Acasa Actualitate-InternaSocial Cinci morti din cauza virusului West Nile in Rusia

Cinci morti din cauza virusului West Nile in Rusia

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Un focar de infectie cu virusul West Nile a facut cinci morti in regiunea rusa Volgograd, pe Volga, unde au fost inregistrate cel putin 116 cazuri, au indicat marti serviciile sanitare regionale.

O suta saisprezece persoane au fost inregistrate ca fiind infectate cu virusul West Nile, dintre care cinci au decedat”, a indicat purtatorul de cuvant al serviciilor sanitare pentru regiunea Volgograd, citat de Agerpres.

“Cresterea zilnica a cazurilor inregistrate este de 6-10 persoane”, au precizat serviciile sanitare ale regiunii de pe cel mai lung fluviu din Europa.

Trei alte cazuri au fost inregistrate in regiunea vecina Voronej (600 km sud-est de Moscova), dupa cum au indicat vineri serviciile sanitare locale intr-un comunicat.

Canicula record, care a afectat in aceasta vara Rusia, in special regiunile ei de sud, unde temperatura a ajuns la plus 40°Celsius dupa doua luni de ploi, a dus la inmultirea tantarilor, prin intermediul carora este transmis virusul West Nile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult