как известно, несимметричный, пойти и прочитать статьи и позиционировании подписана и MDD и Jacoo.親愛的朋友,你知道是誰邀請?再次,個人是出了名的不平衡,去閱讀文章和簽署的定位和MDD和Jacoov.

Salut 17-05-2012 - 21:51

Acum ti-a casunat pe franceza? Nu-i indeajuns cat ai chinuit limba romana pana acum?

BULA 17-05-2012 - 20:56

Esti prea sigur de sanatatea ta si a familiei tale. Sa n-ajungem sa facem cheta, sa te scoatem din rahat. Nu ti-as dori asta, dar nu se stie niciodata.

Mache 17-05-2012 - 18:26

Mda, cam asa a inceput si tovarsul Nicolae Ceausescu, cel mai iubit fiu la poporului. A constatat la un moment dat ca romanii sunt prea grasulii si ca asta le cauzeaza la sanatate. Asa ca a initiat „progremul de alimentatie stiintifica a populatiei” in 1981 punandu-l staroste peste el pe Iulian Mincu. Apoi s-a apucat sa vnda papica neamului pe unde a putut, iar magazinele alimentare socialiste s-au golit instantaneu.

Cum o asmenea experienta valoroasa nu putea fi risipita, PSD-ul l-a numit ministru al sanatatii pe Iulian Mincu in guvernul Vacaroiu intre 1992 si 1996. Putem sa apreciem ca impreuna cu intregul guvern PSD al lui Vacaroiu infometarea natiei a iesit binisor si intre 1992 si 1996. De data asta magazinele nu mai erau goale, insa s-au golit buzunarele romanilor. 😉

Din pacate in ziele noastre bietul Mincu e mult prea batraior ca sa duca la capat o nou campanie de alimentare santaoasa a natiei. Asa ca l-au scos din sertar pe Cepoi. Care Cepoi trebuie sa recunoastem ca e baiat talentat cu mult potential in el. 😉

Incepe copacel, copacel cu taxe pe hamburgheri. Se stie deja ca painea e un aliment nesanatos asa ca pentru moment a disparut gargara aia electorala cu TVA redus la paine. Deja se lucreaza din greu la o taxa suplimentara pe paine. Si tot asa pana o sa ramana numa’ stevia si urzicile netaxate. 😉 🙂 🙂

Sa traiti bine si mai ales alimentati stiintific !!! 😉

Pribeagul 17-05-2012 - 18:37

Mai Cepoi, lasa-le dracului de taxe!

Incearca sa faci putina ordine in sistemul sanitar!

Cum se face ca individul care plateste taxe lunare la sanatate, cind ajuge pentru o problema minora la sistem, trebuie sa mearga la cabinetul medicului si sa plateasca 50 lei? 🙂 Nu mai vorbesc de ce se intimpla cind ajungi sa fii internat in sistemul oficial. Ajungi sa intelegi ce inseamna expresia „vai de capul tau”.

N-ai bani?

Vezi cum recuperezi banii de la evaziunea, cca 15 mld euro!

Vezi cum elimini jaful de la buget, alti cca 15 mld euro!

In total cca 30 mld euro, adica cca 66,66 din veniturile bugetului de stat, daca aceste sunt 45 mld euro.

Pina acum tot de asta ati vorbit, de resursele nefructificate; acum vreti sa puneti taxe pe hamburgeri? 🙂

Mache 17-05-2012 - 18:50

Pribege,

Nu te mai consuma atata, ca e pacat. 🙂 Ce se intampla e ceva absolut firesc si normal unei guvernari socialiste. In Opozitie promit scaderi de taxe sau taxarea suplimentara doar a bogatilor, buna guvernare si chivernisire a bugetului.

Dupa ce guverneaza ramane in urma lor pamatul parjolit si cainii latrand a mort 🙂 . De taxat pana la urma taxeaza tot saracimea, ca doar aia raman socialisti convinsi pana dau coltu’ de foame 🙂 iar apoi vornicimea socialista e formata doar din oameni foarte bogati care vand prostimii gogosi depre echitatea sociala 😉

Uita-te 5 minute peste ce promitea Ponta inainte de investitura si ce a mai ramas din promisiunile lui la 10 zile dupa investire. Mai intai s-au amanat toate masurile populare pentru candva in 2013… 🙂 Dupa ai reducerile de taxe devin cresteri si tot asa… Si asta-i numai inceptutul . Balciul de abia acum incepe.Sper sa va tina curelele sa puteti duce atata amar de justitie sociala 🙂 😉 🙂

BULA 17-05-2012 - 20:08

Ciocoii din USL nici nu se vazura trecuti de alegeri si deja incepura sa jupoaie pop.ulatia. In loc sa faca ce trebuie, sa dezvolte productia, sa repare ce s-a stricat in invatamant (de Marga, de Abramburica si altii cu grade mai mici), sa termine cu furaciunile de la parcuri de distractie inutile si cu alte magareli. Lumea n-are ce sa manance si nici bani de medicamente, iar ei ne suprataxeaza sub pretextul ca ne poarta de grija.

PARAIPAN 17-05-2012 - 19:32

Carpatule,
Iti dam de lucru

http://saluki.wordpress.com/category/ziua/

dxn 17-05-2012 - 19:34

Buna ziua PARAIPAN,
Ma scoti di ecuatie?

PARAIPAN 17-05-2012 - 19:34

Ancuta m-a rugat sa fiu opertiv.

ANCUTA 17-05-2012 - 19:35

OPERATIV.

ANCUTA 17-05-2012 - 20:19

Plansetele mele din fiecare noapte!
Domnul fie cu tine Carpathian lord.

BULA 17-05-2012 - 19:53

Ziceam ca aceste taxe suplimentare vor fi platite tot de romanii cu venituri reduse. Cepoi e cu gandul la stors bani de la pop.ulatie si il doare in fund de sanatatea nostra. Are si mutra de ciocoi.

BULA 17-05-2012 - 20:20

Ciocoii din USL sa aiba grija de furaciunile de la universitati, de sute de miliarde de lei vechi. Se fac mega-afaceri cu proiecte europene POS DRU. Se dau salarii de zeci de milioane de lei vechi, pentru cercetari fictive, fara aplicatie la ceva care sa duca la dezvoltare.

Daca se dau ingrijorati de soarta romanilor nevoiasi, sa faca bine si sa diferentieze vizibil impozitele. Nu e normal ca impozitul la o vila de lux, cu ditamai curte si gradina, sa fie aproape la fel ca un amarat de apartament de bloc.
Nu e normal nici ca impozitul pe tractoare (mijloace de productie), sa fie ca la jeep-urile mafiotilor.

Ciu Huhu 17-05-2012 - 23:52

Bula, ITI GARANTEZ, SERIOS, ca nenorocitul Mache, atit de sigur de sine in prostia lui, va sfirsi ca homeless, boschetar!!!!!!!!!!!!!!!!

tomi 18-05-2012 - 01:55

ai sa mori paginule

Ciu Huhu 18-05-2012 - 02:35

Si tu nebunule Tomi, si TU NEBUNULE VEI SFIRSI HOMELESS, BOSCHETAR, GARANTEZ!!!!!!!!!

tomi 18-05-2012 - 02:46

Nu ciu huhu,nu garanta ca-i pacat de vorbele tale.Pozitia mea sociala,meseria in care activez,nivelul profesional,rezultat al scolii romanesti de care ma mindresc situatia mea materiala,
excude prezicerile tale.Insa in cazul tau este foarte posibil sa dau de tine pe strada si sa-mi ceri un leu pentru o bucata de piine.Vai de viata si zilele tale amarite,tu care te zbati in bezna urii si a invidiei.
tomi

Ciu Huhu 18-05-2012 - 03:08

Tomi tine minte, vei sfirsi homeless, boschetar, NEGRESIT, TU SI MACHE!!!!!!

Cercul 19-05-2012 - 07:31

@tomi, intr-adevar scoala romaneasca e ceva pe care poti sa te bazezi.
Insa Cepoi taxeaza o libertate a romanilor.
Adevarul e ca romanii n-au stralucit la capitolul gastronomie, taranii romani n-au fost obezi nicicand.
Si daca Cepoi considera fast-food-ul ca generator de boli, sa ia in considerare aspectul: Majoritatea pacientilor sunt tarani, deci hrana traditionala romaneasca nu e sanatoasa.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult