Acasa Actualitate-InternaSocial Cercetătorii americani au descoperit “tinereţea fără bătrâneţe”

Cercetătorii americani au descoperit “tinereţea fără bătrâneţe”

scris de Ziua Veche
0 afisari

Secretul „tinereţii eterne” – o enzimă care opreşte efectele îmbătrânirii asupra organelor interne – a fost descoperit de cercetătorii americani de la Dana-Farber Cancer Institute din Boston, informează thesun.co.uk, citat de Mediafax.


Oamenii de ştiinţă americani au folosit o anumită enzimă în teste efectuate pe şoareci, pentru a opri efectele pe care procesul de îmbătrânire le are asupra organelor interne.

După ce va fi pusă la punct, procedura va putea fi utilizată şi pe pacienţi umani, cu scopul de a-i ajuta pe oameni să rămână pentru totdeauna tineri şi sănătoşi.

Prin activarea acelei enzime, procesul de degenerare a ţesuturilor a fost inversat, după doar patru săptămâni, în cadrul testelor de laborator efectuate de specialiştii americani.

Studiul cercetătorilor americani s-a concentrat asupra telomerilor. Telomerii sunt markeri ai îmbătrânirii biologice care se găsesc în toate celulele şi care au rolul de a proteja cromozomii. Mai precis, telomerii sunt pachete de ADN plasate la capetele cromozomilor care au rolul de a împiedica dezintegrarea acestora, respectiv de a întârzia procesul îmbătrânirii. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, telomerii devin din ce în ce mai scurţi, celulele nu mai sunt protejate şi, în cele din urmă, mor. Se estimează că lungimea telomerilor se reduce, în medie, anual, cu 21 de nucleotide sau unităţi structurale.

Prin reactivarea enzimei telomerază, cercetătorii americani au reuşit regenerarea telomerilor, împiedicând astfel micşorarea acestora şi inversând procesul de îmbătrânire a organismului.

De altfel, importanţa telomerilor a fost recunoscută în 2009, când trei cercetători americani (Elizabeth H. Blackburn, Carol W. Greider şi Jack W. Szostak) au fost recompensaţi cu premiul Nobel pentru medicină.

0 comentariu

pavel 11-09-2010 - 20:11

Roy said…
Cine ar fi crezut ca in mai putin de 10 ani, in acest loc imbibat de sangele a 3000 de oameni, in acest loc martor al celui mai bestial atac terorist islamic din miile care ni se scurg in fata ochilor,
se va ridica o moschee si un centru „cultural” musulman.

Cine ar fi crezut ca o administratie americana nu va face tot posibilul sa impiedice sacrilegiul?

De parca cei care conduc Occidentul vor sa ne obisnuiasca sa traim in teroare si sa intelegem ca si teroarea are drepturile ei.

„Când văzui a lor mulţime, câtă frunză, câtă iarbă,
Cu o ură ne’mpăcată mi-am şoptit atunci în barbă,
Am jurat ca peste dânşii să trec falnic, fără păs,
Din pristolul de la Roma să dau calului ovăs…”

asa scria Eminescu in una din capodoperele sale. Si poate ca el insusi nu realiza cat de aproape si cat de repede ne vom apropia de acest punct.

Inca un cui in sicriul administratiei lui Hussein Obama.

urbos 12-09-2010 - 02:12

Si mai zicea Eminescu:

Cine ne-au dus Jidanii
Nu mai vaza zi cu anii
Ci sa-i scoata ochii corbii
Sa ramâe ‘n drum cu orbii

Ester Blum 12-09-2010 - 06:48

Daca intradevar sunt din versurile lui Eminescu ,atunci nu a fost altceva decat o naparca antisemita ca si tine….
Innsa daca ca crestin te solidarizezi cu islamistii,inseamna ca valorezi in fata societatii civilizate tot ata cat fecalele acelor indivizi……

Beniamin 12-09-2010 - 07:15

Dupa tine, trebuie sa ne inhibam instinctele de conservare si sa ne punem singuri gatul la jug. Ce zici, ai fi amator(oare) de un experiment, ca sotia (sotul) ta (tau) sa si-o traga cu altcineva, pe care sa ti-l (ti-o) aduca in casa ?

Voi propagati „invaturi” prin care ii indemnati pe oameni sa nu-si mai apere interesele vitale, cu intentia de a-i transforma mai usor in sclavi. Conform acestor teorii, normalul devine ceva anormal, cand este vorba de ceilalti, in timp ce anormalul este normal (pentru voi).

Yakov 12-09-2010 - 07:18

Lasa-ne dracu cu arabetii, ca pe noi ne agreseaza pseudoevreii khazari. Astia ne-au lasat saraci si acum ne cumpara tot pamantul agricol.

Rasputin 12-09-2010 - 09:02

…am o întrebare:
Cum se face că lumea (world) este plină de anti-evrei? Ruşii au fost şi sunt împotriva evreilor, doar de la ei vine cuvîntul pogrom. Polonezii sunt, germanii au fost şi sunt, ungurii sunt, negrii din SUA sunt, arabii sunt, şi pot să-ţi mai enumăr o mulţime de alte naţii…
Explică-mi şi mie de ce aproape tot globul nu vă iubeşte?

Ester Blum 12-09-2010 - 10:16

Pentru-ca inteligenta si realizarile poporului evreu va domina.Dela Isus incoace a-ti ramas in urma ratiunii si a bunului simt.Ce ce ne urasc sunt cretini ca tine si nu gloata.Fara noi a-ti fi oierit de mult sakalilor!

Rasputin 12-09-2010 - 10:43

Nu ai răspuns la întrebare!
Este si greu!

Şi…nici-odată nu veţi putea stăpîni lumea. Pînă şi americanii au realizat cine sunteţi. Moscheea de lîngă turnurile gemene arată ca şi ei s-au săturat de pretenţiile voastre.
Eu nu sunt anti-semit. Sunt anti celor care vor să stăpînească lumea, şi să transforme în sclavi popoare intregi.

Şi arabii sunt semiţi.
Mai învaţă dobitoc jegos ce eşti.

P.S. Ultima propoziţie este în stilul pe care îl practici aici pe forum.

Yakov 12-09-2010 - 10:55

Evreii la care te referi tu, aia cu Biblia, sunt putini. Tu te tragi in khazari, un trib din nordul Turciei, trecut la religia mozaica si mai ales la practicarea pe scara larga a bisnitei, o activitate extrem de profitabila. De la banii rezultati din bisnita v-ati luat-o in cap, dar tot de aici o sa va vina si lecuirea. Odata va fi ca niciodata ! Luati aminte la ce va spunem noi si potoliti-va. Nu-i mai desconsiderati pe cei care muncesc si sunt productivi.

Da vrei sa stii, o parte din populatia din sudul Romaniei este alcatuita din evrei adevarati (adusi de Imperiul Roman), care s-au lasat de bisnita de peste o mie de ani si acum traiec din munca. Dar voi nu vreti sa recunoasteti treaba asta si chiar ii urati pe evreii adevarati. De asta nici nu vreti sa puneti pe net care este structura genetica a populatiei din Israel.

Rasputin 12-09-2010 - 11:08

…încă ceva:
Nu eşti nici-un fel de blum.
Eşti o buruiană putredă!

urbos 12-09-2010 - 14:05

Unde vezi naparca jidoveasca solidarizarea mea cu islamistii? Nu ma voi solidariza insa cu voi, sobolani imputiti. Trebuie sa dispareti ca lepra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult