Acasa Actualitate-InternaSocial Clasele pregătitoare vor primi aproape 130.000 de copii

Clasele pregătitoare vor primi aproape 130.000 de copii

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Aproximativ 20 de milioane de lei vor fi plătiţi pentru utilarea sălilor celor circa 130.000 de viitori elevi din clasele pregătitoare.

Elevi prima zi de scoalaMinistrul Educaţiei, Cătălin Baba, a anunţat marţi că se vor cheltui între 18 şi 23 de milioane de lei pentru mobilarea sălilor celor 114.000 de copii înscrişi până în prezent pentru clasele pregătitoare. Cătăin Baba a afirmat pentru Mediafax că „vom ajunge, pot să fac deja această estimare, undeva între 120.000-130.000, iar ministerul are fondurile pentru a declanşa procedurile. Într-o săptămână, o săptămână şi jumătate, vom şti exact care este numărul de elevi, ministerul dispune de resursele necesare pentru a achiziţiona mobilierul şi echipamentul de care este nevoie”.

Au existat multe controverse legate de introducerea clasei pregătitoare în scoli şi au existat şi patru procese în care Ministerul Educaţiei a fost atacat în instanţă, cu toate acestea,  Cătălin Baba a arătat că ministerul dispune de fondurile necesare şi că înscrierea în clasa pregătitoare decurge conform planului iniţial, fără să fie nevoie de fonduri suplimentare de la bugetul de stat pentru echiparea sălilor de studiu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult