Acasa Actualitate-InternaSocial Cine conduce Primăria Capitalei în lipsa lui Oprescu

Cine conduce Primăria Capitalei în lipsa lui Oprescu

scris de C.P.
20 afisari

Viceprimarul Capitalei Cornel Pieptea afirmă că ”situația dificilă” a Primăriei Municipiului București (PMB) impune atenția totală viitorului primar general interimar și spune că ”în acest moment, datorită situației familiale”, nu poate îndeplini ”cu succes atribuțiile unui primar general interimar”.

Primăria Capitalei a rămas fără sediu

Primăria Capitalei

”În așteptarea comunicării deciziei definitive și irevocabile din partea instanței în cazul lui Sorin Oprescu, grupul consilierilor generali ai PNL are ca prioritate identificarea soluțiilor pentru evitarea blocării activității Primăriei Capitalei. (…) Consider că poziția de viceprimar este mai degrabă o funcție tehnică, specifică unui specialist în administrație, și în acest spirit am căutat să îmi exercit mandatul. (…) Întrucât situația dificilă a Primăriei Capitalei impune atenția totală a viitorului primar general interimar, prezența sa fiind necesară 24 din 24 de ore, am reflectat atent la opțiunile mele și consider că în acest moment, datorită situației familiale, nu pot îndeplini cu succes atribuțiile unui primar general interimar”, a scris viceprimarul, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, el precizează că nu și-a depus nici candidatura în cursa internă din cadrul PNL pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei, iar în cadrul partidului va avea loc o discuție referitoare la interimatul de la PMB.

”După emiterea de către Prefect a ordinului prin care se constată suspendarea din funcție a lui Sorin Oprescu, Consiliul General va fi pus în situația de a alege, dintre viceprimarii existenți, persoana care va prelua în întregime atribuțiile primarului general. (…) Voi discuta cu colegii mei liberali pentru a identifica o soluție, astfel încât bucureștenii să aibă un primar general interimar hotărât și capabil, căruia îi voi acorda sprijinul meu profesional. Sunt convins că la nivelul CGMB va fi desemnată persoana cea mai potrivită pentru a răspunde nevoilor actuale și urgente ale orașului”, a mai scris Pieptea.

Magistrații Tribunalului București au decis duminică arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, acuzat de procurorii DNA de luare de mită.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult