Acasa Actualitate-InternaSocial Clasele pregătitoare. Va fi dat în judecată Ministerul Educaţiei?

Clasele pregătitoare. Va fi dat în judecată Ministerul Educaţiei?

scris de Marius Bâtcă
5 afisari

Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar nu a luat decizia să acţioneze în judecată MECTS pentru metodologia privind înscrierea în clasele I-a şi în cele pregătitoare, a declarat, vineri, preşedintele federaţiei, Mihaela Gună.

scoala clasa pregatitoarePărinţii care vor să dea în judecată MECTS nu fac parte din federaţia noastră sau chiar dacă sunt afliaţi la federaţie nu aceasta este decizia noastră. Moral, susţinem orice om care îşi cere drepturile în limitele legii. Dacă decizia lor este să dea în judecată Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sporturilor au toată susţinerea noastră morală. Nici pe noi nu ne mulţumeşte această metodologie de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare pentru că are mai multe lacune”, a spus Gună, citată de Agerpres.

Reprezentantul părinţilor a explicat că metodologia ,”încalcă” dreptul copilului de a-şi alege şcoala. “În primul rând este încălcat dreptul de a alege şcoala la care vrei să înveţe copilul. Aşa cum şi actul medical îl poţi alege şi şcoala trebuie să ai posibilitatea să o alegi”, consideră Mihaela Gună. Ea a afirmat că nu este de acord cu modalitatea de înscriere la şcoală pentru că prin metodologie se vrea “susţinerea şcolilor fără rezultate”.

”Această arondare de şcoală de care aparţii nu face altceva decât să încurajeze non calitatea pentru că o şcoală rămâne în funcţiune atâta timp cât are finanţare. Finanţarea urmează elevul şi arondându-i un număr de elevi şcolii respective face ca aceasta să rămână în funcţiune. Nu vor mai fi motivaţi nici cei care vor să crească calitatea actului educaţional pentru că toate şcolile sunt privite la fel. Implicit numărul de clase ar fi trebuie stabilit după ce se făcea etapa de înscriere şi să se stabilească care şcoli vor primi sau nu”, a mai susţinut Gună.

Ea a mai acuzat faptul că “şi de această dată”, atunci când a fost realizată metodologia, părinţii “au fost lăsaţi deoparte”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult