Acasa Actualitate-InternaSocial CFR. Mersul Trenurilor se schimbă din 9 decembrie

CFR. Mersul Trenurilor se schimbă din 9 decembrie

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

CFR Călători a anunţat joi, 6 decembrie, că noul Plan de Mers al Trenurilor va intra în vigoare din 9 decembrie, cu valabilitate până pe 14 decembrie 2013.

CFR. Mersul Trenurilor se schimbă din 9 decembrie (Foto:cugetliber.ro)

Într-un comunicat de presă al CFR Călători remis de Agerpres se specifică faptul că zilnic se vor afla în circulaţie în Noul Mers al Trenurilor 1.378 de trenuri, cu 60 de trenuri mai mult decât în planul de mers 2011-2012. De asemenea, în traficul intern s-a implementat mersul de tren cadenţat pe rutele unde condiţiile de circulaţie şi exploatare au permis acest lucru şi unde traficul de călători este cu preponderenţă de navetă: Bucureşti Nord- Roşiori, Roşiori – Craiova, Constanţa – Mangalia, Bucureşti Nord – Ploieşti, Ploieşti Sud – Urziceni, Buzău – Mărăşeşti, Iaşi – Ungheni Prut.

Pentru asigurarea mobilităţii şi pentru desfăşurarea unui transport de pasageri competitiv, e necesară realizarea unei reţele de transport complet integrate, care să pună în legătură diferitele moduri de transport. În acest sens, o soluţie pe termen lung este introducerea acestui sistem de mers de tren cadenţat, care să asigure legături frecvente între marile oraşe ale ţării şi capitalele de judeţ, precizează CFR Călători. În traficul internaţional au fost introduse două noi trenuri cu destinaţia Budapesta, de la Bucureşti Nord şi de la Sighetu Marmaţiei.

Prin încheierea unui Contract de Colaborare între operatorul naţional feroviar de pasageri din România – CFR Călători şi MAV Trakcio – operatorul feroviar de tracţiune din Ungaria, traficului feroviar cu Ungaria va fi fluidizat prin reducerea timpilor de parcurs a trenurilor internaţionale, utilizând o singură locomotivă între Bucureşti şi Budapesta. CFR Călători va menţine ofertele comerciale existente, prin care acordă reduceri la transportul feroviar atât în traficul intern cât şi în cel international (Minigrup 2-5, biletul dus-întors, cartea VSD, biletul de weekend, procurarea cu anticipaţie a biletelor de tren, abonamente, facilităţi copii, reduceri la cumpărarea online, reduceri la cumpărarea cu anticipaţie, cardul TrenPlus etc.)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult