Acasa Actualitate-InternaSocial Circulaţia trenurilor paralizată două ore

Circulaţia trenurilor paralizată două ore

scris de D.P.
5 afisari

Trenurile nu circulă, miercuri, între orele 7.00 şi 9.00, deoarece sindicaliştii de la CFR Călători şi CFR Infrastructură nu au ajuns la un acord cu reprezentanţii companiilor feroviare în urma discuţiilor de marţi privind încheierea contractelor colective de muncă.

cfr calatoriPeste 500 de trenuri – de călători, marfă şi operatori privaţi – sunt oprite în gări între ora 7.00 şi ora 9.00, aproape 22.000 de feroviari fiind în grevă.

Discuţiile de marţi au durat aproximativ şapte ore, dar nu au schimbat decizia sindicaliştilor de a declanşa greva de avertisment, a declarat preşedintele Federaţiei Mişcare – Comercial, Gheorghe Frăţică, potrivit Mediafax.

Călătorilor care au luat bilete şi nu au putut circula în acest interval li s-a restituit costul biletelor la caseriile din gări.

Potrivit CFR Călători, într-o zi normală de lucru, în acest interval orar, sunt programate în circulaţie un număr de 382 trenuri de călători şi este estimat un flux de aproximativ 20.000 de călători.

Greva de avertisment de două ore anunţată pentru miercuri dimineaţă de sindicatele feroviare ar putea aduce prejudicii financiare de până la 100.000 de lei, iar întârzierea maximă pe tren este estimată la 120 de minute.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult