Acasa Actualitate-InternaSocial Cluj: Primăria cheltuie 75 milioane lei pentru 50 de autobuze noi

Cluj: Primăria cheltuie 75 milioane lei pentru 50 de autobuze noi

scris de C.S.
10 afisari

Primăria municipiului Cluj-Napoca a decis să achiziționeze 50 de autobuze noi, pentru tranzacție urmând să fie deblocate fonduri în valoare de aproximativ 75 de milioane lei.

Primăria Cluj-Napoca va cheltui 75 milioane lei pentru 50 de autobuze noi.

„În 2014 vom achiziţiona 50 de autobuze noi, investiţia fiind estimată la circa 75 de milioane de lei. Un număr de 40 de autobuze, care costă circa 60 de milioane de lei, vor fi finanţate din bugetul local al municipiului, prin creditul luat de la CEC Bank, iar restul de 10 vor fi cumpărate din banii Companiei de Transport Public SA Cluj-Napoca, care va contribui cu 15 milioane de lei. Sperăm, prin aceste investiţii, să modernizăm parcul auto al companiei şi să oferim un transport în comun la nivel european în municipiu. Suntem pregătiţi ca o parte din aceste autobuze noi să poată fi folosite şi pentru transportul metropolitan”, a declarat edilul Clujului, Emil Boc.

Pe lângă cele 50 de autobuze, Primăria Cluj-Napoca ar putea cumpăra alte cinci autobuze noi, electrice, în urma unei finanţări din partea Guvernului Elveţiei.

Emil Boc a anunţat în conferinţa de presă de miercuri că bugetul municipiului Cluj-Napoca pe anul 2014 va fi de 257 de milioane de euro, în creştere faţă de bugetul pe anul trecut, când a fost de circa 208 milioane de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult