Acasa Actualitate-InternaSocial Cine a fost la înmormântarea lui Şerban Ionescu

Cine a fost la înmormântarea lui Şerban Ionescu

scris de D.P.
64 afisari

Actorul Şerban Ionescu a fost înmormântat sâmbătă, la cimitirul Bellu din Capitală, cu onoruri militare, la ceremonie participând membrii familiei, numeroşi actori şi regizori, dar şi admiratori.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de cinci preoţi, în capela cimitirului Bellu. Atât la intrarea în capela cimitirului, cât şi la ieşire şi pe drumul spre locul unde a fost înmormântat sicriul cu trupul actorului a fost însoţit de aplauzele celor peste 500 de admiratori care au dorit să-i aducă lui Şerban Ionescu un ultim omagiu.

Actriţa Carmen Tănase a spus că pentru ea este imposibil să asocieze „moartea cu Şerban Ionescu”. „Şerban o să rămână prietenul şi partenerul meu. (…) Eu nu am cu Şerban decât amintiri frumoase”, a declarat Carmen Tănase.

Medicul Monica Pop, şefa clinicii de oftalmologie, a arătat că Şerban Ionescu a fost „un om cu o platformă morală şi profesională deosebită”.  „O să cred întotdeauna că Şerban trăieşte. Filmul ‘Ion’ pentru mine va fi întotdeauna o capodoperă a cinematografiei române. Fiul lui Şerban, Carol, sper să-i calce pe urme. Îi seamănă şi are talent”, a declarat Monica Pop.

Sicriul a fost purtat de militari din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”, care au şi tras trei salve. Şerban Ionescu a fost înmormântat lângă regizorul Cornel Todea şi în apropierea lui Dem Rădulescu, Leopoldina Bălănuţă, Ion Dolănescu, Colea Răutu, Valeriu Sterian.  La înmormântare au participat, printre alţi, Ion Caramitru, Ilinca Tomoroveanu, Marius Manole, Ion Haiduc, Marian Râlea, Lucian Viziru, Alexandru Darie, George Ivaşcu, Alice Barb.
Actorul Şerban Ionescu, în vârstă de 62 de ani, a murit în noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. El se afla internat de marţi la Secţia de Terapie Intensivă, ca urmare a insuficienţei respiratorii cauzate de boala neurologică de care suferea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult