Acasa Actualitate-InternaSocial Cinci centre mobile pentru donarea de sange

Cinci centre mobile pentru donarea de sange

scris de Ziua Veche
0 afisari

Cinci autocare dotate cu aparatura necesara colectarii de sange de la donatori urmeaza sa devina operationale in luna iunie, sub coordonarea Institutului National de Hematologie si in colaborare cu Societatea Romana de  Cruce Rosie din Romania.  Autocarele achizitionate de Ministerul Sanatatii sunt destinate donarii de sange in zonele urbane si rurale, astfel incat donatorii sa nu mai fie nevoiti sa se deplaseze la centrele fixe de donare din orasele capitala de judet sau din Bucuresti. Ministerul spera ca astfel sa creasca numarul donatorilor, in conditiile in care Romania se confrunta, de mai multi ani, cu un deficit de sange donat in scopuri medicale.


Fiecare autocar va deservi un numar de judete si se va deplasa dupa un program prestabilit, iar in centrele mobile vor lucra voluntari ai organizatiei Crucea Rosie, sangele colectat urmand sa fie apoi preluat de catre centrele fixe de recoltare, care il vor prelucra.  

Materialele necesare donarii de sange vor fi asigurate de Ministerul Sanatatii,  iar costurile de operare ale autocarelor de catre  Crucea Rosie, in baza unui protocol semnat intre organizatia respectiva, minister si Institutul National de Hematologie. In organizarea recoltarii cu autocare se va colabora si cu organizatii non-guvernamentale care au avut un rezultat semnificativ in cresterea numarului donatorilor in ultimii doi ani.  

“Ministerul Sanatatii are intentia de a imbunatatii modul de donare a sangelui in randul populatiei,  astfel incat sa incurajeze din ce in ce mai mult donarea voluntara de sange. Utilizarea autocarelor va fi monitorizata cu atentie pentru imbunantatirea activitatii in mod continuu si obtinerii rezultatului optim de la fiecare centru mobil de recoltare de sange”, a declarat ministrul sanatatii, Cseke Attila.  

Costul autocarelor a fost de 4,5 milioane lei. Fiecare autocar are o sala de asteptare unde se completeaza formularele inaintea consultatiei medicale, o sala de consultatii dotata cu un mini-laborator unde se testeaza hemoglobina si glicemia, o sala cu doua posturi pentru donare si o sala unde cei care au donat pot servi un ceai sau un suc inainte de a pleca.

0 comentariu

oblioo 06-09-2010 - 01:38

Citind articolul, ramai cu impresia ca atunci se negocia destinul Europei, ceea ce nu este adevarat. SUA incheiase deja o intelegere cu colonia ei de facto, URSS, inca din 1929, fapt stabilit de istorici.
Eu cred insa ca planul era mult mai vechi, de dinainte de 1914, doar ca nu au fost inca descoperite dovezi in acest sens. Asa se poate explica proclamarea republicilor sovietice in Rusia, Ungaria, Bavaria si la Berlin. In 1918, la Odesa, fusese proclamata si Republica Sovietica Romania, avand ca prim presedinte pe un numit Racovsky.
Dar in 1929 exista deja planul organizarii Europei bolsevizate si SUA au inceput industrializarea URSS, cu scopul de a invada Europa. Acest plan a ajuns la cunostiinta armatei germane care, in 1932, aprecia deja ca amenintarea venita din URSS devenise deosebit de serioasa. In ianuarie 1933 ajunge la putere agentul armatei germane, Adolf Hitler, politician popular si cu carisma, cu scopul de a militariza societatea germana si a face fata acestei amenintari.

Aceasta este o harta elaborata de departamentul de stat al SUA in 1940, cu un an inainte de intrarea SUA in razboi. Este harta Noii Ordini Mondiale Morale Postbelice. Sub titlu scrie asa :SUA, in cooperare cu democratiile din America Latina, Commenwealth-ul Natiunilor Britanice si Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste isi asuma conducerea omenirii, pentru stabilirea unei noi ordini mondiale morale, pentru pace permanenta, libertate, justitie, securitate si reconstructie mondiala.

http://2.bp.blogspot.com/_lvVZ6C97yUo/TBVhJRWJHjI/AAAAAAAAGbU/IP2zDUy4D-0/s1600/map1942world1600.jpg

Deci, in 1940 era deja politica oficiala SUA ca democratia din URSS sa aduca si in regatul Romaniei libertate, justitie si securitate.

cercetas 06-09-2010 - 11:06

Inseamna ca la Yalta Stalin nu s-a purtat ruseste pe deplin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult