Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE – Circulaţia blocată la metrou. Fum între staţiile Piaţa Victoriei şi Aviatorilor

UPDATE – Circulaţia blocată la metrou. Fum între staţiile Piaţa Victoriei şi Aviatorilor

scris de A.P.
22 afisari

UPDATE – Garniturile de metrou circulă în sistem pendulă (pe aceeași linie, alternativ) între stațiile Aviatorilor și Pipera, iar între stațiile Berceni și Piața Romană pe ambele fire, după ce marți dimineață, în tunelul dintre Piața Victoriei 1 și Aviatorilor un izolator de la șina a treia a ars, producând o degajare importantă de fum, informează Metrorex.

Potrivit sursei citate, în prezent se intervine pentru schimbarea izolatorului defect.
De asemenea, stația de metrou Piața Victoriei 2 este în continuare închisă.

„Astăzi, 14 iunie 2016, la ora 9,50, în tunelul de metrou dintre stațiile Piața Victoriei 1 și Aviatorilor, s-a produs o defecțiune la un izolator de la șina a
treia. Izolatorul a ars, producând o degajare importantă de fum la 150 de metri de stația Piața Victoriei 1. În acest moment, se lucrează la schimbarea izolatorului defect”, se menționează într-un comunicat al Metrorex.

Reprezentanții companiei spun că au fost luate imediat măsuri de scoatere de sub tensiune în zonă, iar ventilația a fost acționată în sistem de evacuare a fumului din stație. De asemenea, s-au luat măsuri de închidere imediată a stațiilor Piața Victoriei 1 și Piața Victoriei 2.

„Până la rezolvarea problemei menționate, trenurile circulă în sistem pendulă între stațiile Aviatorilor și Pipera; între stațiile Berceni și Piața Romană, trenurile circulă pe ambele fire. Momentan, pe Magistrala 1 de metrou trenurile nu opresc în stația de metrou Piața Victoriei 2. În scurt timp, se va deschide stația de metrou Piața Victoriei 2. Echipele de Pompieri Salvatori de la Metrorex, împreună cu echipe de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, au intervenit imediat. Nu au existat călători afectați de fum”, dă asigurări Metrorex.

Fum pe tunel la metrou între staţiile Piaţa Victoriei şi Aviatorilor din Capitală, mai multe autospeciale de stingere intervin la faţa locului, circulaţia fiind oprită, informează Inpectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti- Ilfov.

incendiu metrouPanică la metrou. Conductorul unei garnituri care circula marți dimineață între stațiile Piața Romană și Aviatorilor a sesizat că este fum în subteran și a decis să se întoarcă la Piața Romană, informează B1 TV.

Șase autospeciale ale pompierilor se îndreaptă înspre stația de metrou pentru a face verificări. La ora transmiterii acestei știri garniturile nu circulă între stațiile Piața Romană și Aviatorilor.

Purtătorul de cuvânt al ISU București, Daniel Vasile, a declarat că fumul din subteran a apărut, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit și că intervenția la fața locului va fi una de durată.

pompieri metrou”Din primele informații este vorba despre un scurtcircuit la contactorii electrici.  Între stațiile Piața Victoriei și Aviatorilor nu avem garnituri de metrou oprite. Au fost evacuați toți călătorii care se aflau pe peron la Piața Victoriei 1 pentru că este o cantitate mare de fum care îi poate afecta. La fața locului se află patru echipaje SMURD și șase echipaje de stingere. Intervenția va fi de durată având în vedere fumul care va trebui evacutat atât din stații, cât și din galeria de metrou”, a declarat Daniel Vasile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult