Acasa Actualitate-InternaSocial Clasa pregătitoare, fără manuale şi ghiozdane

Clasa pregătitoare, fără manuale şi ghiozdane

scris de Marius Bâtcă
401 Afisari

Copii care vor începe în anul şcolar 2012-2013 clasa pregătitoare nu vor avea nevoie de ghiozdan pentru a merge la şcoală, întrucât nu vor exista manuale.

scoala clasa pregatitoareDeclaraţia a fost făcută marţi de secretara de stat a Ministerului Educaţiei, Oana Badea. Ea a precizat că la clasa pregătitoare „ Copiii vor avea fişe de lucru, acordate gratuit, care vor rămâne la şcoală”, aceste fişe reprezentând abecedarul clasei pregătitoare.

Potrivit secretarei de stat, abia pe 19 martie va fi cunoscut numărul exact al copiilor înscrişi la clasa pregătitoare, în acest moment la nivel naţional, înscriindu-se 170000 de copii, dintre care cel mai mare procent îl deţine capitala. Oana Badea a anunţat şi că săptămâna viitoare va avea loc licitaţia pentru achiziţionare de mobilier pentru clase pregatitoare, atât pentru activităţile individuale, cât şi colective.

Au existat multe controverse legate de introducerea clasei pregătitoare în scoli şi au existat şi patru procese în care Ministerul Educaţiei a fost atacat în instanţă, cu toate acestea, ministrul educaţiei, Cătălin Baba, a anunţat că introducerea clasei pregătioare nu va fi amânată cu un an. De altfel, Oana Badea a subliniat că „Ministerul a avut câştig de cauză în toate cele patru procese, deci criteriile de organizare a clasei pregătitoare nu au fost invalidate”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult