Acasa Actualitate-InternaSocial CNAS si medicii de familie continua discutiile pe marginea contractului-cadru

CNAS si medicii de familie continua discutiile pe marginea contractului-cadru

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Echipe de specialisti ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si reprezentanti ai medicilor de familie au continuat, miercuri, sa discute pe marginea unor aspecte tehnice legate de contractul-cadru si normele de aplicare a acestuia. Reprezentantii medicilor de familie si cei ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate au mai discutat, marti, pe acest subiect, la sediul Ministerului Sanatatii, insa fara a ajunge la un rezultat concret. Ministrul Cseke Attila, care a mediat intalnirea, si-a exprimat speranta, la finalul discutiilor ce au durat mai bine de sase ore, ca se va ajunge la o concluzie in cursul zilei de miercuri, informeaza Agerpres.


Presedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihaila, a spus ca a identificat, in cadrul discutiilor, o serie de probleme care vor fi analizate, miercuri, din punct de vedere tehnic. Ea a precizat ca, daca in cursul zilei de miercuri, se va semna un protocol cu valoare juridica, medicii de familie vor relua joi eliberarea retetelor compensate si gratuite, precum si a concediilor medicale.

Peste 100 de medici de familie din tara se afla in Piata Revolutiei pentru a-si sustine reprezentantii care se afla la negocieri cu CNAS pentru contractul-cadru dar si pentru a acorda consultatii in patru corturi amenajate cu prilejul Zilei Mondiale a Sanatatii. Alaturi de medici se afla reprezentantii asociatiilor de pacienti COPAC – Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice si Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA).

Medicii de familie nu mai elibereaza de saptamana trecuta retete compensate si gratuite si nu mai parafeaza bilete de trimitere sau concedii medicale, deoarece nu au semnat contractul-cadru cu Casa de Asigurari. Contractul-cadru urma sa intre in vigoare la data de 1 aprilie, insa nu a fost publicat in Monitorul Oficial si nici nu se cunosc normele de aplicare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult