Acasa Actualitate-InternaSocial Citeşte scrisoarea de protest a unui tânăr care a dat Bac-ul

Citeşte scrisoarea de protest a unui tânăr care a dat Bac-ul

scris de P.C.R.
340.736 Afisari

O scrisoare de protest, scrisă de un tânăr care a susţinut BAC-ul în acest an, a devenit deja virală pe Facebook. Citeşte scrisoarea de protest:

Generaţia rataţilor! Generaţia etnobotanistilor! Generaţia idioţilor! Generaţia facebook! – aşa ne cataloghează mass media şi opinia publică din întreaga ţară în zilele acestea pe toţi care am dat Bacalaureatul – eu le spun doar atât – RUSINE! Ruşine tuturor!

Ruşine pentru că aţi ajuns să daţi vina pe o generaţie crescută de voi, arătată cu degetul acum tot de către voi! Ruşine sistemului care ne-a crescut! Ruşine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani încoace! Ruşine nouă, vouă, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI!

Am ajuns după 20 de ani de şpagă, de modele gen Becali, Tălmăcean şi Bianca Drăguşanu, de învăţământ prost manageriat, de legi prost făcute să profite cei puternici, de facultăţi pe pile şi pe bani din care au ieşit generaţii întregi de dascăli care ne-au educat pe noi, cei idioţi şi fraieri cei care ne aflam acum în aceeaşi oală, indiferent dacă ne-am luat sau nu BAC-ul, am ajuns la o limită!

Nu mai suportam! Refuzam sa credem că suntem o generaţie pierdută! Suntem defapt prima generaţie care va fi sacrificată cu folos, şi asta deoarece ne-am saturat de ce se întâmplă în ţara asta! Totul trebuie să înceteze! Pentru asta vom ieşi în strada şi vom cere dreptate! Cerem ajutorul oamenilor corecţi, ajutorul moral de care avem nevoie pentru a progresa! Toată lumea este acum şocată de rezultatul Bacalaureatului şi implicit de învăţământul romanesc. Ohh, dar ce surpriză! Cât de neaşteptat! Ce şoc! INCREDIBIL! SENZAŢIONAL!

Adică din aceşti copii care din `99 până acuma li s-a schimbat programa de n`spe ori, care au intrat la liceu să dea bac din geografie şi s-au trezit în a 12-a că dau din fizica, aceşti copii care au văzut zi de zi la televizor cum este încurajată prostia şi incultura alături de băieţi cu bani făcuţi fraudulos înconjuraţi de curve semi-îmbrăcate în direct la televizor, aceşti copii bătuţi de soartă că s-au născut într-o ţară ca asta, o ţară în care e mai important ce chiloţi are Crudu decât rezultatele sportive şi intelectuale ale tarii, aceşti copii nu au devenit nişte genii eminesciene??? Serios??? Aceşti copii nu au intelect nici măcar cât Einstein??? DOAMNE! CE NERUŞINARE!! Mai nemernici etnobotanisti!!! Cum puteţi mai gunoaielor, mai loazelor să nu învăţaţi şi să intraţi fără pile şi copiat la facultăţi când aveţi atâtea modele demne de urmat??? CUM E POSIBIL O ASEMENEA DEPRAVARE? Adică mai bine staţi pe facebook si pe messenger decât sa urmăriţi modelele oferite la tv???

Adevărul e că de 20 de ani ne aşteptam sa iasă nişte flori de nufăr în locuri în care nu am aruncat nici măcar seminţe de urzica! Asta e realitatea! Va uimeşte promovabilitatea de la BAC? Dar de cea de la titularizări de ce nu ziceţi nimic? Ei nu-s loaze, etnobotanisti? E posibil sa iei 1.20 la titularizare şi sa te mai consideri profesor? E posibil sa iei diploma frauduloasa la Spiru Haret si sa educi apoi generaţii întregi? Ştiaţi ca 25% din toţi profesorii actuali au studiile făcute la Spiru Haret? Sau asta nu e important pentru voi? Ştiaţi că suntem pe penultimul loc din Europa şi la egalitate cu Congo la nivelul învăţământului? Şi asta nu de acuma, de un an-doi ci de aproape două decenii!!! Aşadar, de ce va miraţi? De ce sunteţi indignaţi? aaaa… aveaţi impresia ca dacă le oferiţi părinţilor şi bunicilor noştrii spectacole tv ieftine şi barbare, adevărate sugative de rating, sau dacă le cumpăraţi votul şi ii minţiţi în campanii electorale infinite, noi odraslele lor o sa fim dintr-o dată altfel?

Ei bine, suntem altfel, dar nu asa cum credeţi voi! Suntem diferiţi! Suntem diferiţi prin faptul că ştim sa spunem GATA!Gata cu adevăratele gunoaie din ţara asta! Nu va mai merge! Noi avem onoare şi demnitate, nu mai suntem nişte slugi în fata voastră, iar dacă nu vom reuşi să vă schimbam, vom pleca din ţară, şi atunci sa rămâneţi voi să vă plângeţi de milă! Noi, generaţia etnobotanistilor cum ne spuneţi voi o să vă arătam ca avem mai mult curaj decât toate generaţiile voastre de comunişti la un loc! Reprezentam adevărata forţă deoarece noi suntem VIITORUL iar voi sunteţi doar nişte amărâţi care vor muri şi vor fi uitaţi de istorie! Voi aţi fost PERIOADA NEAGRĂ din istoria acestei tari şi asa veţi fi ţinuţi minte, iar noi, noi suntem PRIMII! PRIMII care se revolta împotriva voastră!”.

85 comentarii

YAAKOV 19-07-2011 - 16:04

Situatia imvatamantului este la fel de nasoala in tot blocul est-european. S-a dorit de catre vestici sa ne elimine complet, initial din punct de vedere economic, dupa care si fizic.

Am tinut ore pe la anul pregatitor, cu studentii straini. Am intrat in contact cu bulgari si sarbi, cu arabi, palestinieni, afgani, chiar si cu africani (din Burundi si Camerun).
Am constatat cu surprindere ca negrii din Africa sunt mai pregatiti si mai dornici sa invete carte decat „fratii nostri” din Bulgaria si Serbia, care mi-au facut o impresie extrem de proasta (total dezinteresati, ca si ciumele de la noi).
Negrii, despre care noi stiam ca sunt „mai prosti” (asa ni se sugera prin diverse „studii” facute), au invatat romana in trei luni si ma puteam intelege cu ei. Nu lipseau de la ore si isi luau notite. M-a impresionat in special un student din Camerun, care scria pe caiet cu pixuri de doua culori, rosu si albastru. Cu albastru scria cuvintele deja cunoscute, iar cu rosu pe cele care erau noi, in limba romana sau ca notiune.
Arabetii erau mai lenesi, dar nu toti. Afganii trageau destul de bine sa invete, dar bursele oferite de statul roman sunt de rahat (putin peste 200 RON) si saracii de ei fac foamea si merg cu sandale in picioare pana da zapada. M-am interesat sa vad ce mananca, la banii astia. Afganii au dat-o pe fasole, fiarta cu sare si fara altceva, iar africanii in loc de paine isi prepara o fiertura cu apa si faina, cum mancau la ei in tara cand primeau ajutoare de la ONU.
Va spun sincer, bulgarii si sarbii m-au enervat, prin indolenta lor. Ba mai mult, grupul sarbilor a venit la mine cu propunerea sa-mi cumpere un miel de Paste. Daca nu dadusera pe la cursuri, nu stiau ca eu nu le faceam oricum probleme la disciplina mea (era an pregatitor si important era sa invete limba romana).

ELENA 19-07-2011 - 16:27

Are mare dreptate tanarul, nu ei sun de vina ca au ajuns aici ci societatea. Vina lor este ca nu au constientizat situatia, ca s-au camplacut in ea , ca nu au luat atitudine mai demult ! In rest felicitari pentru atitudine

YAAKOV 19-07-2011 - 17:01

Boala asta este mai veche, de pe vremea lui Ceasca, cand cine punea mana pe o diploma, freca menta pana la pensie. De atunci s-a invatat lumea sa cumpere diplomele si sa nu invete meserie. Asa au procedat si acesti elevi si parintii lor, au vrut diploma si nu i-a interesat ca la scoala se umfla notele si se promoveaza clasa la misto.
Dar in final vina este a sistemului si a politicienilor, inclusiv a profesorilor, care s-au adaptat de minune la vremurile noi.
S-ar fi vazut de multa vreme ca liceele si universitatile scot rebuturi, daca economia Romaniei s-ar fi bazat pe productie, nu pe specula. Productia se face cu muncitori calificati si cu ingineri buni, iar la specula sunt suficiente cunostintele de gimnaziu. Tiganii sunt mari speculanti, desi multi nici nu stiu sa citeasca.

neacsum 19-07-2011 - 17:07

Nu elena, tanarul nu are nici un drept sa dea vina pe altii. El are dreprul sa dea vina pe al. Nu e numai vina societatii si a dascalilor . E si vina parintilor si a elevilor. In aceeasi masura, dar in primul rand a lor, a elevilor care s-au multumit sa primeasca ceea ce au primit , sa speculeze situatia parintilor care nu mai au timp de ei, si a profesorilor care nu mai au tagere de inima, cand vad ce poame le vin la scoala, care mai de care mai fitos si mai bengos. Manele, bautura si femei.. asta e legea .Nu le-a turnat nimeni pe gat bautura , nici pe nas ierburile. Este simplu acuma sa dai vina pe altii , pe societate, pe profesori , care au partea lor de vina , dar asta nu te scuza . Amneninta ca pleaca din tara ? Frumos.. asta face orice las care se vede depasit de situatie. Pleaca . Daca are constiinta , daca vrea sa faca ceva pentru viitorul acestei tari cum se lauda , el viitorul acestei rtari sa puna mana sa invete si sa schimbe legile, regulile , morala , nu sa plece la furat cu cardurile nu sa plece la capsuni in Spania , sau sa sparga conturi si coduri pe internet. Asa as fi vrut sa vad revolta tanarului, indreptata impotriva colegilor care nu au invatat si au cazut la bac , care s-au invatat sa copieze si sa fure si sa primeasca totul; fara sa faca un efort, si mancare si cazare, si subiecte la examene. Indreptata impotriva celor ce au facut de ras o promotie intreaga.
Ca de aruncat vina pe altii poate sa arunce oricine si nu ii trebuie bacul pentru asta .

YAAKOV 19-07-2011 - 17:28

Domnule Neacsu, incepeti sa ma dezamagiti !

Vina este in primul rand a sistemului social bolnav. Profesorii pun notele la scoala cu minim trei puncte mai mari decat ar fi pe merit si parintii elevilor nu mai stiu ce sa creada. Daca se iau dupa note, zic ca odraslele lor sunt geniale.
Porcaria asta s-a extins pentru ca se tine seama de medii la intrarea in liceu si la facultate. Daca s-ar da examene peste tot, ca pe vremea lui Ceasca, notele din cataloage ar fi mai normale, nu intre 8 si 10.
Daca un profesor pune notele corect, este vazut ca un dereglat mintal si ca un zbir. Cand i se da unui elev nota 9 la o materie, imediat incep sa sune telefoanele. Profesorii stiu lectia si ca sa-i sature pe parinti, sa fie siguri ca tampitii lor vor ajunge la facultatea dorita, dau in ei cu note de 10. Toata lumea s-a adaptat la mizeria asta. Ne balacim in rahat si ne simtim normal.

neacsum 19-07-2011 - 23:58

Domnule YAAKOV.
Am trait 30 de ani sub un regim zis ticalos. Cu toate astea nu am ajuns un ticalos.Am fost vrand nevrand membru de partid, dar nu am incetat sa fiu om , nu am incetat sa fiu corect si sa il respect pe cel de langa mine . Si ca mine mai sunt milioane si milioane de oameni printre care si dumneata. Deci sistemul te poate influenta , dar nu te poete forta sa gandesti si sa actuiionezi normal, daca asta vrei. De aceea eu spun ca este in primul rand vina elevilor. Celelalte locuri pe podium aproape ca nu mai conteaza dar sunt toti factori importanti: profesori, parinti, sistem educational, sistem juridic, media, guvervare, clasa politica., etc.

neacsum 20-07-2011 - 00:01

erata; nu te poate forta sa gandesti anormal…

YAAKOV 20-07-2011 - 06:04

De la dumneavoastra aveam alte pretentii. Dar foamea e mare si vreti sa tineti bine de postul ocupat. Sau poate ca atat intelegeti si asta e !

YAAKOV 20-07-2011 - 06:19

Cu ce era mai ticalos regimul trecut decat cel actual ? Oamenii au ramas aceiasi si de la ei vine ticalosenia.
Se inchideau spitale atunci si absolventii treceau direct in somaj, sau erau bagati la gramada in facultati, sa stea stransi undeva si sa nu faca scandal ? Atunci se demolau fabrici, se distrugeau bunurile comune, se dadeau rezervele tarii la straini ?
Eu vad ca regimul actual este mult mai ticalosit decat cel trecut. Se observa asta si prin faptul sa fostii informatori ai Securitatii n-au fost demascati si sunt folositi in continuare. Procentul din populatie care se ocupa acum cu turnatoria la „organili statului” este mult mai mare.

YAAKOV 20-07-2011 - 06:37

Cu era mai ticalos regimul trecut decat cel actual ?
Absolventii erau trecuti direct in somaj, sau erau bagati la gramada in facultati, sa stea cuminti si sa nu ceara loc de munca ? Se inchideau spitale, se distrugeau fabrici, se dadeau bogatiile tarii la straini ?
Eu vad ca regimul actual este mult mai ticalosit. Se simte asta si din faptul ca fostii informatori ai Securitatii nu au fost demascati si sunt folositi in continuare contra noastra. Acum teroarea este economica. Nu este de partea care trebuie, mori de foame sau la poarta spitalului, ramai fara studii, duci traiul cainelui.

Domule Neacsu, ticalosenie vine de la oameni, care nu s-au schimbat in bine. Incercati sa nu fiti un ticalos si spuneti lucrurilor pe nume.

neacsum 20-07-2011 - 08:04

Domnule yaakov. De acord ca acest regim este cel mai ticalos si mai rau din tot ce a avut Romania in toata istoria asa. Nici fanaariotii au au demonstrat o ura asa de mare impotriva populatiei, cum o manifesta Basescu .Esra fara indoiala cel mai mare dusman pe care l-a avut tara asta.
Nu inteleg afirmatia dumitale vizavi de „postul ” la care tin cu dintii . La care post va referiti ?DOMNULE DRAGA, EU NU AM NICI UN POST , NU SUNT PLATIT, NU SUNT INDRUMAT, SAU DIRECTIONAT.Poate uneori pot gresi, nimeni nu e perfect, dar nu imi pune in carca magarii te rog. Nu sunt ticalos, si am spus intotdeauna lucrurilor pe nume . Din cauza asta nu sunt poate agreat pentru ca spun adevarul si depre actulaul regim si depre opozitie, fara parti pris-uri . Daca ai observat ca am ascuns adevarul undeva nominalizeaza, daca nu aluzia dumitale este cel putin rautacioasa. Si eu aveam pretentii de la dumneata .

Liviu 20-07-2011 - 22:27

Ma bag si eu „n vorba”… In opinia mea ABSOLUT TOATE „regimurile” de dupa 1990, fara sa aiba importanta culoarea lor politica, au luat decizii impotriva poporului, impotriva populatiei, impotriva celor cinstiti care mai platesc si impozite acestui stat numit (inca) Romania (asa cum de fapt se numea Imperiul Roman !). Vin in argumentatie cu cateva „exemple” care mi se par sugestive:
1) Proprietatea privata nu a fost in niciun caz aparata de lege (asa cum scrie in Constitutia Romaniei) ci mai degraba proprietarii ADEVARATI, aceia care chiar au muncit pentru a face ceva in viata, au fost terfeliti si sunt inca terfeliti in fel di chip … Mai mult decat atat politistii sunt inca educati in spiritul neacordarii dreptatii aceluia care este proprietar ci mai degraba „chiriasilor” si a celor care au furat proprietatile altora sau a celor care au furat ca sa fie proprietari !
2) TIGANII au furat si fura in continuare fara frica deoarece politistii au ORDIN sa nu le faca nimic IN TIMP CE FURA !!! Acelasi lucru se intampla in cazul ungurilor atunci cand vine vorba de „autonomie” …
3) ABSOLUT TOATE legile discutabile ajung sa fie date impotriva poporului, iar cand este nevoie de plata tot nefericitul asta de popor sufera si plateste … De ce ? Pentru ca este un popor de slugi care se cred smechere dar care in realitate duce in spinare o groaza de paraziti, de la sobolanii grasi si agresivi pana la paduchii alburii care se strag in ciorchine si le iese in frunte, pe langa coada raioasa care nu uita sa o tina tot sus !!!
AMIN !

YAAKOV 21-07-2011 - 00:51

Domnule Neacsu, ati punctat ceva, dar mai mult la efecte si nu la cauze. Dumneavoastra sunteti din afara sistemului si nu cunoasteti mecanismul de actiune a bolii.
Cauza principala a dezastrului este trecerea de la admitrea prin examene, la admitrea pe baza mediilor. De aici a inceput coruptia, meditatiile pe toata durata gimnaziului, supraincarcarea elevilor, care trebuie sa fie de nota 10 la toate materiile.
Mai grav este ca acesti copiii nu mai timp liber sa se ocupe de ce i-ar interesa pe ei, sa-si faca hobby-uri si sa-si puna in valoare talentul. Nu mai frecventeaza cercurile de la Palatul Copiilor, nu mai citesc, doar stau calare pe messenger si pe jocuri (alta belea a zilelor noastre).
Daca au trecut de pubertate si n-au apucat sa-si faca un hobby, raman niste mutilati intelectual, niste mediocri.

Liviu 21-07-2011 - 01:47

Sustin ei eu treaba cu hobby-urile ! Copiii nu prea mai au pasiuni specifice varstei lor. Daca nu sunt pasionati de ceva, atunci nici nu vor fi interesati de nimic in viitor, nu ii va scoate din letargie nimic …

YAAKOV 21-07-2011 - 03:05

Eu nu m-am omorat cu invatatul in timpul gimnaziului. Atunci nu contau atat de mult notele. Trebuia sa nu ramai corigent la ceva si sa iei examenul de intrare la liceu (in clasa a 8-a era belea mare!). Orele se faceau dupa-amiaza si dimineata eram complet nesupravegheat. Inainte de a pleca la scoala ma tineam de experiente in bucatarie (arc electric, descarcari in tuburi cu neon, construiam montaje electronice, electroliza, turbine cu aburi pe aragaz, experiente de chinie, etc.). In fiecare duminica ma duceam la cercurile de la Casa Pionierilor.
Erau alte vremuri, nu stresul de acum. Am fost „bagat putin in priza” in clasa a 8-a, cu ceva meditatii, sa iau examenul de intrare la liceu.
Erau multi copii ca mine, cu tranzistoare pe acasa, cu motorase si bobine de inductie, cu radiouri cu reactie, cu fotografii alb-negru si diapozitive color (eu lucram cu un aparat Orizont si cu filmele ORWO UT16 si UT18). Eram prieten chiar si cu copilul cel mare al rectorului de atunci. Asta avea un radio cu reactie facut de el, cu lampi rusesti in balon metalic (6J4, 6P9), cu care prindea statiile de radioamatori (telegrafie si SSB). Avea un birou al lui, cu sertarele pline cu lampi si tranzistoare. Avea si cateva amplificatoare operationale de la Texas Instruments (uA702 si uA709), care tocmai aparusera. Dar s-a dat lumea cu curul in sus si ce a fost n-o sa mai fie.
O sa dispara si becurile cu incandescenta (s-a trecut la iluminatul cu LED-uri), o sa dispara masinile pe benzina, televiziunea analogica s-a dus (ne-am scremut degeaba sa intelegem ce este cu PAL-ul si SECAM-ul), se va duce in cativa ani si radiodifuziunea in AM si MF, au disparut posturile de pe unde scurte si URSS-ul (nu mai ascultam Vocea Americii si Radio Tirana), totul vine facut in China si am devenit indivizi care doar butonam niste scule fara sa avem idee ce contin in interior.
Dar toate astea se vor razbuna pe noi, cand astia care se dezvolta in ritm dracesc si-o vor lua-o in cap si vor casuna sa vina incoace, sa ne dea la moaca.

alina 19-07-2011 - 20:27

vina este in primul rand a sistemului si apoi a elevilor!ca sistemul se schimba din cls.IX pana in aXII.afli cu un an inainte ca s-a schimbat sistemul de notare si examenul.normal ca suntem bulversati(eleva in cls.XII)

neacsum 19-07-2011 - 23:59

continuati sa ii bibiliti, sa ii protejati, sa ii mangaiati pe crestet, sa le spuneti ca ei nu au nici o vina eventual, ca de vina sunt cei care nu i+au lasat sa fure, si asa vom pasi spre comunism in zbor .

Liviu 20-07-2011 - 14:01

Salut interventia celor implicati in toata aceasta „tarasenie” (observatie pe care am facut-o in comentariile mele anterioare; cred ca domnul Pena a luat-o in considerare impreuna cu binecunoscuta zicala „o minune nu dureaza mai mult de 3 zile” – mai ales in Romania !) insa ma indoiesc ca scrisoarea deschisa a fost scrisa de un absolvent care nu o fi luat nici Bacalaureatul pe deasupra ! Oricum titlul „dAshtept” conceput (cel cu „a dat” fara sa se stie daca l-a luat sau nu ?!) si folosirea destul de corecta a semnelor de punctuatie necesita aflarea macar a notei obtinte la romana de „protestatar” … Nu este exclus insa nici ca textul initial sa fi fost prelucrat de un redactor pentru a putea fi publicat !

Protestul este bun iar daca cel care a scris (din proprie initiativa) aceasta scrisoare a luat Bacalaureatul („pe bune” !) inseamna ca tinerii sunt uniti si solidari si in altele decat la distractii si nemunca … Poate insa sa fie si numai o razvratire specifica varstei, un raspuns la „ofensa” adusa tuturor tinerilor dar fara a judeca obiectiv (si mai ales matur !) lucrurile. Explicatia corecta o da mai jos „elevul care a luat cu nota mare Bacalaureatul” si care recunoaste ca realitatea se poate observa prin simpla observatie a modului in care se comporta, vorbesc, se exteriorizeaza, cei din generatia lor oriunde s-ar afla (pe strada, in mijloacele de transport in comun, oriunde in comunitate …). Teribilismul specific varstei este explicatia cea mai uzitata si credibila insa totusi s-au depasit demult limitele normale si nimeni din pacate nu face mai nimic sa corecteze aceasta deviatie. Ba mai mult, cei interesati incurajeaza prin tot felul de mijloace aceast stare de lucruri. Cred ca cele mai sugestive actiuni sunt reclamele de la TV si de peste tot din mass-media care arata nici mai mutl nici mai putin decat niste nesimtiti, niste chiulangii, nEshte unii fara prea multa scoala, care au parte de totul GRATIS, FARA MUNCA, numai „mancand” si „facand” ceva simplu … AIci intr-adevar intervine responsabilitate si parte ade vina a celor „mari”.

In ceea ce priveste stabilirea programelor de invatamant si a regulilor in care se dau anumite examene (adica acolo unde nu sunt bani lichizi care se dau in mod clar ca in cazul reclamelor de la TV pentru spagi si tot feluld einterese ale celor chemati tocmai sa-i apare pe tinerii neformati de aceste nenorociri) aici lucrurile nu mai stau duap cum scriu absoventii … Cert este ca de fiecare data cand „s-a scos” cate ceva atunci au jubilat cu totii ! Parintii nu au spus nimic de parca nimic nu s-ar fi intamplat, de parca ajungerea la un anumit nivel de cunoastere se poate face din aer sau din reclame de la TV … Este o complicitate tacita a tuturor si daca te-ai mintit toata viata si ai intrat in sarabanda minciunilor in care nu mai ai cum sa stii ce mai este minciuna si care este adevarul atunci nu ai cum sa gandesti altfel si contribui implicit la dezastrul general. Cercul vicios din care nu mai pot unii iesi nu are cum sa conduca decat la aceleasi rezultate. Tragedia cea mai mare este ca tinerii, cu adevarat viitorul acestei natii, intra prea devreme si prea repede in acest cerc vicios al minciunii si nemuncii, ajungand sa se minta si sa minta mult prea devreme si mult prea mult in speranta ca muncind mai putin si mintind la greu, smecherind ca aia pe care-i tot vad si pe care singuri ii iau drept exemplu (impinsi cateodata de insasi parintii lor care satui de traiul vicios si mocirlos cred ca educandu-i pe copii lor in acest fel vor ajunge si ei implicit ca macar pe la batranete sa guste din „binefacerile” puterii si bogatiei !), vor ajunge si ei „mari” … Sfatul meu este unul singur: „MUNCA (INVATATURA) !!!

urbos 19-07-2011 - 21:49

O tot balmajesti cu vina pe altii. Pai vina pe altii o dau nemernicii care CONDUC. Nu ei sint de vina, nu leprele aflate in frunte ci restul. Si vad ca matale le canti in struna.
Pe ce lume traiesti ma nene, tot in ceausism ai ramas? Mai uite-te si tu la lumea civilizata sa vezi cine si cum raspunde, daca tot nu-ti poti da seama singur. Unde ai pomenit logica asta aberanta? iti spun eu, numa in dictatura. Acolo ai ramas.

YAAKOV 19-07-2011 - 17:13

Pe copiii din ziua de azi i-au tampit si jocurile pe calculator. Ei nu mai ies la joaca, nu se mai plimba, nu mai au alte hobby-uri in afara de ce se face pe calculator. Sunt ca drogati. Au devenit violenti si traiesc intr-o lume virtuala. Se comporta de parca ar bolnavi la cap.
Ma gandesc ca dupa ce se va extinde acest fenomen al ratarii tinerilor din cauza „noii tehnologii”, parintii si „organili statului” vor lua masuri si le vor limita viitorilor copii numarul de ore petrecute la calculator. Trebuie sa se actioneze in masa, ca sa vada copilul ca nu este o rautate sau un moft al parintelui care nu-l lasa la calculator.

Denali 19-07-2011 - 17:17

Pe copii de de ieri i-au tampit sedintele de Partid si cincinalale care durau 41/2 ani….

YAAKOV 19-07-2011 - 17:33

Pe tine te-au tampit pocaitii de la biserica pe care o frecventezi. Ia zi-mi, esti penticostal, adventist, liber schimbist,… ? Ce te invata aia acolo, ca statul nu trebuie sa mai existe, pentru ca escrocii care va conduc sa poata sa smechereasca dolareii fara teama ?

un crestin 20-07-2011 - 14:43

Yakove,
nu conteaza ca-i mormon sau menonit sau cat de lung i-e parul,
ci conteaza cat de mult gandeste. Iar aici la capitolul cat de mult citeste si gandeste, Alamar te bate de departe.

urbos 20-07-2011 - 15:28

Pai daca esti mormon spre exemplu, cu siguranta nu gandesti, ca d-aia esti mormon, pentru ca esti cretin. La fel si tu esti un imbecil care n-ai nici o legatura cu Crestinismul. Mars la cotet.

YAAKOV 20-07-2011 - 18:21

Se vede cat de destept este, ca si tine, niste indoctrinati care repeta lozinci.
Sunteti ca musulmanii, care se pun zilnic in genunchi si se roaga la Alah. Este un fel de autism transferat prin propaganda intensa.

YAAKOV 20-07-2011 - 19:55

Mai Urbos, unii se duc sa se faca mormoni pentru ca au auzit ca astia au voie sa tina mai multe neveste. Asta mi-ar placea si mie, dar nu ma bag la ei ca nu suport si restul, indobitocirea zilnica.

Denali 20-07-2011 - 19:30

Tovarase Yaakov….hmmmm…

Doresc sa fac cateva observatii despre cele scrise de tine in postarea de mai sus…

lasand la o parte chestia cu …musca pe caciula….care te-a facut sa scirii (ca de obicei ) bazaconiile din postarea adresatta subsemnatului, doresc sa incep cu :religia…

voi bolsevicii , neo marxistii si progresistii , insistati si behaiti in continuu ca : ” credinta este ceva personal , nu ceva public” …grohaiti aceasta , binenteles cu scopul de a astupa gura crestinilor ( a nu se confunda cu pseudo crestinii, care sunt de acord cu neo marxistii)….

Binenteles ca aceasta este o : INEPTIE …Crestinismul este prin definitie o religie prozelita,,,Isus , NU le-a spus discipolilor si apostolilor : ” Va spun : Tot cer v-am spus si invatat este ceva personal , privat , nu public”…

Cu toate acestea de fiecare data cand incerc, sa explic unui indobitocit de Stanga ca tine , ignoranta , ipocrizia si falsul in care se balacesc , una din primele intrebari , ale acestor indivizi este : ” ce religie esti tu ??…”…

Pai parca , ne spuneati ca „religia este ceva personal , privat , nu de domeniul public”….cu toate acestea insistati ca religia si Credinta sa fie tarata in spatiul public…

Dupa care continuati cu examenul anal : ce meserie ai ? cati bani ai in banca ?…unde locuiesti ?…, ai o radacina familiara „sanatoasa” de proletari si „patrioti” ?… bla,bla, bla…

Acum …despre …pocainta …asta…numai cateva cuvinte…

Biblia este plina de indemnuri , catre gloate : POCAITI-VA!”…

Cu toate acestea , BOR ,de-a lungul secolelor si in special in ultimele decenii , din motive pamantesti, materiale , a reusit sa indobitoceasca gloatele si sa transforme cuvantul : „Pocait ” in ceva care echivaleaza cu un …lepros…in ochii lor si a gloatelor de indobitociti…

Cu toate acestea va bateti cu caramida in piept ca sunteti…crestini…cand de fapt sunteti niste inviduiosi , ignoranti intoleranti ( cu exceptia sodomistilor si desfranatilot), si fara nici o curiozitate intelectuala…

P.S…pe mine m-a amuzat chestia cu : „teoria pana in panzele albe” , cu care ai fost indobitocit la facultatea comunista…

Eu ma intreb :cand ai explorat teoriile alea pana in panzele albe, acolo, atunci , ai fost indobitocit i ti-aiasumat termenul de „ovrei” ?….adica i la facultatea comunista ai invatat antisemitismul ?…sau acasa?…

Tot acolo la facultatea conumista ai invatat (teoretic) ca sa pui „sarma in nas pocilor de Capitalisti ???…sau in familie ?…sau la sedintele de Partid?…

Cum am spus : in loc sa fiti lustrati , sa fiti marginalizati, dispretuiti, si ignorati de societate, grohaiti si behaiti pe forumuri…

Aplicati Dreptul la Libera Expersie , pe care Capitalistii fara sarma in nas , au reusit in sfarsit sa-l aduca in Romania, drept funamental , pe care , indivizi ca tine , l-ati interzis gloatelor timp de decenii…

YAAKOV 20-07-2011 - 19:51

La tine nu e „libera exprimare”, ci propaganda facuta la ordin si pe bani. Sa ne lasi in durerea noastra, asa „prosti” cu ne crezi, si sa-ti vrzi de treburile tale.

Denali 20-07-2011 - 20:54

Asta e ???….Numai atat ???….Pai vezi….Asta a este…”propaganda la ordin si pe bani…”…

Aceeeasi tactica rasuflata din Dierectivele Partidului….

Cand pierzi argumentul , aplici : Esti propagandist , platit de cineva „…

Si pierzi argumentul ptr. ca Ideologia ta se bazeaza pe : MINCIUNA , lipsa de BUN SIMT , Lipsa de Logica Elementara , si in plus ,ignora Natura Umana….

Tipic…scrii volume de bazaconii si ineptii pe acest forum…ca toti bolsevicii ….u stii cate nimic din toate…

Dar in final , cand te i-au putin sub microscop si te iau la purecat , nu ai argumente , exemple si logica ci recurgi ,cum am spus la una din tactica Stangii : „propaganda, la ordin pe bani „…

Aceasta tactica in Psihiatrie poarta numele de : Transferanta …adica acuzi pe altii de ceea ce practici…

succes cu …facultatea…

YAAKOV 21-07-2011 - 09:19

Eu nu am de ce sa fiu lustrat, pentru ca n-am fost nici securist sau informator, nici membru de partid. Pot sa bag mana in foc ca tu ori erai ciripitor, ori cu grade.
Pe vreme aia criticam regimul, pentru ca mafia inflorise si nimic nu functiona ca la carte. Sunt convins ca eram urmarit de Securitate.
Dar in raport cu ce este acum, atunci era „parfum”.

Avem moduri diferite de abordare a capitalismului. Sunt mai multe forme „alotropice” ale lui:

1. Capitalismul banditesc, bazat pe forta si violenta, pe escrocherii, care ii avantajeaza pe nerorociti, pe jeguri, pe lenesii si lalaii care vor sa tradaveasca si sa le vina banii de la mosie

Cei ca tine, lichelele, vad in capitalism o oportunitate prin care pot sa traiasca legal pe spinarea altora, fara sa munceasca si fara sa fie deosebit de inteligenti, de creativi, de muncitori. „Capitalisti” din astia vad zilnic. Cand ma duc la serviciu trec pe langa o casa transformata in bar, unde lenevesc si fac planuri cum sa mai scoata bani din escrocherii niste indivizi tare dubiosi (burtosi, cu lanturi de aur la gat, groase cat alea cu care se leaga cainii, cu ochelari negri de mafioti) care probabil fac trafic cu droguri, cu organe, spala bani. Toti au motocicete si jeep-uri uriase (trebuie sa iesi de pe trotuar ca sa treci mai departe) si nu vad cum le-ar fi obtinut legal, ca nu fac altceva decat sa talaie intre ei si sa dea telefoane.
Tot „capitalisti” din astia, care nu produc nimic, sunt si Elena Udrea, Videanu, etc., dar lucreza la nivel mare, cu structurile statului.
Capitalism de acest tip, cu mizerie si diferentiere sociala abrupta, cu violenta la nivel de politica de stat, se intalneste in tarile sarace din America Latina si in colonii.

2. Capitalismul „benefic”, care descatuseaza fortele productive si creatoare, care duce la dezvoltare economica, dar care asigura si un nivel de trai foarte bun pentru toti.

Pentru cei ca mine, pe care comunismul ii incomoda pentru ca nu puteau sa faca o mica afacere corecta, bazata pe ceva productie, cu stiinta si imaginatie, capitalismul avea alta semnificatie.
Din pacate sunt extrem de putini capitalisti de tipul asta in Romania. De sus, de la Iliescu si cei care l-au urmat la conducere, nu s-a sprijinit (chiar s-a inhibat) dezvoltarea acestei forme de capitalism, prin impozite foarte mari si prin tot felul de piedici, prin lipsa finantarii, etc. Nu le convenea puterilor coloniale sa ne dezvoltam si sa ne-o luam in cap.

neacsum 20-07-2011 - 00:09

Ai dreptate. Nu e asa ca societatea ii tine legati de calculator acasa ? Lasand gluma la o parte, educatia este un proces complex si continuu, care mnu se opreste la o anumita varsta si nu se desavarseste practic niciodata. Sunt oameni cu un IQ de invidiat, dar mor needucati. tot ceea ce se intampla pe langa noi influenteaya intr+o mai mica sau mai mare masura educatia naostra , dar in ce masura sau in ce sens, decide fiecare individ in parte, este conditionat de caracterul individului, temperament, factura psihica, tare genelogice, dotare intelectuala, traditii, cei 7 ani de acasa si multe altele. Toate aceste influente insa se ataseaza pe individ.

urbos 20-07-2011 - 00:43

Bai nea zapada, ce face omul, cetateanul cu viata lui e problema lui personala. Matale nu poti sa faci diferenta intre cetatean si institutiile care trebuie sa faca ce trebuie?
La raspunde il tragi pe ala PE CARE IL PLATESTI PENTRU O TREABA! Pricepi bai nea? Tu tragi la raspundere pe cine? Pe omul de pe starda? Nu vezi ca bati campii? Chiar nu pricepi cum functioneaza o societate?
Dumnezeule!

neacsum 20-07-2011 - 11:46

Nimanui nu ii place sa fie tras la raspundere urbos. Nici guvernului, nici omul;ui de pe strada. Dumneata esti expresia vie.

urbos 20-07-2011 - 12:59

Alooo, e cineva acasa? Pentru neuronii matale guvernu e pe acelasi plan cu nea Vasile. Bravos!
Decat sa insiri cretinisme in continuare mai bine recunosteai ca ai dat-o-n bara. Era mai cinstit decat s-o tii langa cu aceleasi imbecilitati in care amesteci omul de pe strada cu institutiiile si cu cei pusi si platiti de catre acelasi cetatean sa faca o treaba.
Chiar nu faci diferenta?
Iti spun eu, cultura ta democratica e NULA! Habar n-ai sa gandesti ca omul unei societati civilizate, asta e diagnosticul, ca toti aia formati in comunism si nu numai. Nu esti rau intentionat, asa esti format si educat. Democratia, aprecierea libertatii, a intelege cum trebuie sa functioneze un stat de drept, civilizatia, drepturile omului, toleranta etc, sint chestii care se invata, daca nu le ai in sange.

Liviu 20-07-2011 - 15:48

Va dau dreptate … De altfel imi tin copilul cat mai departe de „binefacerile” compIutArului sau de ale „consolelor” de jocuri (asta ca m-ati tot acuzat de tot felul …) in acest moment, ca de altfel in toate vacantele, fiind la tara unde se joaca REAL cu copii de varsta lui ! Si mai periculoase insa sunt jocurile care se joaca pe Internet, ca dau o dependenta mult mai mare, unele chiar fara sa fie violente … Unii nici nu mai merg prin concedii ca au de „hranit” nu stiu ce animalut virtual sau au de „udat” plantatiile !!! Totul se face acum virtual … Copii sunt de mici invatati sa traiasca in virtual ! La scoala fac tot la fel, niste exemple „virtuale” … Pana si olimpiadele la informatica (care va plac d-tra …) au niste exercitii cu aplicabilitate in special la jocurile pe calculator ! Ii pregatesc sa faca jocuri (pe calculator sau pe telefoanele mobile), sa „construiasca” site-uri pe internet si nu software-uri adevarate …

Parintii au si aici un cuvant de spus foarte important … Numai ca ignoranta celor mai multi (care – culmea ! – folosesc pe la serviciu calculatoare) ii determina sa creada ca lasa copilul la calculator (a-i procura un calculator) este o treaba „extraordinara” ! Mai mult decat atat unii se si lauda cu performantele odraslelor care ajung in mod evidnet sa fie mai buni decat ei la nu stiu ce joc, ajungand pana la nivelul nu stiu care (nivel pe care ei nici macar la serviciu nu il ating !!!). Multi parinti accepta treaba cu calculatorul pentru ca in felul acesta sunt lasati in pace, au parte de linistea necesara dupa un serviciu imposibil unde viata si munca grea sunt facute din cauza celor ajunsi in sistem pe pile si relatii … Iata cum se inchide cercul vicios si cum daca nu ai luat atitudine atunci cand trebuie lucrurile, mai devreme sau mai tarziu, intr-o forma sau alta se intorc impotriva ta. In continuare copiii care s-au dezvoltat „la calculator” nu se pot integra in societate, devin egoisti si artagosi, au o sanatate subreda si niste ochi facuti praf ! Acesti copii au si sistemul de valori in virtual, sunt hraniti cu tampeniile virtuale, cu mesajele subliminale transmise de jocurile care el joaca si apoi de reclamele de la tembelizor, astfel incat devin niste inadaptati social, niste indivizi pe care nu te poti baza, care nu au cum sa introduca in sistemul real niste informatii coerente, dar care au si ei un vot ca noi toti !

CALUGARUL.. 19-07-2011 - 22:17

Această scrisoare îmi spune un singur lucru : „Toţi are dreptate”! Şi puştiulică ăsta care scrie, şi cei împotriva cărora s-a enervat, şi curvele, şi Becali, şi Băsescu, şi Blejnar, şi Ponta, şi Popa Truică de la bisericuţa din comuna Şopteşti; toţi ,,are” dreptate, neicule! Şi-atunci?, normal!, se pune întrebarea: cine-i de vină? Şi aici e frumuseţea răspunsului: Toţi! Toţi ,,e” de vină! Iar tragedia noastră, a românilor, este aceea că ştim de ce, ştim cum ar trebui, ştim ce-ar trebui, dar … nu putem! Şi de ce nu putem? Din cauza ,,tutuLor” ! ,,Din aceasta dilemă nu putem, nu puteţi ieşi!”

Nu uitaţi: viaţa e un lung şir de momente care ne-au fost date ca să trecem prin ele intre două puncte: naştere şi moarte; doar aşa, ca să nu ne plictisim şi să avem ceva de făcut! Toate vin, toate se duc, şi noi o data cu ele.

Dacă nu mă credeţi, ascultaţi Adagio de Albinoni!

jan dinu 20-07-2011 - 23:24

In – chilie – chiam-o pa Crrystal …sa-ti
aduca pe „placa ” …shi-un Benedetto Marcello…
cu’n Anonim venetian !
JD-USA

Pribeagul 19-07-2011 - 22:35

Hai, gata, linistestete-te! Fa nani!

„Şi în faţa ta frumoasă
O să ţie o oglindă,
Să te vezi pe tine însăţi…”

Fat-Frumos, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a pus in fata societatii romanesti o oglinda in care s-a vazut adevarata infatisare a invatamintului.

Era cineva, cit de cit informat si cu un minim spirit de analiza, sa nu stie care este situatia in invatamintul romanesc? Greu de crezut. Stim cu totii cum sunt elevii si cadrele didactice.

Exista cadre didactice, elevi si institutii de invatamint performante? Exista.

Exista cadre didactice, elevi si institutii de invatamint de slaba calitate? Exista.

Organele de conducere ale institutiilor de invatamint trebuie sa asigure cadre didactice competente, sa munceasca pentru a face sa existe cadre didactice competente – formatori de oameni si nu gura-casca. Unde nu exista, in citiva ani se pot forma, daca in locul respectiv se vrea scoala si nu o… forma fara fond.

Formatorii de oameni nu trebuie sa-si fac ginduri daca dau afara s-au nu mai primesc la ore copiii cu alte preocupari. Acestia trebuie ajutati sa-si gaseasca scopul lor in viata, care sigur nu este acela de a amari viata cadrelor didactice.

La finalizarea a 7-8 ani de studiu si a liceului trebuie facuta o atestare a cunostintelor. Cine-i capabil merge mai departe.

Se presupune ca cine a ajuns la 18 ani este pregatit pentru viata. Are in fata toate… drumurile. Are posibilitatea de a alege dintr-o gama larga de variante. Pe masura ce inaintezi in virsta, numarul acestor variante scade.

Ar fi frumos ca toti oamenii sa aiba cunostinte la nivel de liceu, ar fi si mai frumos daca toata lumea ar avea cunostinte la nivel de facultate. Dar acestea sunt doar vise.

Fiecare om urmeaza facultatea vietii. Viata omului este cea mai performanta universitate. Ajuns la sfirsit, omul are posibilitatea sa analizeze nivelul diplomei obtinuta la scoala vietii.

Drumul parcurs ne permite sa tragem concluzii, deci:

„Ruşine pentru că aţi ajuns să daţi vina pe o generaţie crescută de voi, arătată cu degetul acum tot de către voi! Ruşine sistemului care ne-a crescut! Ruşine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani încoace! Ruşine nouă, vouă, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI!”

Hai sa ne adunam, sa facem putina ordine. Centralizam putin sau mergem mai departe cu descentralizarea?

Descentralizare inseamna ca fiecare individ, organizatie, sa-si fac regulile? Pai unor manageri si avocati ai „libertatii” le-a trecut prin cap sa faca inscrieri la facultate a unora fara bacalaureat. Si daca statu-i gura-casca, este posibil ca asa ceva sa se realizeze.

YAAKOV 19-07-2011 - 23:29

„La finalizarea a 7-8 ani de studiu si a liceului trebuie facuta o atestare a cunostintelor.”

Domnule, evalurea cunostintelor elevilor trebuie sa se faca corect si in timpul anilor de liceu, ca sa stie fiecare care ii este valoarea si sa se poata corecta. Nu este normal sa li se umfle mediile in timpul liceului si sa li se dea in cap la final, cand nu mai pot sa indrepte mare lucru. Aici este greseala celor de la ME, ca nu s-au implicat sa dea testari prin sondaj la licee, din timp, si sa dea de pamant cu profesorii care nu-i noteaza corect pe elevi. Se cam generalizase moda sa se dea note cat mai umflate, sa intre cat mai multi la facultate si sa apara liceele respective bine in statistici.

Liviu 20-07-2011 - 16:00

Haide-ti domnule „Yaakov” … De parca nu-si stie fiecare adevarata valoare ?!!! Chiar si un elev, unul din gimnaziu, stie FOARTE BINE ca un coleg de-al lui este mai bun sau mai slab decat el … La ce stiu in ziua de astazi tinerii nostrii prea ii considerati niste „copii” inocenti ! Mai ales cei de la liceu, cei care si-au sarbatorit majoratul … Ei stiu extrem de bine cum stau treburile, stie fiecare care a luat o nota mai mare decat a meritat ca totul este numai o simpla minciuna si facatura ! Parintii sunt aceia care tot preseaza, care sa nu le fie odrasla mai prejos, in conditiile incurajarii nemuncii, i-au tot obligat pe profesori sa dea note din ce in ce mai mari … Ca altfel ii reclama iar directorul interesat sa aiba cat mai mult copii aducatori de fonduri (dupa principiul furajarii „per cOpita” !) i-a „masuri” in consecinta !

Despre profesori ce sa mai scriu ca am tot scris … Probabil mai mult de 50% nu au aceasta vocatie si nu ar trebui sa fie in sistem ! Au patruns acolo prin tot felul de derogari si disfunctionalitati ale sistemului, au fost promovati pe criterii de slugarnicie si de facut jocurile cuiva nu pe criterii profesionale (fiind santajabili foarte usor), si in general sunt oameni fara coloana vertebrala ca sa poata fi exemple pentru copii … Cei care au pus botul la aceste marsavii pot fi foarte usor identificati si eliminati din sistem. Este indeajuns sa se studieze cataloagele (care sunt niste documente !) si iti dai seama imediat de calitatea examinatorului ! De aceea v-am tot cerut eu sa ne spuneti ce note dati d-tra studentilor, ca sa stim si noi cu cine discutam …

YAAKOV 20-07-2011 - 18:38

Lasa domnule chestia cu „autotaxarea” din invatamant, ca nu functioneaza asa. Elevii trebuie sa fie examinati corect pe toata perioada gimnaziului si liceului si sa li se arate clar unde gresec si cat valoreaza. Daca au toti note de 9 si 10, ei se cred chiar destepti si bine pregatiti. Au „referinta” cu „zeroul” decalat. Nu te face ca nu pricepi.
Ba mai rau este ca isi inchipuie si cei din generatia noastra au luat notele tot asa si ca am fi la acelasi nivel de pregatire.
De exemplu, am un coleg de serviciu mult mai tanat (l-am avut si ca student), care are si diploma de inginer (in electrotehnica). Am constatat ca este habarnist total la inginerie. Nu stia, cand l-am intrebat, cum merg motoarele asincron si sincon, respectiv la ce foloseste un transformator electric. A zis ca invata el, cand va avea nevoie.

Si sa ma lasi cu „descentralizarea”, ca asta este o politica dusa de marile puteri din Vest, ca sa desfiinteze statele est-europene si sa le atomizeze, sa le poata domina usor. Statele care merg bine sunt puternic centralizate (de ex Franta, Anglia, CHINA, etc). Descentralizarea de acolo se refera la alte chestii, nu la ce vor sa faca la noi.
Dumneata esti constient de cat de destructive sunt teoriile pe care le sustii, sau ai o misiune de indeplinit ?

Liviu 20-07-2011 - 20:08

Nu inteleg ce legatura ati facut cu descentralizarea iar pe cea cu „autotaxarea” am inteles-o destul de greu … In fine, v-as pune o intrebare care s-ar putea sa va placa desi raspunsul o sa fie probabil cam dificil. Ca sa stiu si eu cu cine am de-a face v-as ruga sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare (la care as dori daca se poate sa va ganditi mai mult si mai bine): ce limbaj de programare credeti ca ar fi cel mai potrivit sa fie folosit in inginerie ? Am in completare cateva observatii:
1) Atentie foarte mare ca este vorba despre un LIMBAJ DE PROGRAMARE standardizat, nu de medii de programare vizuale sau cine stie ce au mai descoperit neoconii pentru aia de vor sa-i tina drept sclavi …
2) Al doilea element important care intervine in intrebarea mea este cuvantul INGINERIE si dupa cum stim mai toate probleme din inginerie (cu toate componenentele: fizica, mecanica, eletricitate, chimie etc.) ajung in final sa fie modelate (cu o aproximare inerenta) numai si numai cu ajutorul ecuatiilor neliniare, diferentiale si care pot sa mai contina si integrale pe alocuri …
Va multumesc anticipat pentru raspuns !

YAAKOV 19-07-2011 - 23:38

Au ajuns toate ciumele sa faca o facultate, de nu se mai stie cine are ceva in cap si cine este bou.
Chiar ieri mi-a povestit sotia ca s-a intalnit cu o vecina de la tara, curva satului, care nu stie nici sa faca impartiri cu numere cu zecimale. Se dadea mare ca terminase si ea facultatea (management). Zicea ca : „Am facut-o asa de-a dracului, sa nu zica lumea ca sunt proasta, desi stiu ca n-o sa fac nimic cu diploma”.
Probabil ca a fost suficient sa se puna capra de cateva ori si i s-a dat diploma.

Cercul 20-07-2011 - 06:16

Viitor de aur ii asteapta in strainatate in agricultura. S-a dovedit in final ca eu am avut dreptate si Basescu a innasprit examenele sa reduca numarul de studenti, nici Apolonia nu primeste fara BAC.
Asa cocolositi cum sunt, crescuti in viata usoara, nu vor rezista in munca dura din agricultura, si ii vad bantuind spitalele(pentru ca se stie cei mai multi clienti ai spitalelor sunt taranii). Sa-l voteze din nou pe Basescu pentru sunt de dreapta si nu comunisti. Asa se intampla cand nu stii sa-ti vezi interesul si sa stii cine-i de partea ta.
Sau poate mai stii se fac programatori si devin muncitori cu calculatorul ca nu stiu matematica sa fie eficienti. In ziua de azi si sa fii maistru in armata iti trebuie BAC.
Urmatoarea masura pentru reducerea numarului de teoreticieni a lui Basescu dupa reducerea numarului locurilor cu taxa este si reducerea celor de la buget pana la 2 grupe a cate 20 pe facultate. Dupa asta doar olimpicii vor face facultate sau fii celor bogati.

Cercul 20-07-2011 - 06:30

Nu e departe timpul cand si particularele se vor desfiinta din lipsa de candidati si vor fi 3 centre universitare pe tara.
In strainatate(Franta, SUA) sa devii student este si mai greu, pentru acolo a fost dintotdeauna sistemul capitalist in care cartea nu e pentru toti cum doreau comunistii.

Cercul 20-07-2011 - 07:01

Un personaj cunoscut din fotbal numit Dragomir declara ca avut o viata de caine cat a fost taran, lucra la camp pana seara, band apa calda din plosca. Totusi pe atunci se putea evada din acel „paradis” dupa cum il numea Banateanul. Erai constiincios faceau scoala si scapai.
In capitalism prin definitie exista stapani si sclavi. Deci nu toti au dreptul la carte, nefiind toti proprietari. Paraxodul este ca tocmai in comunism toti sunt intelectuali si cu facultate, diferenta intre munca fizica si intelectuala disparand.

gogu 20-07-2011 - 10:59

Ai dreptate,asta ofera dreapta.

Elev cu bacul luat cu nota mare 20-07-2011 - 09:51

De ce sa ne dam cu fundul de pamant acum ca n-au luat unii bacu? Ia intrebati-i pe cei care n-au luat daca au invatat constant si sustinut pentru examen sau au fost la examen ca boii. Un lucru e clar: daca n-ai invatat n-ai luat.
Vreti sa faceti un experiment cu privire la care e nivelul de inteligenta al postdecembristilor? Plimbati-va pe strada si ascultati despre ce si cum vorbesc, cum se poarta fata de ceilalti si care este atitudinea lor in general fata de viata.
Eu oricum plec in strainatate la facultate, aveti grija si nu va mai suparati atata pe sistem ca nu se rezolva asa. Invatati si o sa vedeti ca o sa fie bine.

YAAKOV 20-07-2011 - 11:38

Eu ma indoiesc ca dumneata ai fi un proaspat absolvent. Limbajul folosit miroase a latrau din barca PDL.
E adevarat ca acesti tineri care n-au luat bac-ul sunt lemn la carte, dar ei sunt lemn de la inceputul gimnaziului si totusi au avut numai note mari in cataloage. Daca ar fi avut medii de 5 si 6 era explicabil, dar cu medii de peste 8 sa pici bac-ul nu este in regula. Insasi procentul de picati la bac spune ca treaba pute, dar nu de acum, ci de peste zece ani.
Iar chestia cu plecatul in strainatate e cu cantec. Ori dispui de bani seriosi, ori esti olimpic international (argint sau aur) si ti se da o bursa.
Ia spune matale, ce rezultate ai avut la olimpiade ?

Elev cu bacul luat cu nota mare 20-07-2011 - 12:15

Poti sa te indoiesti cat vrei ca as fi sau nu absolvent. Eu iti spun ca sunt. In fine, nu asta e marea problema si nici daca am fost sau nu olimpic si nici daca dispun sau nu de „bani seriosi”. Pot spune doar ca m-a preocupat scoala si am fost cat de cat atent la ce mi-au spus cei mai in varsta.
Incerci sa deviezi discutia de la subiect. Eu am spus doar ca cei care n-au luat bacul sunt niste cretinei care nu s-au ocupat de scoala absolut deloc. Faptul ca pici un examen e in totalitate vina ta ca tu l-ai dat. Atat.
Faptul ca se dau note mai mari la scoala decat la examen se poate explica relativ simplu. Daca te asculta oral sau iti da test din aceeasi materie iti garantez ca iei nota mai mare la oral. Oricum notele de la clasa sunt putin umflate, stii si tu si te-ai bucurat de fiecare data cand iti dadea un profesor mai mult decat meritai, asa ca sa nu ne mai plangem atat. Cheers

YAAKOV 20-07-2011 - 18:46

Nu m-ai convins ca nu esti un latrau de la PDL.
Iar faptul ca nici macar la faza judeteana n-ai miscat la olimpiadele scolare, reflecta slaba pregatire. La cat este acum invatamantul mediu de polarizat, in privinta pregatirii reale a elevilor, pot sa spun ca numai cei care nu i-au zero puncte la olimpiade mai stiu ceva. Ceilalti, mare masa de elevi, sunt dusi de curent.

Elev cu bacul luat cu nota mare 20-07-2011 - 22:39

dragul meu, cred ca esti frustrat. Esti obsedat de faptul ca as putea fi un pdl-ist si ca s-ar putea sa nu fi miscat nimic la olimpiade. Ce vrei sa demonstrezi? Ce te face sa crezi ca nu am dat bacul anul asta? Din cele spuse mai jos inteleg ca esti profesor universitar. Crezi ca e un lucru bun faptul ca tot mai multi elevi se chinuie sa plece in strainatate? Daca aveam in tara o facultate de top 100 mondial ramaneam cu cea mai mare placere. E rusinos faptul ca te iei de mine ca plec din cauza ca nu vad cu ochi buni invatamantul romanesc. Eu, cel putin am scapat. In ceea ce priveste pe fiul tau, n-ar trebui sa te plangi atat ca toti din clasa au 10 la mate cand el e in primii 10 pe judet. Varfurile o sa se descurce tot timpul. Diferenta dintre cai si magari n-o face o nota mai buna la scoala ci ce va realiza dupa ce termina scoala.

Liviu 20-07-2011 - 23:28

Mda … Mi-am cam racit gura de pomana ! Eu speram sa fiti acolo „in graunte” si eventual sa luati atitudine aici in tara si cand colo sunteti plecat fara sanse de a va reintoarce si a cladi ceva aici … Nu faptul ca nu avem o universitate in top este devarata problema ci ca nu sunt sperante de a avea vreouna vreodata !!! Si nu sunt sperante deoarece nu se implica nimeni, sobolanii isi fac numarul, clanurile acapareaza si pustiesc tot, nimeni nu-i controleaza, sunt stat in stat ! Daca de-a lungul timpurilor parintii d-tra, ai mei, ai nostrii, ar fi luat atitudine, ar fi fost ceea ce trebuiau sa fie, atunci nu se ajungea aici … Mai sunt insa si oameni de caracter, pe care te poti baza insa mult prea putini ramasi in sistem si care scosi sistematic si „democratic” din ce in ce mai multi, mai ceva ca pe vremea stalinistilor (nu a comunistilor !!!). Ar trebui sa facem ceva si pentru tara asta, desi gloatele de acum nu merita … Daca nu vom face nimic atunci tara asta nu va mai exista in foarte scurt timp !!!

YAAKOV 21-07-2011 - 00:27

Mai „elevule”, ai un soi de obraznicie si un limbaj care ma fac sa cred ca n-ai fi de varsta pe care vrei sa o afisezi. O colega de serviciu, care are doua fete (cam parasute), mi-a zis la un moment dat ca ea le simte pe fetele care au luat-o in buci, pentru ca brusc capata un tupeu specific, cam cum se vede la tine.
Ce te tine sa nu inveti in Romania de top 100 ? Am indemnat eu pe cineva sa plece din tara ? Crezi ca strainii au mai multe creiere sau mai multe perechi de bilute si sunt deasupra noastra ? Nu i-am „indoit” noi pe straini pe la olimpiadele internationale ?
M-am luat de tine pentru ca debitezi niste prostii.
Iar in privinta notelor fiului meu, iti amintesc ca la admitere se tine seama de aceste note si ca are colegi care nu le au cu nimic. dar au media 10. Daca ar fi cu admitere numai prin examen, n-ar fi nici o chestie.

YAAKOV 20-07-2011 - 19:00

Stii care e treaba, eu am participat la faza pe tara (deci am fost primul pe judet, in anul 1974), la fizica, si nu aveam media 10 in catalog. Asa era in anii ’70, cand am fost eu elev la liceu. Nota 7 era respectabila, iar 10 se dadea rar.

Iar fiul meu a luat locul I pe tara anul asta, la o anumita disciplina, dar si colegii lui au 10 la materia respectiva si nu este corect asa. El daca nu invata la germana (de ex.) este taxat pe loc, dar unde straluceste este notat la fel ca gloata. Asta este politica liceului, sa le umfle la toti mediile si sa aiba la final peste 9,50, ca sa aplice la universitati din Anglia (asa mi-a explicat un prof de mate de acolo, camd am intrebat de unde vine moda asta).
La gimnaziu a fost tot timpul in lotul primilor zece elevi, cei mai buni la matematica, la nivel de judet, dar tot asa, toata clasa evea 10 la mate. Asta nu este in regula. Trebuie sa se faca diferenta clara intre „cai” si „magari”.

Liviu 20-07-2011 - 15:15

Bineinteles ca aveti dreptate … Iar pe acolo pe la facultate pe unde ajungeti luati mai des si mai mult atitudine oricat de greu v-ar fi si oricat de multi v-ar impiedica sa o faceti ! Dumneavoastra sunteti cei care formati acel germene de graunte cristalin de la care incepe sa creasca cristalul … Altfel vom ramane in aceeasi stare mocirloasa, calduta si in continua „miscare”, care aduce astfel de rezultate si care a format oamenii pe care ii vedeti si pe care ii veti descoperi in curand cat de urati si mocirlosi sunt. Nu va lasati tarati inapoi in mocirla oricate promisiuni de nemunca vi se vor face si orice „onoruri” de carton vi se vor promite ! Veti fi uimiti cati oameni pe care ii considerati „mari” si „integri” se preteaza la cele mai injositoare si mocirloase actiuni pe care le poate face o fiinta umana … Pervertirea sufletelor tinere, tararea lor in mocirla la care ei „lucreaza” si pe care au facut-o, in care au fost si ei tarati la randul lor de ancestorii lor, este probabil cea mai nenorocita treaba care se poate intampla in zilele astea in Romania. Ramaneti asa cum sunteti acum si strangeti randurile intr-o adevarata miscare de rezistenta impotriva prostiei si a mediocritatii !!!

YAAKOV 20-07-2011 - 19:23

Domnule Liviu, nu mai da cu parul in vechea generatie si nu-i mai ridica in slavi pe tineri, ca acesti tineri sunt invatati cu coruptia de mititei, de cand se duceau acasa la profesori, sa isi cumpere notele si le dadeau banii sub forma de meditatii.
Sa-ti dau exemplu concret. La noi la facultate nivelul de pregatire a studentilor a scazut la zero (nu avem candidati la inscriere si bagam toate nulitatile, ultimele cazaturi). Avem ani in care nici macar un student nu a fost in stare sa dea definitia curentullui electric, iar eu le vorbesc despre impedante si elemente parazite de circuit, despre defazaj si factor de putere, etc, ca pe vremea cand aveam studenti normali. Cu toate astea, studentii sunt promovati cu note mari, chiar de bursa, sa-i mentinem si sa ne luam salariul.
Ce este si mai grav, este ca s-au infiintat peste tot scoli doctorale, care au „plan de productie” si care nu au suficienti absolventi doritori sa se inscrie la doctorat. S-a ajuns la prostitutie pe fata, cand repetenti si restantieri cronici sunt inscrisi la doctorat. M-am revoltat si m-am luat de una din persoalele care conduce doctorate, care mi-a zis cu seninatate ca „nu are altii mai buni, de asta procedeaza asa”. Este prea de tot, ca niste analfabeti care nu stiu bine nici ce se invata la liceu la disciplina respectiva, sa ajunga cu doctorat. Astia vor fi cadrele universitare de maine, niste nulitati pe care dumneata le lauzi.

Liviu 20-07-2011 - 19:50

Somnule „Yaakov” ar fi de-a dreptul absurd sa dau in generatiile vechi, adica si in generati mea, desi cu multi dintre colegi imi este tare rusine si nu prea imi vine sa spun ca am fost colegi cu ei … Este vorba de aia care au pus botul, care s-au „adaptat” sitautiei de acum, care au pus umarul si pun in continuare umarul la distrugere prin neluare de atitudine, prin contributie la mis-masurile care se fac, prin inchiderea ochilor, prin uneltiri efective !

Dar trebuie totusi ca pe cei mai buni, pe cei care intr-adevar au intentii bune (si curate, deocamdata !), pe cei aidoma elevului care scrie atat de coerent si „fair”, sa-i evidentiem si sa-i punem la locul care-l merita Acum chiar ca nu va mai inteleg deloc, de partea cui sunteti de fapt ?! Eu mi-am exprimat pozitia clar: cei care nu au invatat si care nu au de gand sa se apuce de invatat (asa cum se va intampla ca o sa vedeti in sesiune adin toamna ce dezastru o sa fie; asta in conditiile in care s-o pastra aceeasi regula si strictete …) nu merita nimic, nici sa ia Bacalaureatrul, nici sa „intre” la facultate ! Cand se vor apuca de munca atunci sa li se acorde meritele cuvenite. Pana atunci sa nu se caute tot felul de vinovati ca singuri vinovati sunt ei si numai ei (iar pentru aia care nu sunt majori o responsabilitate foaret mare o au parintii lor !). Si daca au actionat in complicitate cu profesorii atunci acestia din urma sunt absolviti de orice vina ! Interesul este al lor, al elevilor, si nu al profesorilor … Daca au vazut ca se dau note fara acoperire atunci ar fi trebuit sa le spuna parintilor lor si acestia la randul lor sa mearga la director si sa inceteze aceasta practica. Daca insa ea a mers in continaure atunci a mers dintr-o complicitate criminala la care elevii necopti au pus umarul si acum au pretentii de mari oameni in societate … Nu este asa deloc iar cei mai buni risca si ei sa fie calificati la fel ca aia care nu vor sa munceasca !

Revolta celor mai buni este indreptatita iar daca sunt buni si scriu acum „la ziiar” din spirit de turma (macar daca le-ar iesi niste bani …) atunci chiar ca isi merita cu totii soarta. Pana una-alta uite ca sunt si elevi buni cu adevarat si eu salut inca o data aparitia lor pe acest forum si exprimarea unor opinii.

YAAKOV 20-07-2011 - 20:36

Le cam amesteci si in afara de faptul ca nu vrei sa recunosti ca sistemul este putred si dai vina numai pe elevi, nu spui nimic clar.
Evaluarea (datul in cap la copii) nu trebuie sa se faca la sfarsitul liceului, cand nu se mai poate da timpul inapoi si nu se mai poate recupera mare lucru. Evaluarea corecta se face pe parcursul intregului liceu, astfel ca la cea mai mica abatere elevul sa fie atentionat si sa se corecteze. Nu se da in elevi numai cu note de 9 si 10 fara sa puna mana pe carte, dupa care li se spune la final ca sunt niste ratati.

Sa va dau un exemplu concret, din experienta proprie.

In urma cu aprox. 15 ani am tinut un curs optional de „Tehnica Microundelor”. In primii doi ani am predat cursul la tabla (metoda clasica) si evaluarea (colocviu) a fost la final, din 14 cursuri. La cursuri veneau costant doar cateva fete (baietii erau la bar, probabil). Cursul mergea greu, pentru ca erau multe desene de facut pe tabla. Pana desenam eu, pana desenau studentii in caiet, cam trecea ora si nu predam tot ce aveam de gand. La laborator studentii nu se descurcau pentru ca ei invatau teoria la final,inainte de colocviu.
In ultimul an in care am tinut cursul, am aplicat alta tehnica. Le dadeam cursul xeroxat, iar la ora urmatoare discutam cu ei ce n-au inteles. Din trei in trei saptamani dadeam un fel de partial. Toti au invatat bine (de la nota 8 in sus) si intelegeau si ce se facea la laborator. Dupa sistemul vechi, cu examinarea la final, ar fi dat dracu disciplina mea si s-ar fi concentrat asupra altora mai grele (cuantica). Asta inseamna sa distribui in timp efortul elevului sau studentului si sa nu lasi sa se acumuleze goluri.
In schimb o colega care preda „Atomica” (materie multa, de un an intreg) ducea trei sferuri din studenti cu restanta pana inainte de final, la licenta. Ii capia pe studenti cu toata materia (peste 30 de cursuri). Nici noi,care eram invatati cu alt ritm de lucru, n-am fi facut fata cu usurinta la un efort atat de mare.
De asta spun ca nu trebuie sa-i lasi pe copii de capul lor si sa casuni pe ei la sfarsit. Putini elevi (studenti) au vointa sa invete zilnic, neimpinsi de la spate. Cei mai multi (care nu sunt prosti si e pacat sa se piarda) sunt delasatori si trebuie sa fie supravegheati permanent.
Asta dovedeste ca sistemul de a le da note nemeritate elevilor in timpul liceului, de a-i lasa de capul lor si de a-i bubui la sfarsit, nu este cinstit.

Liviu 20-07-2011 - 23:15

Domnule ‘Yaakov’ inteleg din cele ce mi-ati scris ca v-ati dat complet cu aia de-i blamati si pe deasupra mai dati si note de la 8 in sus !!! Exemplul d-tra mai spune ca toti cei care au dat examene inainte de 1989 (cand toate cursurile se faceau la tabla si examinarea era la sfarsit, cateodata chiar la sfarsitul sesiuniii de examinare !) nu aveau cum sa invete ca lumea, ca tabla si creta erau niste lucruri depasite care nu se stie cum de au avut totusi succes pe acea vreme (la alte materii ?!!!), desenele nu aveau cum sa se faca in timp util (adica se pierdea din curs) si cate si mai cate astfel de povesti … Faptul ca v-ati imbunatatit metoda de predare (odata cu aparitia copiatoarelor !!!) este un lucru bun dar ca imi scrieti ca in felul asta notele au crescut de la 8 in sus mi se pare o aiureala (ca sa nu scriu altceva !!!). Ceea ce ati imbunatatit d-tra a fost probabil modul in care studentii au memorat cele ce le-ati predat dar in niciun caz ce au inteles ei cu adevarat … Sa discuti cursul de pe fotocopii (sau chiar pe o prezentare in Powerpoint) LA DISCIPLINELE GEN MATEMATICA SAU FIZICA UNDE DEMONSTRATIA ESTE CHEIA TUTUROR LUCRURILOR mi se pare o aiureala completa !!! D-tra nu ati facut decat sa va aliniati „mersului vremilor” … V-ati usurat viata cu acele fotocopii iar cu „degrevarile” la 3 saptamani v-ati „acoperit” !!! Sa va spun eu ceva: daca la examinarea finala ati fi dat asa cum era normal inca un examen (dar d-tra aveati rezultatele „betonate” in timpul semestrului …) atunci ati fi avut interesanta surpriza sa constatati ca cei care avea note de la 8 in sus nu se stie daca mai obtineau macar note de trecere cu tot efortul copierilor si degrevarilor d-tra deoarece STUDENTII NU INVATASERA PENTRU EI CI PENTRU D-TRA !!! Am auzit si eu de aceasta „metoda” prin care toata lumea est emultumita numai ca uitati un lucru: invatamantul universitar nu este conceput asa … Asa se procedeaza la liceu !!! Se dau „extemporale” dupa cateva saptamani, elevii sunt scosi „la tabla” periodic si astfel se construieste o medie … LA FACULTATE NU ESTE ASA !!! DE CE NU ESTE ASA ? V-ATI PUS PROBLEMA VREODATA ?!!! DE CE NU S-A PROCEDAT CA LA LICEU SI LA FACULTATE ?!!! De altfel toata demonstratia d-tra contrazice flagrant cele ce le scrieti … De parca studentii d-tra (SI NUMAI ACEIA) au devenit deodata mai destepti EXACT LA DISCIPLINA D-TRA numai pentru ca ati schimbat „metoda” de lucru … Ceea ce ati facut d-tra a fost numai si numai sa-i tratati ca la liceu, mai usurel, asa cum erau invatati si cum le place. Daca ii mai puneati sa faca si „referate” si eventual le mai dadeati „puncte” pe activitati „extrascolare” atunci va incadrati perfect in pregatirea de la liceu … Va spun eu ca desenele d-tra au ramas pentru ei numai nEste „desene” care le-au reprodus PERFECT la „examinarile” din timpul anului (daca nu cumva le-au scos la „xerox” ?!!!) si tot efortul d-tra a fost unul contraproductiv care in realitate nu numai ca nu a adus nimic bun dar a incurajat o maniera de lucru INADMISIBILA LA FACULTATE !!!

YAAKOV 20-07-2011 - 23:58

Interpretezi lucrurile dupa cum ai chef si iti dai cam multa importanta. Fac rau ca te bag in seama. Nici nu le ai cu pedagogia, esti cam complexat si iti folosesti pozitia de examinator ca te dai cocos in fata studentilor. Ai un soi de rautate intrinseca. Am vazut multi din astia ca tine, asa ca sa faci bine si ma scutesti cu teoriile tale

Te faci ca nu pricepi ca era vorba despre o disciplina optionala, cu laborator. Aveam nevoie ca studentii sa invete teoria din timp, ca sa priceapa treburile de la laborator, de asta am fragmentat examinarea. Daca nu procedam asa, ar fi fost simpli spectatori la laborator si ar fi citit cursurile la sfarsitul semestrului, cu o zi inainte de colocviu. Iar notele mari le-am dat pentru ca atunci aveam studenti buni, intrati la facultate cu examen. In ziua de acum nici in vis nu mai speram la asa studenti.

Liviu 21-07-2011 - 01:20

D-tra ati dat exemplul care se referea la 2 serii succesive de studenti care probabil ca aveau pregatiri asemanatoare … Ati vrut sa demonstrati ca schimband metoda ii desteptati !!! Nu am interpretat nimic ci am facut o simpla analiza … Nici mare nu ma dau ca nu imi sta in caracter ! Ceea ce am scris de-a lungul timpului au fost simple comentarii si observatii, LUCRURI PE CARE CHIAR LE-AM FACUT SI LE VOI FACE INTOTDEAUNA !!! Nu pot insa sa trec peste faptul ca nu ati vrut sa-mi raspundeti direct la intrebarile pe care vi le-am pus in timp ce eu v-am dat detalii si v-am spus corect ce am facut … V-am „citit” si asta va deranjeaza ! Va deranjeaza de asemenea faptul ca inteleg lucrurile, ca stiu despre ce este vorba si nu ma las dus de nas. Schimbarea metodelor de predare, imbunatatirea si modernizarea lor, este un lucru firesc insa nu are cum sa imbuntateasca „materialul „… Cum ar veni nu mai tai de la dreapta la stanga ci de la stanga la dreapta si nu o mai fac cu o foarfeca manuala ci cu una electrica ! Insa operezi pe acelasi material care daca este „destramabil” atunci poti sa tai si cu o foarfeca „atomica”, din nanometru in nanometru, ca tot nu ai ce sa faci … Iar treaba cu disciplinele ca unele ar fi „optionale” si nu „obligatorii” asta spune foaaarte multe despre mentalitatea d-tra !!! Disciplinele din planul de invatamant sunt discipline de studiu PUNCT ! Ca pentru ele opteaza studentii sau chiar daca le fac facultativ NU ARE ABSOLUT NICIO RELEVANTA !!! Disciplinele respective trebuie tratate in acelasi fel, cu aceleasi standarde, fie ca au laborator sau nu, fie ca se incheie pe parcurs sau cu examinare in sesiune ! Si oricat de buni ar fi studentii notele TREBUIE SA FIE in plaja de la 0 (zero) la 10 (zece). A avea intr-o serie obisnuita (nu una in care au fost stransi cei mai buni !) numai note de la 8 in sus inseamna ca treaba este putreda … Si daca nu exista respinsi la o examinare inseamna ca ceva nu este in ordine acolo ! D-tra vreti sa eludati TOCMAI LEGILE FIZICII !!! Vreti ca raul sa urce muntele … E, uite ca asta nu se poate !!!

P.S. Lucrarile de laborator trebuie astfel concepute incat sa fie in concordanta cu lucrurile predate la curs. Cred ca aveti o maniera invechita de a aborda lucrurile deoarece imi amintesc de laboratoarele care le-am facut cand am fost student, multe dintre ele (in special la chimie si la fizica !) nelegandu-se deloc de materia predata la curs in momentul in care erau facute, iar unele neavand nicio legatura niciodata !!! Stiu ca este dificil, atunci cand 10-15 studenti trebuie sa faca laborator in acelasi timp si trebuie impartiti in echipe astfel incat un grup sa faca o lucrare, alt grup o alta lucrare si tot asa … Mai bine organizati mai eficient treaba la laborator, facand lucruri mai simple la inceput dar care sa fie in legatura cu cursul si care sa creasca gradual in dificultate.

YAAKOV 21-07-2011 - 01:45

Dumneata te naclaiesti in detalii inutile si nu vezi esentialul. Tii mortis sa demonstrezi ca ai dreptate si cauti nod in papura. Ar trebui sa fii mai detasat de sentimentele proprii (patetismele) si sa vezi lucrurile „mai de la distanta”. .
Am vrut sa-ti rspund si la chestia cu programarea si alte alea, dar exact cand teminasem de scris si voiam sa expediez textul s-a luat curentul pentru o jumate de secunda si am pierdut ce scrisesem. Nu mai reiau, ca n-are rost.

Liviu 21-07-2011 - 02:08

Imi pare rau ca nu ne intelegem … „Jucam” la alta „categorie” ! Cand ati avut dreptate v-am sustinut fara sa va amintesc ca as avea o varsta mai asa sau mai altfel … Intrebarile mele au fost sincere si profesionale. Nu trebuie sa raspundeti desi, regula bunului simt spune ca daca cineva ti-a facut o destainuire atunci esti si tu obligat sa faci una … Lucrurile sunt fara indoiala discutabile si nu le vom rezolva noi aici. Speram intr-un dialog (cu dumneavoastra) fara referiri la grade, diplome sau varsta ! Eu va multumesc pentru sfaturi si va doresc multa sanatate.

gogu 20-07-2011 - 10:56

trista tara,oameni-javre

gogu 20-07-2011 - 10:58

Profesorii vor bani din meditatii,banul ne ia mintile.

YAAKOV 20-07-2011 - 11:44

Faptul ca mai scot un ban din meditatii nu este ceva rau. Se practica in toata lumea. Rau este ca fac meditatii cu copiii de la clasa si le umfla notele pe baza banilor primiti. Iar copiii nu invata nimic la aceste meditatii. Se duc acolo de forma, ca sa nu para a mita data profesorilor.
Dar „orgalili statului” de ce nu reactioneaza ? Nici lege nu dau, sau o fi si nu stiu eu, dar nici n-ar aplica-o.

neacsum 20-07-2011 - 11:49

Vii de acasa Yaakov Asta supean si eu in articolul meu .

neacsum 20-07-2011 - 11:50

asta spuneam , scuze..

YAAKOV 20-07-2011 - 12:07

Ma faceti sa citesc din nou articolul si comentariile dvs, sa vad la ce va referiti.
Daca ziceti ceva, o faceti cu teama mare si pe cai intortocheate. Dar in general pareti a fi baiat de treaba, asa ca nu are rost sa va judec prea aspru.

neacsum 20-07-2011 - 21:23

Reciteste https://www.ziuaveche.ro/opinie/ciocu-mic-%e2%80%a6-41245.html
Spune-mi unde gresesc. Aici ne certam pe o secventa. Eu nu sunt de acord sa excludem vina copiilor din ecuatie. Dumitale ti se pare ca incerc sa dau vina numai pe copii. Subiectul este insa dezbatut mai pe larg acolo, si arata vina pe categorii.

neacsum 21-07-2011 - 09:07

YAAKOV
Asteptam sa spui daca ai recitit articolul meu si unde consideri ca am gresit. Probabil insa ca nu mi-ai vazut mesajul. Este postat aici.

YAAKOV 21-07-2011 - 09:49

V-am raspuns, pe scurt, dar in alt loc.

Domnule Neacsu, ati abordat subiectul destul de detaliat, dar lipsesc concuziile si nu ati evidentiat clar de unde vine radacina bolii. Articolul pare a fi nefinalizat si seamana cu o ciorna in cate ati trecut ideile principale, ca sa nu le uitati.
Ati tratat problema invatamantului cum se trateaza acum cancerul, cu metode paleative, pentru ca nu se cunosc toate detaliile bolii.
Nu cred ca lucrati in invatamant si nu ati stat sa despicati firul in patru.
Aveti putin si din „boala” lui Liviu, cu patetismul cam exagerat. Scrieti putin mai „tehnic”, mai structurat.

neacsum 21-07-2011 - 11:13

Domnule Yaakov
Eu facusem o trecere in revista a cauzelor care au dus la acest esec , o radiografie, nu o teza de doctorat.Nu avem nici spatiul si nici posibilitatea sa cuprindem intr-un articol toate aspectele fenomenele , cauzele, datele, si concluziile unui astfel de fenomen. Si nici sa trecem macar propunerile pentru imbunatatirea acestui sistem sau a societatii. Concluzia era trasa , si se refera la mentalitatea noastra, a fiecaruia dintre noi, privind actul de educatie, asa cum e privit de fiecare din cei implicati, de la elev la societate, sistem. Culmea e ca toti suntem de aceeasi parere numai ca fiecare pedaleaza pe cate o idee si ne certam de pomana pe aici in loc sa concluzionam ca acest fenomen este rezultatul unei mentalitati gresite privind democratia, educatia, statul, respectul fata de sine si fata de societate.Nu avem educatia muncii , nici educatia politica , nici educatia dialogului. Si dandu-ne in cap asa pe la colturi unul altuia, nu facem altceva decat sa lasam lucrurile sa mearga mai deăarte asa cum sunt .

Tache 20-07-2011 - 19:42

Sa nu pierdem din vedere in ce lume traim !

Societatea nu face nici o afacere, daca permite degeneratilor sa-si perpetueze specia.”
Theodore Roosevelt

„Malthus a fost justificat, realitatea a fost surprinsa bine de Malthus. Lumea a treia este suprapopulata, este un dezastru economic, si nu exista nici un mod în care acestea ar putea iesi din ea cu aceasta populatie în crestere rapida. Filozofia noastra este: înapoi la sat „.
Dr. Arne Schiotz, World Wildlife Fund, Director de conservare, a declarat astfel, în mod ironic, în 1984:

„O populatie totala mondiala de 250-300 de milioane de persoane, cu 95% mai putin decat in prezent, ar fi ideal.”
Ted Turner, intr-un interviu pentru revista Audubon

„Exista o singura tema în spatele eforturilor noastre: – trebuie sa reducem nivelul populatiei. Iar guvernele trebuie sa ne foloseasca metodele pentru a obtine rezultate curate si frumoase, sau vor primi mizeria pe care o avem în El Salvador, sau în Iran sau în Beirut. Populatia este o problema politica. Odata ce populatia este scapata de sub control, este nevoie de guvern autoritar, chiar fascist, pentru reducerea ei…. Programul nostru în El Salvador nu a functionat. Nu am avut infrastructura care sa-l sustina. Au fost al naibii de multi oameni … Pentru a reduce într-adevar populatia, rapid, va trebui sa trimiteti toti barbatii la lupta si sa ucideti un numar semnificativ de femei fertile …Cel mai rapid mod de a reduce populatia este prin foamete, ca si în Africa, sau prin boli cum ar fi Ciuma Neagra …. ”
Thomas Ferguson, Departamentul de Stat pentru Populatie

„In cautarea unui nou dusman care sa ne uneasca, ne-a venit ideea cu poluarea, amenintarea incalzirii globale, lipsa apei, foametea si potrivirea proiectelor de lege dupa ele…. Dar , uneori, în desemnarea lor ca inamic, cadem în capcana de a confunda simptomele cu cauzele. Toate aceste pericole sunt cauzate de interventia umana si numai prin schimbarea atitudinilor si a comportamentului oamenilor acestea pot fi depasite. Atunci inseamna ca inamicul real este chiar umanitatea. ”
Alexander King, Bertrand Schneider – Fondator si respectiv secretar, Clubul de la Roma, „Prima revolutie globala” Pag 104-105, 1991

„Un cancer este o multiplicare necontrolata a celulelor, iar explozia demografica este o multiplicare necontrolata de oameni … Noi trebuie sa mutam eforturile noastre de la tratarea simptomelor la extirparea cancerului. Operatiunea va cere multe decizii aparent brutale si lipsite de inima.. . ”
Paul Ehrlich , profesr la Stanford,în cartea : „Bomba numita Populatie”

„Pamantul e bolnav de cancer, iar cancerul sunt oamenii”.
Merton Lambert, formator in cadrul Fundatiei Rockefeller.

„Eu cred ca suprapopularea umana este problema fundamentala pe Pamânt astazi. Noi, oamenii, am devenit o boala: „Virusul-Om”.”
„Primele mele trei obiective principale ar fi : reducea populatiei umane la aproximativ 100 de milioane în întreaga lume, distrugerea infrastructurii industriale si in al treilea rand sa vad cat mai multe zone pustii.”
– Dave Foreman

„În scopul de a stabiliza populatia lumii, trebuie sa eliminam 350.000 de oameni pe zi. Acesta este un lucru oribil pe care trebuie sa il spun, dar este la fel de rau sa nu-l spun. ”
J. Cousteau, 1991 explorator si reprezentant UNESCO

„Noi trebuie sa vorbim mai clar despre sexualitate, contraceptie, despre avort, despre valoarea controlului populatiei, deoarece, pe scurt, criza ecologica este criza populatiei. Reduceti populatia cu 90%, iar apoi nu vor mai mai fi suficienti oameni pentru a face atat de multe daune ecologice. ”
Mihail Gorbaciov

„Azi, America ar fi indignata daca trupele ONU ar intra in Los Angeles pentru a restabili ordinea. Mâine vor fi recunoscatori! Acest lucru va fi valabil mai ales daca li s-a spus in prealabil ca exista infiltrate in mijlocul lor amenintari din afara, indiferent daca sunt reale sau fictive, care pun in pericol însasi existenta noastra. Aceasta va fi valabil si in cazul tuturor popoarelor din lume, iar ele vor dori sa fie eliberate de acest rau. Singurul lucru de care fiecare om se teme este necunoscutul. Atunci când este prezentat acest scenariu, drepturile individuale vor fi de buna voie abandonate de catre oameni, mai ales daca bunastarea lor va fi garantata de catre Guvernul Mondial. ”
Dr. Henry Kissinger, Conferinta Bilderberg, Evians, Franta, 1991

” Ilegal o putem face imediat. Constitutional va dura putin mai mult …
Dr. Henry Kissinger, New York Times, 28 octombrie 1973

„Depopularea ar trebui sa fie cea mai mare prioritate a politicii externe fata de lumea a treia, pentru ca economia SUA va necesita cantitati tot mai mari de minerale din strainatate, în special din tarile mai putin dezvoltate”.
„Puterea este cel mai puternic afrodisiac.”
„Persoanele în vârsta sunt consumatori inutili”
„Populatia lumii trebuie sa fie redusa cu 50%”
Dr. Henry Kissinger

„Suntem pe punctul de a realiza o transformare la nivel mondial. Tot ce avem nevoie este o criza majora credibila si natiunile vor accepta Noua Ordine Mondiala. ”
David Rockefeller

„Razboiul si foametea nu sunt eficiente. În schimb, boala a oferit cel mai eficient si mai rapid mod de a ucide miliardele care trebuie sa moara în curând pentru a fi rezolvata criza populatiei. SIDA nu este un criminal eficient, deoarece este prea lent. Candidatul meu favorit pentru eliminarea a 90 la suta din populatia lumii este Ebola (Ebola Reston), deoarece este extrem de letala si ucide în cateva zile, în loc de cativa ani. Trebuie sa crestem mortalitatea cu 90% la om. Uciderea oamenilor… Gânditi-va la asta… Stiti, gripa aviara e buna, de asemenea. Pentru ca cel care supravietuieste, va ingropa mai apoi noua ”
Dr. Eric Pianka . Profesor de ecologie evolutiva la Universitatea din Texas , a aratat solutii pentru reducerea populatiei lumii la o conferinta cu privire la controlul populatiei.

YAAKOV 20-07-2011 - 20:58

Teoriile aste sunt vechi si au stat la baza aparitiei nazismului. Suprapopularea se poate rezolva si prin metode nesangeroase, prin limitarea la un singur copil si dupa varsta de 30 de ani. Trebuie sa se dea o lege care sa se aplce la nivel international. Daca in China s-a putut, se poate peste tot. Iar in Europa populatia peste 50 de ani va fi mai mica decat cea actuala. In Bulgaria nu vor mai fi decat cel mult 4,5 milioane de bulgaroi si de bulgaroaice (asta ca exemplu) Cautati pe net si vedeti ce zic aia de la:

http://go.hrw.com/atlas/norm_htm/bulgaria.htm

Iar informatia depre nivelul de trai din Iran este mincinoasa, pentru ca in Iran se traiete mai bine decat traim noi acum. Si pe vremea razboiului cu Irakul o ducea mai bine decat noi. Aveau mancare din belsug, putere de cumparare, stofe din Anglia.

Denali 20-07-2011 - 23:39

Tovarase Yaakov , te rog sa transmiti parintilor dtale felicitarile mele…ptr. ca nu au decis sacontribuie la reducerea populatia Lumii cu.. tine…si te-au lasat sa te nasti…sa devii om …pardon : individ (cu facultate )si sa stii cite nimic din toate…

Voua bolsevicilor , precum fratilor vostrii nazistii , va place sa va jucati de-a dumnezeu…sa va jucati cu Natura…

Astazi in china ta maoista pe care o admiri atat de mult se estimeaza ca sunt cca. 40 MILIOANE de tineri barbati , care nu au nici o perspectiva de a se insura , cu fete de aceeasi nationalitate , tocmai datorita doctrinei maoiste de a avea un singur copil …

Aceasta doctrina oneroasa si inumana au fortat parintii chinezi sa aleaga (discrimineze) intre baieti si fete…datorita culturii specifice chinezesti , zeci de milioane de fete , au fost aruncate la…canal …in numele acestei monstruozitati inumane , excretata de asa zisii …umanisti…si progresisti …

Ptr. voi OMUL este un parazit pe acest pamant….asta ptr. ca nu credeti in Dumnezeu , si nu credeti ca VIATA ( un adevarat drept uman), este un Dar de la Dumnezeu ….

Odata ce ati reusit sa demolati si distrugeti conceptul ca DREPTUL la VIATA este sacru si crucial , celelalte Drepturi , provenite de la Dumnezeu ( nu de la STAT, asa cum crezi tu ) , a fost usor sa le distrugeti , anulati si bastartizat…

Ati eliminat Dreptul la Libera Expresie , ati eliminat Dreptul la Autoaparare*(astazi in europa numai Clasa Conducatoare si talharii au dreptul la autoaparare, oamenii de rand si proletariatul : NU!), ati limitat si bastartizat Dreptul la Propriedtate Privata ( in Sclavagism cca 95% din munca sclavilor era confiscata , astazi in europa social democratiei , Statul confisdca intre 50%si 65% din munca gloatelor), si in schimb ati creat FALSE „drepturi ” precum „dreptul femeii asupra uterului ei”( caci nu are nici un drept asupra plamanilor…vezi tutunul , sau asupra stomacului : vezi fast food si dulciurile) , „dreptul la munca „( dar platiti averi intregi ptr. a mentine ani si ani proletarii ca sa nu munceasca sub forma „ajutorului de somas” „dreptul la asistenta medicala” (mioriticii mor ca mustele datorita faptului ca Statul , le refuza acest „drept”)…si alte pseodo drepturi…

Tovarase Yaakov , prin anii ’70 , camarazii dtale (tot cu facultati) scriau carti in care estimau ca prin anul 2000 cand Lumea va atinge o populatie de 4 Miliarde de loc. va fi o foamete mondiala , pandemonium, razboi universal , peste tot prin lume , ptr. o bucatat de pita…

Porcii de Capitalisti (fara sarma in nas) au gasit un alt raspuns : in 1970 fermierul american , producea cca 57 de bushells de poruim pe acru…in 2010 copilul fermierului din 1970 ,si el tot fermier , produce pe acelsi acru , 177 de busells de porumb…graul la fel, soia ,. etc.etc…Si porcii de capitalisti au facut aceasta fara a arunca la canal un singur copil…asa cum contemplati voi , umanistii si educatii Lumii…

Astazi in Lume , omenirea NU se afla in penurie de alimente , ci sistemel dictatorile si coruptia din africa si asia produc foamete artificiala…

Astazi , in america zeci de milioane de tone de porumb si mai recent de soia , sunt …arse …in rafinarii de producere al etanolului , in timp ce se interzice exlorarea si exploatarea petrolului , de catre camarazii tai : neo marxistii , si aripa lor mai virulenta cunoscuta sub numele de : Ecologistii fundamentalisti…

Va numiti „progresisti” dar in REALITATE , orice doctrina ,orice teorie, orice idee , nu este decat una : REGRESIVA, opresiva , si inumana…acum vreti sa exterminati populatia Lumii , ca sa nu …moara de foame…

Eu cand va spun ca Pacietii au pus stapanire pe Azil , nu ma credeti…

Liviu 21-07-2011 - 02:02

Si japonezii au avut la un moment dat o politica „demografica” asemanatoare numai ca ei ii aruncau la canal pe baieti !!!

YAAKOV 21-07-2011 - 10:06

Ba damblagiule, eu nu sunt pentru varianta violenta de limitarea a populatiei, cum se vehiculeaza acum printre politicienii din Vest, care vor sa dea cu „prafuri” (gripa gainii, variola, antrax) si sa taie coada catelului dintr-o lovitura.
Tu vorbesti ca sa te afli in treaba, pardon, ca sa-ti iei plata la numarul de cuvinte scrise pe forum.
Iar populatia trebuie sa fie limitata cumva, ca asta este lumea in care traim, limitata. Nici Universul nu este vesnic si infinit. Infinitul este doar in mintea noastra, ca o abstractizare a ceva foarte mare.

Denali 20-07-2011 - 21:07

OK then…

Daca dta esti adeptul acestei teorii a mortii , fraticidului si exterminarii speciei umane , eu propun sa incepem reducerea fortata a populatiei cu toti indivizii care adereaza la aceasta doctrina a mortii si axtinctiei speciei umane…

Este logic nu ?…Practicati ce predicati…sinucideti-va…Traiti…pardon : muriti , prin exemplu…

Dar ma tem ca deja dta si adeptii acestei doctrine INUMANE , REGRESIVE si ABSURDE , v-ati declarat deja JUDECATORII , acestei doctrine a mortii si VOI veti decide , CINE merita sa traiasca si cine nu…

ma opresc aici…ptr. acum…nu doresc sa sap mai adanc in neantul la care aderi…adica nu doresc sa intru in detalii : rasa, eugenics, marimea craniului , forma craniului , etnii , si alte …detalii…care au condus la : arianism , rasism si genociduri…

ce ne-am face noi , fara fratii nostrii din specia umana , care ptr. a ne salva doresc sa ne extermine in masa….

NU iti doresc succes…

Tache 20-07-2011 - 23:35

Nu, nu sunt adeptul acestor teorii. Este demonstrat stiintific, dar ascuns cu grija, faptul ca Pamantul poate sustine o populatie de 80 de miliarde de suflete.
Oamenii multi sunt, insa, greu de controlat, prin definitie.
Asta era prima dintr-o serie de postari, dar „disparuse in ceata”, asa ca am abandonat postarile. Acum, ca a aparut voi continua seria de postari. Postarea de sus face parte din „pregatirea terenului”.

Tache 20-07-2011 - 23:43

„Suprapopularea este in prezent vasta, mult dincolo de capacitatea planetei. Ea nu va raspunde la reducerea viitoare a ratei natalitatii prin metode contraceptive, sterilizare si avort, dar trebuie ca sa reducem în prezent cat mai mult populatia. Acest lucru trebuie realizat prin orice mijloace necesare. ”
Initiativa pentru Carta Natiunilor Unite ECO-92 PAMANT

„În America de Sud, guvernul Peruan merge din usa în usa facand presiuni asupra femeilor care urmeaza sa fie sterilizate si el e finantat de dolari american pentru a face acest lucru.”
Mark Earley în „The Wrong Kind of Party Christian Post „10/27 2008

„Femeile în Tarile de Jos, care sunt considerate de catre stat ca sunt mame improprii ar trebui sa fie condamnate la a lua contraceptive pentru o perioada determinata de doi ani.”
Marjo Van Dijken (autor al proiectului de lege în Tarile de Jos), în http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2008/nov/04/humanrights-women Guardian

„Mentinerea umanitatii sub 500 milioane, în echilibru perpetuu cu natura”
Anonim , citat aflat pe una din pietrele Georgia Guidestones

„Nimeni nu va intra în Noua Ordine Mondiala decat in cazul în care el sau ea va face o promisiune pentru a se închina lui Lucifer. Nimeni nu va intra în New Age cu exceptia cazului în care el va lua o initiere luciferica. ”
David Spangler, director al Initiativei Planetare, Organizatia Natiunilor Unite si unul din fondatorii curentului New Age !

„Daca m-as reîncarnat, as dori sa revin pe pamânt ca un virus ucigas care sa reduca populatia umana.”
„Cresterea populatiei umane este, probabil, singura si cea mai grava amenintare pe termen lung, pentru supravietuire. Suntem în pragul unui dezastru major în cazul în care aceasta crestere nu este temperata – nu doar pentru lumea naturii, ci si pentru lumea oamenilor. Cu cat sunt mai multe persoane, cu atat mai multe resurse vor consuma, si implicit va fi mai multa poluare .”
Printul Phillip, sotul reginei Elisabeta, Ducele de Edinburgh, lider al World Wildlife Fund.

„Graviditatea ar trebui sa fie o crima pedepsibila împotriva societatii, cu exceptia cazului în care parintii detin un permis de la guvern. Toti potentialii parinti ar trebui sa fie indemnati la a folosi produse chimice contraceptive, guvernul furnizand antidoturi cetatenilor alesi pentru fertilizare..”
David Brower, directorul executiv Sierra Club

„Principiul care sustine vaccinarea obligatorie este suficient de raspandit iar cel de taiere a trompelor uterine ar trebui sa fie la fel.”
„Este mai bine pentru toata lumea, daca în loc de a astepta executarea degeneratilor pentru infractiuni, sau de a-i lasa sa moara de foame in imbecilitatea lor, societatea ii va împiedica, pe cei care sunt în mod vadit inapti, sa continue soiul lor … Trei generatii de imbecili sunt de ajuns.
Oliver Wendell Holmes, Curtea Suprema de Justitie, SUA

„Sincer am crezut ca la acea data Roe s-a decis si am avut temeri cu privire la cresterea populatiei, în special de crestere în rândul populatiilor care nu vrem sa aiba prea multi urmasi.”
Curtea Suprema de Justitie Ruth Bader Ginsburg

„Un regim planetar ar trebui sa fie responsabil pentru determinarea populatiei optime in intreaga lume dar si in fiecare regiune si pentru a arbitra diferitele tari în impartirile regionale. Controlul marimii populatiei ar putea sa ramâna responsabilitatea fiecarui guvern, dar regimul planetar ar trebui sa aiba puterea de a aplica limitele convenite. ”
John P. Holdren, consultant in stiinta a lui Obama.

„Directia pe care o urmeaza Rockefellerii si aliatii lor este de a crea un guvern intr-o lume care combina supercapitalismul si comunismul în acelasi cort, toate aflate sub controlul lor …. Ma refer la o conspiratie? Da. Si sunt convins ca exista un astfel de complot international în domeniu, aplicat si planificat de mult timp, si care este incredibil de rau în intentie. ”
Congresmanul Larry P. McDonald, 1976, ucis într-un zbor al Liniilor Aeriene Coreene , doborât de catre Uniunea Sovietica

„Astazi lumea are 6.8 miliarde de oameni. Si ar putea creste pâna la aproximativ noua miliarde. Acum, daca am face o treaba foarte eficienta cu noile vaccinuri, cu asistenta medicala, cu serviciile de sanatate si control a reproducerii, am putea reduce aceste cifre cu 10 sau chiar 15 la suta..!”
– Bill Gates

Tache 21-07-2011 - 01:26

Buuuun ! Cine vrea sa mai cunoasca si alte citate, poate cauta pe internet, este plin cu asemenea informatie.

Cred ca nu poate fi negata existenta unor politici de depopulare a planetei Pamant. Exista documente legate de aceasta politica datand de la inceputurile anilor 1970, dar unii ar putea spune ca si WW1 si WW2 se incadreaza in aceasta categorie si poate si alte razboaie. Aceasta politica este chiar foarte veche.

Romania nu este pe Luna, este pe Pamant. Logic si Romania face obiectul unor politici de depopulare. Poate unii romani simt pe pielea lor efectul acestor politici. Imi aduc aminte de criza copiilor infectati cu SIDA de la inceputul anilor 1990, infectati in mod intentionat cu sange importat din Franta. S-a mai incercat lovirea generatiei tinere de romani.

Inainte de a omori pe cineva, trebuie mai intai „sa-i omori numele”. Trebuie sa se instaureze in subconstient un dispret latent fata de acea persoana. Cred ca se incearca inocularea dispretului romanilor fata de ei insisi. Ura de sine. Ceea ce se intampla in invatamantul romanesc este doar un capitol din planul mai larg de depopulare a Romaniei.

Dintotdeauna responsabilitatea pentru o infrangere sau pentru un dezastru a fost atribuita in ordinea in care a fost detinuta puterea, de la cel mai puternic catre cel care a avut cea mai mica putere. Responsabilitatea pentru situatia din invatamantul romanesc, apartine celor care au avut Puterea asupra procesului de invatamant, in ultimii ani. Ce putere au avut elevii ? Ce putere au avut parintii ? Ce putere a avut factorul politic ? Ce putere a avut societatea in ansamblul ei ? Cati bani au fost investiti in educatie ?

Denali 21-07-2011 - 01:40

To : Tache …

Dle Tache…hmmm…nu inteleg , motivul acestui exercitiu, pe care il faci….

Spui ca NU esti adeptul acestei teorii…Spui ca Pamantul poate acomoda (si deci : hrani),cca. 80 MILIARDE de indivizi si individe …

Spui ca aceasta teorie a fost pierduta sau ascunsa in …ceata…

Dupa care prin aceste postari interminabile , nu faci altceva decat sa scoti din…ceatat…din obscuritate… aceste teorii demente , care au fost dovedite FALSE de Istorie…

Deci : care este scopul acestui exercitiu la care te-ai angajat ?????….

Sau ma aflu din nou in Twilight Zone ?….

P.S….Niste indivizi , au calculat ca daca toata populatia actuala a globului ( 6.5 MILIARDE),ar fi adunata la un loc , si fiecare familie ar locui intr-o casa ( nu apartament), cu o mica curte , toata populatia globului ar incapea in granitele statului …Texas….care in prezent are cca. 20.3 milioane loc , surclasand recent statul N.Y., ocupand locul 2 ca populatie , dupa california…Florida ocupand locul 4 , dupa N.Y….

Marius 23-07-2011 - 00:27

La asta suntem buni. Discutii, pareri , opinii. La batut apa in piua si dat cu parerea la infinit. Am 32 de ani, lucrez de la 22 de ani, cand am terminat facultatea. Am dat pe „vremea mea” bac pe bune, fara copiat. Si atunci ca si acum, cine a vrut sa invete, a invata. Totul la asta se reduce. Textul de la care a pornit totul e simpatic. Atat. Simpatic. In rest…apa de ploaie. Ca sa se schimbe cu adevarat ceva, trebuie sa fie ceva gen „revolutia franceza”. Din pacate, fara sacrificiu si taiat in stanga si in dreapta, nu se mai poate. In rest…NIMENI nu a oprit tinerii sa invete. Aaaa..ca e mai fain sa stai prin baruri, sa freci menta pe mess, la tv…etc..etc ? Asa e. Depinde de fiecare cum reuseste sa se motiveze. Sa dai vina pe tv, ca o vezi Crudu sau Bianca ?? Well…tot acolo ai si discovery si multe, multe altele. Depinde de tine , cel care ai scris aceste randuri la ce vrei sa te uiti. Asa cum exista manele si manelisti, avem si Iris , Alifantis si multi multi altii. E alegerea ta ce asculti, citesti , vezi si te motiveaza in viata. Tocmai faptul ca atrbui mai mult extern vina nereusitei de la bac decat sa spui ca a fost in cea mai mare parte a voastra….dovedeste ca sunteti deja foarte bine pregatiti pentru acest sistem. Ganditi exact cum trebuie. 😉 Nu o sa faceti o revolutie mai mare de o revolta a sticlelor de bautura. Culcati-va la loc.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS