Acasa Actualitate-InternaSocial Clasa pregătitoare: Se pot depune dosarele la alte şcoli decât cea de circumscripţie

Clasa pregătitoare: Se pot depune dosarele la alte şcoli decât cea de circumscripţie

scris de Marius Bâtcă
6 afisari

Cea de-a doua etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare şi clasa întâi începe marţi şi durează până marţea viitoare.

scoala clasa pregatitoarePărinţii care doresc să-şi dea copiii la altă şcoală decât cea de care aparţin pot începe să depună dosarele la unităţile de învăţământ vizate începând de marţi, în funcţie de locurile rămase libere.

Unităţile de învăţământ vor afişa, luni, listele cu elevii înmatriculaţi în prima etapă, cea dedicată înscrierilor la şcoala de circumscripţie, informează Radio România Actualităţi.

La avizierele şcolilor şi pe pagina de internet a inspectoratelor şcolare vor fi publicate locurile rămase libere şi criteriile de departajere care vor fi folosite în cazul în care numărul cererilor va depăşi capacitatea şcolilor.

Această a doua etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare şi clasa întâi durează până marţea viitoare.

Înscrierea se face la o singură unitate şcolară, iar sistemul de înregistrare al copiilor este informatizat.

Părinţii trebuie să depună, pentru înscriere, copii ale actului de identitate şi al certificatului de naştere al copilului.

Au prioritate la înscrierea într-o altă şcoală decât cea de circumscripţie copiii care sunt încadraţi într-un grad de handicap, sunt orfani sau provin dintr-o familie în care părintele lucrează în învăţământ sau au un frate la şcoala respectivă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult