Acasa Actualitate-InternaSocial Cluj: O fetiţă de 4 ani a murit pe masa de operaţie

Cluj: O fetiţă de 4 ani a murit pe masa de operaţie

scris de D.P.
7 afisari

O fetiţă în vârstă de 4 ani a murit în timp ce era operată la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj, unde, potrivit medicilor, a ajuns cu simptome de şoc septic din cauza unei răni la piciorul stâng, în timpul intervenţiei ea făcând stop cardiac.

Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj, Călin Lazăr, a declarat marţi că fetiţa de patru ani din Bistriţa-Năsăud a fost dusă la unitatea medicală luni după-amiază, starea ei fiind gravă. Luni după-amiază s-a prezentat, adusă de părinţi, o fetiţă de 4 ani, cu stare generală modificată, cu semne de şoc septic, probabil o septicemie, cu punct de plecare un hematom al gambei stângi, suprainfectat. Având în vedere starea gravă încă de la internare, a fost dusă direct în sala de operaţie, unde, la intrare, a făcut stop respirator, a fost intubată şi ventilată, în paralel s-a făcut incizia leziunii la nivelul gambei, de unde s-a observat apariţia puroiului şi leziunile de fascită necrozantă, a spus sursa citată. Potrivit acesteia, fetiţa a suferit un stop cardiac în timpul intervenţiei, întrucât îi erau afectate organele vitale.

Fetiţa fusese diagnosticată cu entorsă, la Bistriţa, şi trimisă acasă

Fetiţa a ajuns iniţial la spitalul din Năsăud, unde medicii au diagnosticat-o cu entorsă şi au trimis-o la Spitalul Judeţean, unde i s-ar fi spus să meargă acasă şi să-i fie puse comprese În Bistriţa-Năsăud au fost începute, marţi, mai multe anchete pentru a se stabili cum a fost posibil ca o fetiţă de patru ani din Năsăud să moară după ce săptămâna trecută a suferit o entorsă, iar părinţii au transportat-o iniţial la spitalele din Năsăud şi Bistriţa, iar apoi la Cluj-Napoca.

Săptămâna trecută fetiţa ar fi suferit un traumatism la picior, iar familia a dus-o la Spitalul Orăşenesc „George Trifon” din Năsăud. Directorul Spitalului Orăşenesc „George Trifon” Năsăud, dr. Adrian George, a declarat, marţi, că familia fetiţei s-a prezentat cu ea la spitalul pe care îl conduce, în cursul zilei de joi.

Joi, fetiţa s-a prezentat la noi la serviciul de chirurgie din ambulatoriu. A fost trimisă la radiografie, din care a reieşit că are o entorsă maleolă externă şi cu luxaţie astragalo-calcaneană, că aşa se vedea pe film şi i-am indicat să o ducă la un ortoped la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa. S-au dus, la ora 10.00 erau deja la spital la Bistriţa, la noi nu s-au mai întors. Noi nu avem aici medic ortoped angajat, avem un medic de la Dej, dr. Rusu, care face gărzi la noi la chirurgie. Am aflat că ar fi venit vineri la el şi că dânsul i-ar fi pus ceva atelă ghipsată. Mai multe nu ştiu fiindcă nu figurează nicăieri, nu e înregistrată. Au venit cu o asistentă care lucrează în spital, ceva neam de-a lor, care i-a dus direct pe secţie„, a declarat dr. Adrian George.

El a spus că nu poate fi vorba despre diagnostic greşit pus de medicul de la Spitalul Năsăud şi că acelaşi diagnostic i-ar fi fost pus fetiţei şi la Spitalul Judeţean din Bistriţa, unde după ce a fost consultată fetiţa ar fi fost trimisă acasă, cu recomandarea să îi fie puse comprese la picior.

„Nu poate fi un diagnostic greşit. Acelaşi l-au pus şi la Bistriţa. A fost la Spitalul Judeţean de Urgenţă. A fost văzută de un medic ortoped sau de doi şi i s-a indicat să vină acasă, să i se dea Nurofen şi să îi pună compresă pe picior, din ce am înţeles de la alţii, că nu a mai venit la mine. Atât”, a afirmat medicul Adrian George.

Întrebat cum a fost posibil, în aceste condiţii, ca fetiţa să ajungă într-o stare atât de gravă, medicul a spus că nu se poate pronunţa până când nu va avea rezultatul examenului medico-legal. I s-a umflat piciorul mai sus de ghips, aşa se spune. Medicul ortoped Rusu abia mâine (miercuri – n.r.) vine şi îl voi lua la întrebări. Nu ştim cum au evoluat lucrurile până luni. De joi până luni e mult. Trebuie să vorbesc cu el, dar nu cred că el e de vină. De la Bistriţa, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, au trimis-o acasă, nu la spital la noi, acasă. Cine a văzut-o de la Ortopedie nu ştiu„, a adăugat Adrian George.

Contactată în legătură cu acest subiect, dr. Anca Andriţoiu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, a declarat corespondentului Mediafax că nu are toate datele pentru a putea să se pronunţe în legătură cu o eventuală vinovăţie a cuiva.

„Sunt unele informaţii care lipsesc. Pe mine m-au sunat cei de la Cluj şi abia acum încerc să aflu ce s-a întâmplat. Am înţeles că fetiţa a suferit, joi, un traumatism. A fost văzută radiologic la Năsăud, trimisă la Bistriţa, unde s-a pus diagnostic de entorsă. A fost trimisă acasă, la domiciliu, cu recomandarea de repaus. Am înţeles că a mai fost văzută încă o dată de dr. Rusu, ortopedul de la Năsăud, dar nu putem lua legătura cu el. Dânsul e de fapt din Dej şi face gărzi acolo. Am înţeles că a mai fost văzută vineri. De aici, îmi lipsesc nişte informaţii”, a declarat dr. Anca Andriţoiu.

Aceasta a adăugat că, în opinia sa, este vorba despre „o evoluţie neaşteptată” a stării de sănătate a copilului.

„Copiii rar fac hematoame suprainfectate. Deci trebuie să vedem. La Cluj, părinţii s-au dus din proprie iniţiativă. Când au ajuns acolo, fetiţa era în stare de şoc. Din câte am înţeles a făcut septicemie de la hematomul acela. Nu avem rezultatul hematomo-patologic ca să aflăm cauza. (…) Nu ştiu cine a mai văzut-o şi cum. Până joi, când a fost văzută la Bistriţa de ortoped, era totul în regulă. Nu ştiu ce s-a întâmplat mai departe. Acum încercăm să aflăm. Am înţeles că şi luni a mai fost văzută de un medic, dar nu ştim de cine şi cum”, a declarat directorul DSP.

Andriţoiu a mai spus că a discutat şi cu medicul de familie al fetiţei.

„Am înţeles că nu era un copil cu probleme. Noi acum adunăm informaţii. Aşteptăm şi raportul medico-legal şi să vedem exact cauza decesului şi să-i identificăm pe cei implicaţi. Familia nu a depus nicio plângere, dar am luat legătura şi cu cei de la Colegiul Medicilor şi fac şi ei o anchetă”, a adăugat Anca Andriţoiu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud Antonela Gorgan a declarat corespondentului MEDIAFA că, fiind vorba despre o moarte suspectă, şi Poliţia s-a sesizat în acest caz şi va face o anchetă. „Am cerut raport medico.legal. I se face la Cluj, la IML. Dcupă ce vom avea rezultatele, vom începe propria anchetă”, a spus Gorgan.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa nu au putut fi contactaţi până la ora transmiterii acestei ştiri.

12 comentarii

Antibasistul 16-01-2013 - 00:10

In tara asta oamenii sint omoriti in spitale, multi au fost omoriti acolo!
In tara asta tribunalele isi bat joc de justitie, in loc sa faca justitie, cu purine exceptii!

BULA 16-01-2013 - 04:55

Medicii din Romania evita sa prescrie antibiotice, pentru ca asa i-au invatat profii de la facultate. Le dau in ultima clipa si in doze homeopatice, ca sa zica ca le-au dat. Asa a murit cu zile multa lume (Gheoghe Dinica, Sergiu Nicolaescu, etc).

Apropo, ati auzit de fosfomicina, un atibiotic bactericid si cu spectru larg, care difuzeaza bine in tesuturi (oase, creier) pentru ca are cea mai mica molecula dintre toate antibioticele ? In Romania lumea nu stie de el, desi e foarte bun in multe situatii. Se poate folosi la tratarea infectiilor la prostata (cura de minim 20 de zile), impreuna cu doxiciclina si azitrox. Ar fi util si celor ce sunt protezati (cu vase de sange artificiale, etc) ca sa previna infectiile postoperatorii.

Fosfomicina e folosita mult in medicina veterinara, sub denumirea de FOSBAC (http://www.vetorex.ro/page.php?id=11&s1=54&s2=22). Este destul de laudata de cei care au folosit-o.

jan dinu 16-01-2013 - 06:55

Multumesc pentru info , instructiv …tzin socoteala .
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-01-2013 - 05:17

In ce grad de dementza trebuie sa fie cineva care i-si aroga un titlu universitar , si/sau recomanda antibiotice de uz uman cu cele de uz veterinar !Un Badea are pentru asa ceva/cineva o expresie edificatoare : NOAPTEA MINTII !
Iar despre afectiunea ta congenitala pe care eu am mai pomenit-o in alte interventii este de natura biparentala ! Prost ata si Edy oatha -matta !

BULA 16-01-2013 - 05:32

Bai rahatule, fosfomicina se foloseste si pentru tratarea oamenilor (http://en.wikipedia.org/wiki/Fosfomycin). Se prescrie in megadoze (e foarte putin toxica) pentru ca asa este eficienta. De AFOS (tot fosfomicina) ai auzit, bai analfabetule ? Se spune ca ar fi number one in tratarea infectiilor dentare si a sinuzitelor.
Nu te mai da mare scula in medicina, ca n-ai chemare pentru domeniul asta. Nu esti nici inteligent si nici curios din fire, sa pui mana sa citesti si sa cercetezi.
Nimeni nu pune baza pe ce spui tu. Eu macar le dau informatii utile, celor ce-mi citesc postarile.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-01-2013 - 06:22

Sterge prafu ,Bwulache
Dwe RAS a ta BULA ,
Esti inconfundabil Bhoulenne !

BULA 16-01-2013 - 07:52

Lucreaza ba b.ouule cu atentie, ca iti cade mortul de pe targa. Limbistule… .

jan dinu 16-01-2013 - 06:43

— NEEM — ul pomisorul indian (india Asia ) face minuni
unei populatii ce-a trecut de peste un miliard in conditii de higiena precara , ei avind o „rezistentza „formidabila la infecii
datorita imunitatii prin preventii traditionale shi folosirea in extenso ale
— neemului — .Sa te speli pe dinti in GANGE trevind pe linga tine
– sfintele vacii – inecate …este un exemplu de vitalitate greu de
performat la alte popoare . Cazul – micutei – ce-a trecut in moarte
este clar …alimentatia shi lichidarea „babismelor ” alta data stiute
preluate de modernizare …atzi ajuns o societate periclitata
cu greu de prevazut in cazul unor pandemii generalizate …
JD-USA

jan dinu 16-01-2013 - 06:08

— Test —
De ce nu trec …ori Carpatinul a blocat USA….-:)))
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-01-2013 - 06:18

Gata SIRE , am dat DEZLEGAREA de la PE SHTE !
Primul esti tu ,LORDITULE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Se poate pregati la block-starturi CAVALERUL YEDDI (In varianta noua)
Si dupa asta , hasta la vista , olds &youngs BOY !

jan dinu 16-01-2013 - 06:58

Domnilor : Trebuie sa ne pastram integritatea
chiar shi spatele anonimatului ,
Daca vine Urbos shi ne vede cum discutam …se face bine ..-:)))
de necaz …!
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-01-2013 - 07:04

Dear my LORD !
Viermele de kkt,
Este indisponibil
Pentru ,moment !
Si Io am o komanda
Tomi .plateste bine
IN tzekini , si il primeste
Sub forma de inele !
Viermele sectionat !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult