Acasa Actualitate-InternaSocial CNATDCU-Educaţie, război total pe plagiat în cazul Ponta

CNATDCU-Educaţie, război total pe plagiat în cazul Ponta

scris de M.A.
10 afisari

UPDATE ora 23,40- Reactia lui Ponta – Premierul Victor Ponta afirmă că nu va demisiona după ce consiliul de atestare a diplomelor a concluzionat că ar fi plagiat şi precizează că va demonstra la comisia de etică a Ministerului Educaţiei că a respectat regulile în lucrarea sa de doctorat.

‘Ce s-a anunţat astăzi este o decizie politică şi ilegală, luată de apropiaţii Preşedintelui ca represalii pentru participarea mea la Consiliul European. Voi dovedi în faţa Comisiei de Etică a Ministerului Educaţiei că am respectat toate regulile! Nu renunţ la lupta pe care am început-o din cauza acestor atacuri. Nici vorbă de demisie!’, a declarat Ponta vineri la plecarea de la Bruxelles, la finalul Consiliului European, răspunzând la întrebările presei străine cu privire la acuzaţia de plagiat, potrivit Biroului de presă al PSD.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis vineri că se poate vorbi de plagiat în lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta deoarece, susţine acest organism, şi-ar fi însuşit texte ale altor autori fără a menţiona numele acestora în bibliografie. Consiliul a propus Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor al lui Ponta.

Război total pe plagiat în cazul Ponta. CNATDCU şi MECTS se acuză reciproc. După ce a fost reorganizat de Liviu Pop, Consiliul susţine că premierul a plagiat. Ministrul Educaţiei spune că decizia luată este nulă.

CNATDCU-Educatie razboi total pe plagiat in cazul Ponta

CNATDCU-Educatie razboi total pe plagiat in cazul Ponta (foto: looms.ro)

Prin votul celor 13 membri prezenţi din totalul de 21, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis vineri că premierul Victor Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat. În consecinţă, propune Ministerului Educaţiei (MECTS) retragerea titlului de doctor.

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat vineri, pentru Mediafax, că toate deciziiile luate vineri a Consiliului General al CNATDCU sunt nule, întrucât nu a fost întrunit cvorumul de 14 membri, necesar pentru ca şedinţa să fie statutară. Mai mult chiar Liviu Pop a emis joi un ordin de reorganizare a CNATDCU şi susţine că acest for nu are competenţă să ia decizii în acest sens.

În schimb, în timpul unei conferinţe de presă, preşdintele Consiliului General al CNATDCU, Marius Andruh, a declarat că a fost analizată, pagină cu pagină, o lucrare de 307 pagini, constatându-se că 85 dintre acestea sunt copieri fără indicare asursei, foarte uşor de detectat. În ce priveşte bibliografia lucrării de doctorat a lui Ponta („Curtea Penală Internaţională”), în cazul a aproape 40 de pagini ale lucrării nu a fost menţionată sursa.

De asemenea, MECTS face precizări cu privire la atribuţiile celor două consilii din subordinea sa:

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) este un organism consultativ, la nivel naţional, alcătuit pe criterii de prestigiu profesional şi moral din care pot face parte cadre didactice şi cercetători, având cel puţin titlul de conferenţiar sau de cercetător ştiinţific II ori titluri echivalente obţinute în străinătate (art. 217 alin. (1) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare).

Atribuţiile CNATDCU sunt prevăzute de art. 219 din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare:

„Art. 219 alin. (1)

a) propune un set de standarde minimale necesare şi obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice din învăţământul superior, a gradelor profesionale de cercetare-dezvoltare, a calităţii de conducător de doctorat şi a atestatului de abilitare. Aceste standarde se adoptă prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului. Standardele minimale de acceptare de către CNATDCU a dosarului pentru obţinerea atestatului de abilitare nu depind de funcţia didactică sau gradul profesional al candidatului şi sunt identice cu standardele de acordare a titlului de profesor universitar;

b) propune metodologia-cadru prevăzută la art. 295 alin. (1);

c) verifică anual, la solicitarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului sau din proprie iniţiativă, modul de desfăşurare a concursurilor pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare din universităţi. Raportul de verificare instituţională este prezentat ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului, specificând concluzii bazate pe date şi documente;

d) prezintă un raport anual Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului privind resursa umană pentru activităţile didactice şi de cercetare din învăţământul superior, în baza unor indicatori specifici. Acest raport este public;

e) alte atribuţii stabilite prin lege sau prin regulamentul de organizare şi funcţionare”.

Înfiinţarea, regulamentul de organizare şi funcţionare, structura şi componenţa CNATDCU se stabilesc prin ordin al ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, conform legii (art. 217 alin. 3din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare).

Întrucât, s-a constatat că nu au fost respectate termenele privind analiza dosarelor de concurs pentru ocuparea posturilor didactice, respectiv analiza tezelor de doctorat,

– deoarece, în mod repetat, comisiile de analiză nu au fost funcţionale din lipsă de cvorum, ducând la întârzierea ocupării posturilor didactice

– nu a fost prezentat raportul de verificare instituţională

– nu a fost prezentat raportul anual privind resursa umană pentru activităţile didactice şi de cercetare din învăţământul superior, în baza unor indicatori specifici, preşedintele CNATDCU afirmând „că nu este încă disponibil din cauza constrângerilor de timp şi resurse”, dar şi inexistenţa unei metodologii de auditare în domeniu şi experienţe prealabile de referinţă, s-a creat necesitatea emiterii Ordinului privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare şi a structurii acestuia nr. 4608/28.06.2012, pentru o detaliere a atribuţiilor CNATDCU şi pentru alocarea unui număr mai mare de membrii în Consiliul general, având în vedere necesarul de resursă umană.

Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI) este un organism consultativ, la nivel naţional, alcătuit pe criterii de prestigiu profesional şi moral din care pot face parte cadre didactice şi cercetători, având cel puţin titlul de conferenţiar sau de cercetător ştiinţific II ori titluri echivalente obţinute în străinătate (art. 217 alin. (1) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare).

Normele de bună conduită, abaterile de la aceste norme, procedura de analiză precum şi sancţiunile pentru nerespectarea acestora sunt prevăzute de Legea nr. 206/2004 privind buna conduită în cercetarea ştiinţifică, dezvoltarea tehnologică şi inovare, cu modificările şi completările ulterioare.

73 comentarii

Liviu 29-06-2012 - 19:02

Interimaru’ Pop, cica profesor de matematica (cine l-o fi facut ?!), zice ca doua treimi din 20 este 14 !!! Nu stiu cum fac juristii si cum se calculeaza in aceste cazuri (ca juristii au „matematica” lor !) insa principiul rotunjirii la intreg spune ca 13.333333=13 !!! Astept si un jurist sa ne lamureasca …

Mischu 29-06-2012 - 19:14

Calculul lui a fost facut rapid (din cap) la intrebarea unui jurnalist. Recunoaste ca la viteza, o astfel de eroare (0,77) i se poate intimpla oricai, chiar si tie.

Paul din Ohio 29-06-2012 - 19:20

Doua treimi din 21 (NU 20) este intr-adevar 14.

Liviu 29-06-2012 - 19:27

Am inteles numai ca a zis intr-un interviu pe la B1TV ca ar fi 20 de membri in consiliul ala … Oricum tipul este pe dinafara si nu cred ca intelege nici acum ce este cu el acolo in afara necesitatii indeplinirii ordinelor care le primeste !

camelia 29-06-2012 - 19:35

Nu gindesti deloc. Sa fi fost, sa zicem, toti 20 la un loc. 13 au spus DA, este plagiat, iar restul, sa zicem de 7, spuneau ca Nu este plagiat. Care ar fi fost rezultatul? De ce aveti cap pe umeri, doar ca sa nu va ploua in git?

Liviu 29-06-2012 - 20:33

Regula trebuie respectata … Ca nu este buna, este alta treaba. Cei care au facut-o poate ca au avut argumente … Ti-am mai raspuns ceva dar vad ca nu a aparut inca !

camelia 29-06-2012 - 20:45

Domnule, sa se respecte regula. Nu asta-iproblema, dar hais a ne gindim putin, 13 membri din 20 au gasit ca lucrarea lui Ponta este plagiat. Ce mai contreaza ceilalti 7 insi? Sa zicem ca cei 7 insi ar fi gasit ca lucrarea luiPonta nu este plagiat. Pai, scorul e de 13 la 7. despre ce vorbim noi aici? Domnule, atita timp cit 13 dintre cei mai renumitiprofesori si intelectuali ai tarii au gasit ca aceasta teza a lui Ponta este plagiat, nu mai avem nimic de spus. Ce-au facut nemernicii de psd-isti/ Au dizolvat comisia? Pai nu e strigator la cer?

Liviu 29-06-2012 - 22:50

Eu va spun sincer ca pe cei 7 care au zis ca nu este plagiat i-as degrada imediat si i-as baga nitel cu Nastase pe la bulaul negru ca sa vada cum este negrul adevarat si sa nu mai zica alb cand este negru clar !

Liviu 29-06-2012 - 23:04

Sobrule, cu privire la acea „adunare” mi-am exprimat rezerva intr-un comentariu care nu stiu de ce a satat atat de mult la recenzat pe cand balacarelile si injuraturile au trecut cu o usurinta inexplicabila, insa cu toata pregatirea ta juridica de pe acolo de pe la Ploiesti oamenii aia sunt totusi peste tine si peste voi, republicanii !! Iar ca sa vezi ca ceea ce este scris acolo este identic nu iti trebuie nici macar 8 clase, 2 clase – ca la tren – sunt indeajuns !!!

urbos 29-06-2012 - 23:39

Tataie, plagiat inseamna sa-ti insusesti ideile altora etc, NU SA NU PUI GHILIMELE. Pricepi tataie?
Daca unde Ponta nu a pus ghilimele este ceea ce reprezinta „plusul” lui de inovatie la tema, atunci e plagiat, daca nu este asa, atunci nu e plagiat. Ai inteles?
Trebuie judecat pe fond, nu sa te iei de niste cacaturi formale.

ANCUTA 29-06-2012 - 23:45

dobre esti jalnic!
Ponta a furat!

camelia 29-06-2012 - 23:47

@urbos
rar mi-a fost dat sa aud asa mare prostie. In ce hal au ajuns usl-istii astia, auzi la el, ca nu e plagiat daca nu i-a furat ideea. In aceste 130 de pagini nu era nici o idee? Adica, daca iau un text de undeva si-l copy/paste, nu se pune ca e plagiat daca nu are ghilimele, caci eu nu am furat o idee ci doar un amarit de text oarecare. Ce forbesti frantz? Nu ti-e rusine ca respiri aer si ai acces la apa? Cine crezi ca o sa-ti creada aberatiile tale? Eu cred, sincersa sa fiu ca si tie iti este rusine de mizeriile pe care le-ai postat. 🙂

ANCUTA 29-06-2012 - 23:48

Ultimele Comentarii
• 23:45 – ANCUTA : dobre esti jalnic! Ponta a furat!
• 23:41 – ANCUTA : digital 29-06-2012 at 23:10 ai văzut ce-ai făcut,iteligento?! te-ai și desconsp
• 23:39 – urbos : Tataie, plagiat inseamna sa-ti insusesti ideile altora etc, NU SA NU PUI GHILIMELE. Pricepi tataie?
• 23:08 – Zaharescu : Demeter Istvan a fost cel mai incompetent si infantil sef la SRR din ultimii 50 de ani. A sfidat sa
• 23:04 – Liviu : Sobrule, cu privire la acea „adunare” mi-am exprimat rezerva intr-un comentariu care nu stiu de ce a

Liviu 29-06-2012 - 23:54

Sobrule, de unde stii ca Ponta nu si-a insusit „ideile” ?! Asa nu are decat sa puna ghilimele si trimiterile bibliografice si este doctor pe bune !!! Nu nenicule, omul i-a tras tare ca si cum ar fi zis el din putul gandirii lui … ca sa dea bine sa-i dea aia hartia ! Cu ghilimele colajul nu mai este teza … A furat si gata !!! Cu ghilimele sau fara este un hot ca toti de teapa lui PUNCT.

digital 29-06-2012 - 23:55

băi cameluța tatii,,tu pe lângă că ești proastă,ești și legată de cărucior!
ideea ți-o susții cu ce argumente și cu ce citate vrei,nu te obligă nimeni și nimic să nu o faci,atâta timp cât utilizezi suportul ideii ,dar nu ți-l arogi ca fiind personal!
acu du-te și aruncă-țe în Dâmbovița,da vezi să alegi un loc secat,să fim siguri că-ți spargi boașca aia senilă!

ANCUTA 30-06-2012 - 00:03

DOBRE,
POnta a furat clar!
Si tu stii asta!
Stie si el ca de fapt el nici n-a stat prea mult la sustinerea propriei sale „teze”, deoarece a trebuit sa faca pe „noul Titulescu” prin camara PSD (deci plagiat de tot rasu’), impreuna cu alt plagiator: dragnea.
adi sinucigasu le-a dat diploma pe neve.
Base o fi el neghiob, da’ nu-i prost de loc: le-o trage!
Iata si ultimul banc:
Tara de kkt-Atentate de kkt-Gloante de kkt-Plagiat de kkt.

urbos 30-06-2012 - 00:31

Ce recunosc ma, esti idiot?
Copy/paste cretinule se face in orice lucrare, ideea e daca ala e un text insusit, sau este un text la care se face referire, iar asta se vede la analiza pe fond a lucrarii. Lipsa ghilimelelor NU este automat insusire de idee, asa cum lipsa glilimelelor la afirmatia „pamantul se invarte” nu e plagiat dupa Galileo Galilei.

urbos 30-06-2012 - 00:35

Eu n-am spus ca Ponta nu si-a insusit ideile, ci ca asta se vede la o analiza pe fond a lucrarii, nu pe cacatisuri cum sint lipsa unor ghilimele in 40 de pagini din 400, cand autorii oricum au fost amintiti la final. Puteai gasi o singur apropozitie fara ghilimele si dupa creierii tai tot plagiat ai fi racnit.
Si intr-adevar, cum am spus, plagiatele ma lasa rece, de la Ponta(daca a fost) la Kovesi, Udre, Igas etc. Pe mine ma intereseaza cel care patroneaza un asemenea sistem, o naparca securista care linge dosarele pe care sta cu curu si da drumu la ce vrea el, in functie de pe cine vrea el sa santajeze sau sa atace.

Aolica 30-06-2012 - 01:00

NU A PREA COPIAT, caci n-a luat chiar 100% din texte, deci e jumi-juma, si atunci nu este doctor plin, ci numai doctorel.

Paul din Ohio 30-06-2012 - 01:37

Stimata camelia,
Problema este ca NU a existat CVORUM: Ca sa fie valabil votul exprimat, ar fi trebuit sa fie PREZENTI la vot 14 oameni din totalul de 21.

ciufulici 30-06-2012 - 11:41

oare nu este asta majoritatea simpla pt care atat se tanguie usl-asii, ca ne-ai impuiat capul?

camelia 29-06-2012 - 19:33

Nemernicul de ministru intermar in loc sa se ocupe de examenele de clasa a 8-a si de bacalaureat, da telefoane incontinuu la toate televiziunile de stiri sa combata nu stiu ce numar, cvorumuri si alte timpenii ca si cum asta ar mai conta. 13 profesori emeriti ai scolii romanesti au spus IN UNANIMITATE ca Ponta a plagiat. Ce mai incearca acest trepedus de Pop? E clar ca a primit ordin direct de la Ponta sa faca orice se poate ca sai- salveze funduletul luipufost de guster. La otv este prezentata o fotografie cu Ponta in costum de pionier la un metru de Ceasescu, dindu-i flori. Ca sa ajungi acolo, pe acea vreme, securitatea trebuia sa te selecteze ca facind parte dintr-o familie recunoscuta apartinind structurilor de frunte ale aprtidului cu oameni servili comunistilor. Acum, Ponta se lauda ca el nupoate fi invinuit ca apartinind fostelor structuri. Ba bine ca DA. Ponta are in singe comunismul si se vede clar. In doua luni a introdus o dictatura mult mai sordida decit prietenul lui, Basescu. Suntem in cel mai mare kkt!

Liviu 29-06-2012 - 19:52

Am avut si eu unul in armata pe care-l cheama POTRA si care acum apare nostalgico-telectual pe la nu stiu ce televiziuni ca sa arate nu stiu ce fotografii facute de bunicul sau … Daca ar sti bunicul sau ca nepotelul recita la greu la megafoanele unitatii poezii patriotice despre Ceasescu si nevasta-sa (pe niste „madrigaluri” procurate de mamica lui care lucra la televiziune !) ca sa poata sa ia libere mai multe la sfarsitul saptamanii (invoiri date peste comandantii directi – unul este chiar editor la acesta publicatie si poate sa confirme ! – ci de maharii mari de la CI !!!) nu stiu daca-i mai dadea acele fotografii ! Vai de lumea in care am ajuns sa traim …

Liviu 30-06-2012 - 02:31

Am uitat un amanunt important: prenumele este tot Victor !!! Cred d-nul Neascu si-l mai aminteste cum racnea peltic in megafoane …

jan dinu 29-06-2012 - 19:41

Shi acum o s-a fie …
Cea mai mare tziganie …
La PoPoul zis latin …
Zau ca-mi vine s-a leshin !
JD-USA

Aolica 30-06-2012 - 01:15

Dar daca Criz a lovit pe sub centura, sa se propulseze mare gasper PM?

Timotei 30-06-2012 - 01:51

TARA IL VREA PE ANTONESCU, PONTA POATE SA PLECE !!!
Ce mai tura-vura, si nici nu-i plesneste obrazul de rusine.
ANTONESCU PREMIER, SI NIMIC MAI PUTIN. !!!

Timotei 30-06-2012 - 01:54

ANTONESCU PREMIER, PONTA SA PLECE UNDE INTARCA DRAKU DOCTORII

Liviu 29-06-2012 - 19:42

Treaba cu profesorii „de cea mai mare acreditare academica” este destul de discutabila in conditiile in care de aproape 20 de ani incoace s-au facut tot felul de profesori pe tot felul de criterii care mai de care mai subiective … Pot sa te asigur si sa va asigur ca din totalul de profesori care au titlul de profesor in acest moment mai putin de jumatate indeplinesc conditiile care sunt acum in vigoare si care erau in vigoare chiar si inainte de drastica lege a lui Funeriu. S-au dat derogari la greu, s-au echivalat merele cu nucile, s-au numarat „oualele” si s-a facut tot ce s-a putut ca sa iasa unii care nu ar trebui si care nu au nici in clin nici in maneca cu statura de profesor !

In ceea ce priveste doctoratele insa batjocura a atins cote paroxistice ! La „umanisti” oricum se folosea la greu din alte lucrari (ca doar „cartile se fac din carti” dupa cum ne invata mediocritatea ajunsa acum la putere !!!) iar contributia era una mai adevarata sau mai putin adevarata, cu toate nenumaratele referiri care se fac in subsoluri (din aceasta cauza ies si teze de sute de pagini ca mai mult de jumatate reprezinta scrisul referirilor de la subsol, chiar si cu fo\nt mai mic !), insa la „realisti” treaba este clara: daca nu ai o idee ceva, un model ceva atunci aceea nu este teza de doctorat ci informare si popularizare … Pot afirma astfel cu o prezizie foarte mare ca ABSOLUT TOATE TEZELE DE DOCTORAT DE DUPA 1997 (ADICA DUPA CE S-AU INCHEIAT 2 CICLURI A CATE 4 ANI) SUNT INTR-O MASURA MAI MARE SAU MAI MICA FACATURI, ASTFEL INCAT MAI BINE DE 75% AR TREBUI RETRASE ! CELE DE DUPA 2001 TREBUIE RETRASE IN PROPORTIE DE 90% IAR CELE DIN ZIUA DE ASTAZI IN PROPORTIE DE 99% !!! „Treaba” este exponentiala …

camelia 29-06-2012 - 23:58

Si eu am fost in situatia cind un Oarecare ce se strofocea sa-si stabilizeze situatia lui politica, sa caute pe cineva sa-i faca o teza de doctorat. Am asistat la o discutie absolut abracadabranta dintre un prof. de universitate si acest mitocan. Mitocanul ii spunea profesorului ceva cam asa: dom’ profesor, hai, domne, spune-mi cit ma costa un doctorat. Iti dau si dublu. Hai ca stii ca sunt baiat salon. Profesorul ii spunea ca, domnule, pentru doctorat iti trebuie diploma univeristara, apoi iti trebuie masteratul si de-abia dupa aceea poti sa dai pentru un doctorat. Lasa, domne, ca diplomile alia or sa vie iele pe drum, mata apuca-te sa faci doftoratu’. Profesorul se uita la el si eu ii intelegeam tragedia, pt. ca este om de 3300 de lei si mitocanul vorbea despre 50 de mii de euro pentru acest doctorat. Dupa ce a plecat mitocanul, am ramas cu domnul profesor si acesta imi spunea: draga mea, daca ai stii cit de mult ma fotez ca sa rezfuz pe acest mitocan. In mod normal ar trebui sa-l pirasc imediat DNA-ului sau politiei, dar nu pot. CIne-o sa ma creada. Acest mitocan are trei masini care toate costa mai mult decit as face eu in paishpe vieti. Astia ne conduc, si eu am ramas in tara sa mor lent si nestiut de nimeni.

La ora actuala, peste 99% din doctorate sunt plagiate. Numai 1% sunt „pe bune”, iar autorii lor ar trebui sa conduca aceasta tara nenorocita, insa, impotriva bunului simt, acesti amariti de-abia isi mai duc zilele, iar noi ne uitam la acest mmitocan de Ponta cum se uita la toti trepedusii de sub el cum se strofocesc sa-i salveze funduletul ala pufos de nesimtit ce este. Nu meritam sa mai fim o tzara daca acest nemernic nu va fi aruncat afara de la Guvern si sa nu se mai stie de el nici numele nici figura aia de cimpanzeu. Acest nemernic trebuie sa dispara de tot din viata sociala a Romaniei.

ANCUTA 30-06-2012 - 00:29

Camelia,
Iti multumesc pentru aceasta interventie!
Prietenul meu de viata, DXN, a fost in situatia de a munci 7 ani la doctorat, intre 1996-2003, dar pentru ca era doar inginer fizician la o societate de cercetari si nu era sub-sau -secretar de sta a trebuit sa se mute cu doctorandura de la Bucuresti , la Alexandria, unde stupoare: a fost refuzat!
Apoi a trebuit sa se mute la Timisoara pana cand profu’ l-a recomandat (tine-te bine!) domnului profesor I M XXXXXXX cel mai mare „laserist” al RO!!!!!!!
Acest profesor, cand a constatat nivelul cercetarii stiintifice, l-a propulsat pe una dintre cele mai inalte functii avute vreodata: sef sectie cercetare stiintifica neonucleara, neoatomica si de dezvoltare laseri din RO.
Stiu ca nimeni nu ma crede, dar asa si-a luat doctoratul in acel an deosebit pentru intreaga noastra familie!!! 2003.

BULA 02-07-2012 - 08:46

Ma mir ca jegul asta e bagat in seama. Din ce a scris pe forum, numai mare scula nu este. E saltat tot politic. Asta e tara in care traim.

BULA 02-07-2012 - 08:46

Era pentru Ancuta si al ei barbat.

Mishu 29-06-2012 - 20:46

Eu nu inteleg de ce 13 membri au votat pentru declararea lucrarii premierului Ponta ca plagiat si 8 impotriva. Daca ar fi fost un plagiat clar, asa cum sustine expertul CTP, atunci ar fi votat toti (sau cel putin doua trimi) pentru. Sau nu?

Liviu 30-06-2012 - 01:37

Aia „impotriva” nu au mers acolo la comisie … Adica au primit ordin sa stea acasa la gaura !!!

Aolica 30-06-2012 - 01:46

JOS PONTA, PREMIER SA FIE ANTONESCU !!!
Porcariile pesedistice au cutremurat tara, doi mari lideri dovediti cotzcari dintre care unul la inchisoare, asa nu se mai poate! Din USL numai Antonescu pare mai de Doamne ajuta.

Liviu 30-06-2012 - 01:59

Eu am scris mai sus cine cred ca este de fapt de vina … Ponta si toti ca el care au vrut sa se si „doctoriseasca” nu au nicio vina ca au incercat ! De vina sunt cei care i-au doctorisit !!!

Cat priveste comisia aceea ai dreptate. Ba mai mutl decat atat eu cred ca trebuia intai de mers la Comisia de etica si de abia dupa aceea la comisia care de fapt acrediteaza la greu nenorocirea care se intampla …

Una peste alta totul este o mocirla in care tropaim cu totii, la care participam toti dar unii o simt mai acut pe cand altii se misca natural ! Chestiune de perceptie si adaptare animalica !!!

Paul din Ohio 30-06-2012 - 02:30

Liviu,
O alta problema GRAVA este ca cel putin unul dintre membrii acelei comisii care au votat este el insusi acuzat de plagiat (Mircea Miclea). Nu numai ca el nu a raspuns in niciun fel la acuzatii, dar Ba’secu si Funeriu al sau l-au uns membru al acelei comisii.

Liviu 30-06-2012 - 02:40

Am mai scris ca nu ma mai mira nimic … Am fost martor la atatea chestii (vezi si episodul cu „dizidentul” Victor PoTRa !) ca nu ma mai mira absolut nimic. Nu am fost niciodata si cu generatiile astea nici nu vom mai putea sa fim vreodata ceva … Este o mocirla generala de la un capat la altul. Degeaba se tot da vina pe capul pestelui ca este imputit cu totul ! Este imputit inca inainte de a fi scos din cauza mocirlei !!!!

urbos 30-06-2012 - 02:38

Daca ma intrebi pe mine ce cred, e ca plagiat nu e, dar nu el si-a facut doctoratul. Numai ca ma doare in cur de plagite atata vreme cat tara e plina de plagiatori, iar pe muntele de jeg troneaza Basescu. Basescu trebuie sa dispara, apoi se poate discuta si de plagiate.
In plus, inainte de plagiatele de cacat, si „furtul” de idei, care de fapt nu e furt ci vanzare-cumparare, caci doctoratele se fac pe bani, ma intereseaza furtul din banul public, cum s-a furat si distrus tara de catre Basescu si satra lui. Ma pis pe ele de doctorate.

ciufulici 30-06-2012 - 10:25

CORECT! … pentru „ma intereseaza furtul din banul public”, si cine a julit sa mearga la mititica, dar nu pentru 2 ani de rahat, ci pentru atatia ani cat ii trebuie unuia cu venitul mediu pe tara sa faca banii aia din salariul lui netto.

jan dinu 29-06-2012 - 20:59

— BLAGA — omul estabilismentului transpartinic mafiot !
Cu asta am zis tot !
JD-USA

Aolica 30-06-2012 - 01:22

VICTOR XEROX i se spune,
E barbat vestit!
PM-si zice, dar PM-ul
E din „pewl@ mea”!

(na! asa, fara rima. dar… rimeaza la idee)

ciufulici 30-06-2012 - 11:37

vine din francezul blague=gluma?

ciufulici 30-06-2012 - 11:39

ia te uita, bai nea Jan, nu ma lasa sa postez la matale!
se prostira rau, rau se prostira…

jan dinu 02-07-2012 - 03:36

CiuFU ,hai zi acum ….,daca NU ,yo’i fac scrum !….
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 29-06-2012 - 22:38

…nu cred nici o iota din povestioara asta !nici una !

ANCUTA 29-06-2012 - 23:49

Ce mai zici de asta?
Ultimele Comentarii
• 23:48 – ANCUTA : Ultimele Comentarii • 23:45 – ANCUTA : dobre esti jalnic! Ponta a furat! • 23:41 – ANCUTA : di
• 23:47 – camelia : @urbos rar mi-a fost dat sa aud asa mare prostie. In ce hal au ajuns usl-istii astia, auzi la el, c
• 23:45 – ANCUTA : dobre esti jalnic! Ponta a furat!
• 23:39 – urbos : Tataie, plagiat inseamna sa-ti insusesti ideile altora etc, NU SA NU PUI GHILIMELE. Pricepi tataie?
• 23:08 – Zaharescu : Demeter Istvan a fost cel mai incompetent si infantil sef la SRR din ultimii 50 de ani. A sfidat sa
• 23:04 – Liviu : Sobrule, cu privire la acea „adunare” mi-am exprimat rezerva intr-un comentariu care nu stiu de ce a
• 22:50 – Liviu : Eu va spun sincer ca pe cei 7 care au zis ca nu este plagiat i-as degrada imediat si i-as baga nitel
• 22:38 – – – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD : …nu cred nici o iota din povestioara asta !nici una !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 30-06-2012 - 12:46

….chiar doresti sincer sa afli ce cred eu personal de toata tevatura asta ? Cred ca un autor de la GANDUL are …dreptate !:—,,Cum se numeşte ţara asta cu hoţi voioşi? Cum se numeşte poporul ăsta cu valori morale lejere, în care golanii sunt admiraţi iar hoţii sunt căinaţi când li se pun cătuşele la mâini? Cum se numeşte ţara asta în care sintagma „băieţii deştepţi” are un cu totul alt înţeles decât oriunde altundeva în lumea asta? În care cu cât eşti mai şmecher şi mai tupeist, cu atât eşti mai tare? În care atunci când înveţi, înveţi ca fraierul şi atunci când munceşti, munceşti ca boul? Cum se numeşte poporul ăsta fără Dumnezeu, campion la bătut cruci şi la îndesat bancnote în sutanele popilor? Cum se numeşte poporul ăsta fără educaţie, în care furtul se învaţă înaintea alfabetului de a ajuns bacalaureatul să fie puşcărie? Cum se numeşte ţara asta care are mai mulţi studenţi şi doctori decât populaţie alfabetizată?

Borfaşii, curvele, impostorii, analfabeţii, lupii lacomi din politică n-au răsărit ca pălămida dintr-un lan de grâu curat. Ei nu puteau să apară decât în acest deşert sec şi pârjolit, fără viitor şi speranţă, numit Ciordistan.

Florin Negruţiu este redactor-şef al ziarului Gându”—- Si mai am o parere personala , pe care o voi expune ,ulterior!

ANCUTA 30-06-2012 - 00:05

„dragomir taie tot”

ANCUTA 30-06-2012 - 00:05

Ce nu-i convine!

Aolica 30-06-2012 - 01:17

o fi pesedistean de-ai lu VICTOR XEROX

Liviu 30-06-2012 - 00:20

Problema reala este alta !!! Nemernicii de politicieni in frunte cu Basescu se folosesc de aceste nenorociri atunci cand au nevoie si prostii de universitari ii sterg in continuare la fund ! Au pus botul la greu si ca sa mai faca un ban sunt in stare de orice … Prostitutie mai ceva ca pe centura !!! In loc sa fi fost oameni integri si sa fi spus ca pentru 1000 de lei ei nu lucreaza si blocau absolut tot invatamantul asta de rahat, ei s-au aplecat pana cand au ajuns sa streaga pe jos cu ei si elevii ! I-au batut, i-au luat la bere, i-au facut !!! DE FAPT AUTORII MORALI SI RESPONSABILI SUNT NEFERICITII DE PROFESORI ! Ponta nu are aproape nicio vina .. El este smecher si hot ca asta este ele ! RESPONSABILI PENTRU TEZA ACEEA SUNT IN ORDINE URMATORII:
1) NASTASE CARE ESTE DEJA LA BULAU DAR TREBUIE SA I SE ADAUGE SI ACEASTA MINCIUNA !
2) COMISIA DE LA DOCTORAT, CEI NU STIU CATI DE PROFESORI UNIVERSITARI CARE SI-AU PUS GIRUL SI CARE ACUM TREBUIE SI EI TRASI LA RASPUNDERE DAR VAD CA NIMENI NU ZICE NIMCI DESPRE ACEST LUCRU !
3) COMISIA CARE A ATESTAT ACEL DOCTORAT !

ANCUTA 30-06-2012 - 00:36

KORECT

Liviu 30-06-2012 - 12:07

Si ar mai fi ceva de spus … NU PE PONTA TREBUIE SA-L DEA IN GAT ! Ponta este un out-sider care asa cum si spune doctoratul nu ii mai foloseste la nimic si se poate descotorosi de el usor … PENALI SUNT SOBOLANII GRASI CARE CONDUC DESTINELE INVATAMANTULUI ROMANESC, CEI CARE AU AJUSN ACOLO COPIIND SI PLAGIIND !!! Pe aceia sa-i dea in gat Basescu daca este justitiar si corect cum zice ca este … Sa-i caute pe la doctorate si pe la lucrari pe sobolanii care s-au facut profesori in numai cativa ani, pe aia care au „scris” zeci de carti si articole „stiintifice” intr-un singur an ! pe cei care au facut „in paralel” nu stiu cate facultati, masterate si doctorate !! ACESTIA SUNT CEI MAI PERICULOSI CA SE FOLOSESC DE PLAGIATE IN MOD CURENT, DIN ASTA TRAIESC !!!

digital 30-06-2012 - 17:02

ce mă,v-a dat băsexu apă la moară cu justiția lui de kkt?!
infantili mai puteți fi…el își apără doar poziția lui și pe cei care-l servesc!
dar cu reduși ca voi,care au crezut în demagogia și i-au înghițit ipocrizia,a stăpânit 8 ani ca diktator,reușind să distrugă tot!
cine a fost mă cretine,ministrul educației până să vină ăștia,nu cumva retardatu ăla cu școli multe,căruia îi șoptea vita aia de badea ce să spună pe la conferințele de presă!?
cu handycapați ca voi,mai stăpânește porkul kotrocenist încă trei mandate!
să vă spânzure mă din partea mea!
iar voi să-l popați în khoor!

tomi 30-06-2012 - 01:06

Dobre,ai devenit stupid,daca ai ajuns sa-mi furi „perlele” s-ar putea sa ma superi.
CITEZ:
==urbos
29-06-2012 at 23:39

Tataie, plagiat inseamna sa-ti insusesti ideile altora etc, NU SA NU PUI GHILIMELE. Pricepi tataie?==

Se stie bine ca eu v-am clasat in categoria de TATAIE si chiar daca-i clasic ficarei familii bucurestene sa aibe in casa un tataie de 80 de ani,nu va permit sa ma plagiati.
cu respect tomi

Aolica 30-06-2012 - 01:10

am bagat de seama ca-l plagiaza pe Ciu Huhu si la cuvinte si expresii, dar ce e mai rau chiar la fondul de idei din cap, chiar daca numai 2-3, pana si alea sunt de la Huhu

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 30-06-2012 - 15:23

@tomi: Felicitari pt. ,,VICTORIA TA ,PERSONALA „….

tomi 01-07-2012 - 22:55

Prietene Carpathi,te asigur ca in jumatate de an de cind le port de grija piticii veseli si-au deschis dosare pe la sectiile de psihiatrie si si-au rezervat locuri in ospiciile mai ieftine unde-si pot permite un tratament mai indelungat.

ciu 02-07-2012 - 01:30

Jos dictatorul tomi!

BULA 02-07-2012 - 09:09

„ciu” ?
Doar atat a mai ramas din tine ?

BULA 02-07-2012 - 09:08

„Prietene Carpathi”,
Ba Tomi, ce patetic esti. Si blestemele ce le arunci tu unor oarecare, sunt de copil prost. De ce nu comunici cu prietenul tau, in particular, in „privata” ?

tomi 30-06-2012 - 01:20

Sint mindru de Ponta cel Viteaz,este om capabil,nu oricine stie sa fure o diploma de doctorat,trebuie sa ai talent.Ca romanii nu au ce se mindri cu asa o creatura este clar,singura lui scuza este ca nu-i evreu,daca era nu fura si plagia teza de doctorat,poate scria si altora sau le vindea proriile cercetari,un evreu nu se coboara la un nivel asa de umilitor sa copieze de la altii.Toata cinstea domnule Ponta,sint incintat ca te-am mirosit de la inceput si zau ca puti.Du-te acasa si nu fa romanii de rusine,zau ca nu faci doi bani,inafara de aroganta si obraznicie nu sti nimica altceva,esti un potz care in mod sigur nu va scoate ROMANIA din impas,ROMANIA nu are chiar acum nevoie de un Trahanache , sint convis de asta.
respectele mele tomi

mircea 30-06-2012 - 07:29

greu cu cartea,sa vezi si sa nu crezi,aujuns toti mamaligarii fara pedigri plimbati prin strainataturi si s-au itors incaltati,tipa in gura mare la poporul ROMAN cu haita de langa el(BAsecuristu) ca aajuns mare amploiat VEZI cazul concret Macovei si cel ce PREDA prostia la PDL.Nu uita ca 1 nu este egal cu zero COMISIE nu este acelasi cu CONSILIU.CRISTIAN PREDA E PROFESOR in drept sau in stang.Se etaleaza prostia cu deploma .Unde a fost cand a luat diploma VANGHELIE,ELENA BASESCU,OPREA GABRIEL acest mic PREDA cel cu diploma pentru lumea a PATRA

Tache 30-06-2012 - 10:32

Secretarul Consiliului Naţional al PSD, Codrin Ştefănescu, a denunţat vineri „atacurile de o amploare nemaiîntâlnită” la adresa preşedintelui partidului, premierul Victor Ponta.

„Atacurile orchestrate, din ultima perioadă, la adresa lui Victor Ponta au căpătat o amploare nemaîntâlnită în politica românească. Iar acuzatorii de serviciu nu sunt interesaţi, pe fond, că premierul a plagiat, ci ca a deranjat. Este foarte important ca opinia publică să înţeleagă următorul aspect: când primul ministru a cerut realizarea auditelor interne în fiecare minister în parte, caracatiţa PDL a fost zguduită din temelii. Iar de teama impactului pe care îl vor avea aceste rapoarte oficiale, a creat, instantaneu, o diversiune calculată până în cele mai mici detalii”, a declarat Ştefănescu, într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit acestuia, există „un revers al acestui plan”.
„Reversul acestui plan este că, de fapt, acum, toată lumea are o vedere de ansamblu a deontologilor, a aşa-zişilor formatori de opinie, a bloggerilor angajaţi de Modrogan, dar şi a instituţiilor care se subordonează direct voinţei Cotroceniului. Pentru că tot acest presupus ‘scandal’, nu numai intern, dar şi finanţat în presa externă, este doar o acţiune comandată, extrem de bine întreţinută de acest cor şi alimentată din punct de vedere financiar. Astfel că, începând cu foştii miniştri PDL, foştii secretarii de stat, şefi de agenţii, preşedinţi de ONG favorizate de preşedinţie, în loc să dea explicaţii acuzaţiilor care li se aduc, plagiatul fiind cea mai nesemnificativă, adică deturnări de fonduri, afaceri din banii publici, averi nejustificate, au devenit, peste noapte, inchizitorii celui care a dat sarcina să fie verificaţi”, a susţinut Ştefănescu.

Secretarul CN al PSD mai susţine că această situaţie se va schimba curând.
„Săptămâna viitoare, când fiecare ministru va prezenta public rezultatele auditelor din fiecare minister, aşa cum a cerut premierul în ultima şedinţă de Guvern, tot acest scenariu se va stinge de la sine. În acel moment, va începe, cu adevărat, şocul. Pentru că opinia publica va avea acces la primele informaţii legate de sume, nume, în general, câţi bani s-au ‘topit’, prin ce metode şi, mai ales, în buzunarele cui au ajuns. Şi abia atunci vor înţelege toţi, inclusiv la nivel internaţional, care a fost adevărata miză”, a mai spus Codrin Ştefănescu.

Tache 30-06-2012 - 10:36

Mai sunt cateva zile. Vine SOCUL. Tineti-va bine ! Nerecomandat persoanelor cu suferinte cardiace.

ciufulici 30-06-2012 - 11:36

LA OASEEEE !!
In prima etapa, sa vad toti ticalosii langa Nastase, fara deosebie de partid, dar cu aceeasi uniforma alb-vargata.
Si in a 2-a, poate, o tara mai fara jigodii prea multe.

Pribeagul 30-06-2012 - 18:29

Coreeeect!

digital 30-06-2012 - 16:53

ce victorie ,mă?!ce ai câștigat tu,mă?!
poate ai intrat cu mașina-n gard,și de bucurie că i-ai spart doar radiatorul,te-ai trezit visând victorii,propagandistule-securist!
sau poate ai câștigat vreun pot la loterie,mă uitucule!
ce înflăcărat e securistu -târgoviștean!
latră mă la ulucii tăi din iudeea,nu vomita pe-aici,șelatrele tale rumegate pe coclauri străini!

urbos 30-06-2012 - 17:03

Lasa-l ma, nu vezi cat e de diliu? Hahahahaha!

digital 30-06-2012 - 17:18

cam ai dreptate,e dus cu sorcova cretinu dreq,dar prea se dă important p-aici,dobitocu!

urbos 30-06-2012 - 17:21

Daca nu se lauda singur cine dreacu s-o faca?
Sau se lauda intre ei.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult