Acasa Actualitate-InternaSocial CNAB: Întârzieri la decolare pe Aeroportul Henri Coandă

CNAB: Întârzieri la decolare pe Aeroportul Henri Coandă

scris de Laurentiu Banches
9 afisari

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunțat  marți, 2 decembrie, că mai multe aeronave de pe Aeroportul Henri Coandă au întârzieri la decolare de aproximativ 45 de minute, din cauza operaţiunilor de degivrare.

CNAB: Întârzieri la decolare pe Aeroportul Henri Coandă

CNAB: Întârzieri la decolare pe Aeroportul Henri Coandă

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară normal, în condiţii de iarnă, pistele, platformele şi căile de rulare fiind deschise şi operaţionale, a precizat CNAB, într-un comunicat de presă remis de mediafax. Astfel, nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza vremii, dar zborurile pot avea întârzieri de aproximativ 45 de minute la decolare, iar în unele cazuri chiar şi de o oră, din cauza operaţiunilor de degivrare. „Pe aeroporturile din Bucureşti se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime pentru desfăşurarea în siguranţă a operaţiunilor aeriene”, se mai arată în comunicatul CNAB.

Bucureştiul şi judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Caraş-Severin, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Vrancea, Bacău, Neamţ, Harghita, Covasna, Braşov, Mureş, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Cluj sunt sub avertizare cod galben de ninsori şi vânt până marţi, la ora 22.00. Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în aceste zona se va depune un strat de zăpadă de 10-15 centimetri, iar vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 de kilometri pe oră, iar local şi temporar, zăpada va fi viscolită. În regiunile sudice şi centrale sunt condiţii de producere a poleiului.Directorul ANM, Ion Sandu, a anunţat luni, 1 decembrie, la Comandamentul de iarnă de la Guvern, că situaţia meteo rămâne complicată în următoarele ore, cu viteze ale vântului de până la 80 de kilometri pe oră şi temperaturi scăzute, care pot cauza polei până marţi după-amiază, dar de miercuri va fi un regim de iarnă normal, cu precipitaţii slabe şi temperaturi uşor pozitive pe timpul zilei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult