Acasa Actualitate-InternaSocial Ciordeala de contoare ale RADET in blocurile Capitalei

Ciordeala de contoare ale RADET in blocurile Capitalei

scris de Ziua Veche
4 afisari

.„Atentie se fura contoare din subsolul blocurilor! Nu permiteti accesul persoanelor neautorizate!” – este avertismentul lipit in ultima vreme la avizierele tuturor scarilor de bloc din Capitala de catre RADET.

Campania de avertizare a asociatiilor de locatari este urmarea sutelor de furturi de contoare din subsolurile blocului, furturi carora Politia nu le face deloc fata. In sensul ca nu se stie sa se fi prins vreun hot pana acum. Disparitia contoarelor a devenit un cosmar pentru asociatiile de locatari, care sunt nevoite sa puna mana de la mana, pentru a cumpara alte contoare de la RADET. Inevitabil, s-a nascut si o retea oculta de cumpararea de contoare la mana a doua, care evident ca sunt contoarele furate de la alte scari de bloc, retea la care se apeleaza adeseori la sugestia operatorilor de la RADET. La fiecare furt de contoare, RADET incarca fara retinere facturile asociatiilor de locatari, care nu pot dovedi ca in zilele cat n-au avut contor au consumat mai putin si care trebuie sa mearga in instanta, daca vor sa reduca facturile. Dupa modul in care opereaza hotii, acestia sunt mai mult decat calificati in ceea ce fac, astfel ca majoritatea banuielilor locatarilor furati se indreapta, evident, chiar catre salariatii RADET. Pentru ca nimeni nu-i intreaba pe acestia cand intra in subsolurile blocurilor si tot ei sunt cei care monteaza  „noile” contoare. Politia romana, desi primeste sesizari, si e la curent cu fenomenul, nu a inceput investigatii serioase pe filiera seriilor de contoare si a persoanelor de unde sunt procurate aparatele la mana a doua.  In plus, hotia pentru RADET nu e o noutate, foarte multe asociatii de locatari fiind revoltate de modul in care se incarca facturile la apa calda.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult