Acasa Actualitate-InternaSocial Cheltuim de doua ori maI putin decat Ungaria pe sanatatea fiecarui cetatean

Cheltuim de doua ori maI putin decat Ungaria pe sanatatea fiecarui cetatean

scris de Ziua Veche
0 afisari

 

.In Romania povara sistemului de sanatate este aproape integral a statului. Mediul privat local cheltuieste doar 1% din PIB pe sanatate, de doua ori mai putin decat in Ungaria.


Cheltuielile statului roman cu sanatatea sunt printre cele mai mici din regiune, indiferent ca este vorba despre ponderea lor in PIB sau despre suma efectiva de bani alocata sanatatii romanilor. Singurul stat unde lucrurile par sa stea si mai prost este Bulgaria, Romania fiind depasita la acest capitol de state precum Ungaria, Polonia sau Cehia, scrie gandul.info.

In 2008 statul roman a cheltuit, in medie, aproape 280 de euro pentru sanatatea fiecarui roman, nivel de aproape doua ori mai mic decat cel din Ungaria, guvernul de la Budapesta alocand aproape 530 de euro pentru sanatatea fiecarui maghiar, conform celor mai recente date publicate de Eurostat, biroul de statistica al Uniunii Europene.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult