Acasa Actualitate-InternaSocial Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor naţionale

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor naţionale

scris de Ziua Veche
5 afisari

Traficul rutier se desfăşoară sâmbătă dimineaţa în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor naţionale, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Ultima ninsoare abundentă a căzut vineri seară în Moldova, însă nu sunt semnalate drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă, mai precizează Centrul Infotrafic. Cel mai greu s-a circulat vineri în judeţele Constanţa şi Tulcea, unde pe drumurile secundare (DN3C, DN39 B, C, D şi E – din judeţul Constanţa) stratul de zăpadă (tasată) măsoară cel mult trei centimetri (pe unele porţiuni).Şi pe alte drumuri din judeţele vecine Dobrogei s-a depus zăpadă, dar stratul este mai mic sau a fost deja înlăturat de utilajele de deszăpezire.

Alte câteva drumuri naţionale de interes turistic care străbat zone montane sunt foarte greu sau chiar imposibil de parcurs, dacă autovehiculele nu sunt echipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă: DN67C Novaci – Rânca; DN 13B Praid – Bucin – Gheorgheni; DN12C Gheorgheni – Lacu Roşu; DN12 Sfântu Gheorghe – Tuşnad – Topliţa; DN13A Praid – Miercurea Ciuc; DN7C(Transfăgărăşan) pe porţiunile deschise circulaţiei, către Piscu Negru (judeţul Argeş) şi Bâlea-Cascadă (judeţul Sibiu).
Dispeceratele de poliţie mai informează că ceaţa reduce vizibilitatea în judeţul Neamţ, pe DN2(E85) şi pe DN15D Piatra Neamţ – Roman şi în judeţul Braşov, pe DN10 (zona Teliu), DN11 (Hărman spre Sfântu Gheorghe) şi DN13, pe tronsonul Stupini – Feldioara – Rotbav (până la intarea în Pădurea Bogăţii).
Pentru că foarte mulţi automobilişti se aprovizionează pentru sărbătorile de iarnă, la intrările în marile oraşe se circulă în condiţii de aglomeraţie. Cele mai multe autovehicule se îndreaptă către Bucureşti. În acelaşi timp, mulţi bucureşteni au pornit deja către staţiunile montane de pe Valea Prahovei, iar la Bărcăneşti, pe DN1, s-au format coloane de autovehicule.
Potrivit Centrului Infotrafic, în următoarele ore traficul se va îngreuna şi pe Valea Prahovei, de aceea se recomandă celor care se îndreaptă către Braşov să urmeze traseul DN1A Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult