Acasa Actualitate-InternaSocial Chipsuri retrase din Mega Image din cauza unei substanțe dăunătoare

Chipsuri retrase din Mega Image din cauza unei substanțe dăunătoare

scris de Misu Andrei
65 Afisari

Un sortiment de chipsuri a fost retras de la vânzare din magazinele Mega Image din cauza conținutului ridicat de acrilamidă, o substanţă dăunătoare. Persoanele care au cumpărat produsul sunt sfătuite să nu îl consume sau să îl returneze la magazinul de unde l-au cumpărat, cu bonul fiscal, până pe 17 martie.

Un nou magazin Mega Image, la Sinaia.

Este vorba de produsul Terra Chips Stripe&Blues 110 grame, lot: 228 A3, cu termenul de valabilitate: 29/03/2023, potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându‐se un conţinut ridicat de acrilamidă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, arată sursa citată, potrivit ProTV.Acrilamida este o substanță oxidantă care rezultă din degradarea amidonului, de cele mai multe ori în urma procesului de prăjire la temperaturi ridicate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult