Acasa Actualitate-InternaSocial CNADNR despre modernizarea Centurii Capitalei. Cȃnd va fi gata?

CNADNR despre modernizarea Centurii Capitalei. Cȃnd va fi gata?

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

CNADNR (Compania Naționalǎ de Autostrǎzi și Drumuri Naționale din Romania) a anunțat cǎ șoseaua de centura a Capitalei va fi modernizată şi extinsă la câte două benzi pe fiecare sens cel mai devreme la sfârşitul anului 2017 sau începutul lui 2018.

CNADNR despre modernizarea Centurii Capitalei. Cȃnd va fi gata? (foto:m.business24.ro)

CNADNR despre modernizarea Centurii Capitalei. Cȃnd va fi gata? (foto:m.business24.ro)

Datele transmise de CNADNR aratǎ cǎ până în prezent, doar 20 din cei 72 de kilometri ai centurii arată a şosea care înconjoară o capitală europeană, în timp ce alţi aproape 20 de kilometri situaţi în nord vor fi modernizaţi până la finalul anului viitor, sau cel puţin acesta este angajamentul CNADNR. Conform Ziarului Financiar, partea de sud a centurii, ce măsoară peste 30 de kilometri, va mai aştepta însă peste trei ani până să fie extinsă la patru benzi.

Şoseaua de centură a Capitalei este unul dintre cele mai tergiversate proiecte rutiere majore din România, modernizarea şi extinderea la 4 benzi a acesteia fiind adusă în discuţie încă din 2005, cu doi ani înainte de aderarea României la Uniunea Europeană. La acea vreme, statul estima că va cheltui circa 530 de milioane de euro pentru reabilitarea şoselei, potrivit mediafax. Problema centurii Capitalei, unde traficul comercial este extrem de intens, este cu atât mai mare şi frustrantă pentru şoferi cu cât alte capitale din regiune au deja centuri la standard de autostradă, aşa cum este cazul Budapestei, unde autostrada M0 încercuieşte oraşul, conectându-l cu celelalte 7 autostrăzi ale ţării.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult