Acasa Actualitate-InternaSocial Cinci vieți salvate de moartea unui copil de 10 ani

Cinci vieți salvate de moartea unui copil de 10 ani

scris de Misu Andrei
50 afisari

Drama unei familii s-a transformat într-o nouă şansă pentru cinci copii. După ce medicii nu le-au mai putut salva copilul de zece ani, doi părinţi din Bacău au decis să îi doneze organele. Trei dintre persoanele salvate sunt din străinătate. Ficatul, inima şi plămânii au fost duşi în Austria şi Germania. Rinichii au rămas în țară și au scăpat de dializă doi adolescenți.

Mihaela Pauliuc, mama copilului transplantat: „A fost un chin timp de şase ani de zile şi aş dori să le mulţumesc părinţilor care s-au gândit să doneze acest rinichi fiului meu şi le doresc multă sănătate şi mulţumesc din suflet!”

Aşa au arătat ultimii şase ani pentru Paul şi mama sa. De trei ori pe săptămână venea la Iaşi pentru a face dializă. Doar până aici aveau de parcurs 270 de kilometri. Un drum lung de aproape patru ore, iar speranța băiatului că se va face bine era tot mai firavă.

Mihaela Pauliuc, mama copilului transplantat: „Nu se putea juca, avea tensiune, făcea tensiune, nu avea voie să mănânce sărat sau ciocolată. Trebuia un regim strict. La şcoală, umbla la şcoală de două ori pe săptămână. A făcut opt clase aşa cum a putut. Nu l-am mai dat la şcoală că mergea şi greu de picioare şi i s-a agravat boala din ce în ce mai tare.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult