Acasa Actualitate-InternaSocial Cod Galben: Află recomandările şi măsurile oficialilor

Cod Galben: Află recomandările şi măsurile oficialilor

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Adminisitraţia Naţioanală de Meteorologie (ANM) a anunţat Cod galben pentru intervalul 25 aprilie ora 12:00 – 26 aprilie ora 9:00.

furtuna În condiţiile avertizării cu Cod galben a ANM, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă recomandă cetăţenilor să aibă în vedere mai multe măsuri preventive. Printre acestea se numără închiderea tuturor ferestrelor de la locuinţe şi alte categorii de construcţii, precum şi îndepărtarea de acestea şi evitarea, pe cât posibil, a părăsirii imobilelor. În cazul în care deplasarea în exterior este totuşi necesară, se va evita trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Totodată se recomandă evitarea adăpostirii de intemperii sub copaci izolaţi, a parcării autovehiculelor în punctele vulnerabile sus amintite şi neatingerea stâlpilor sau a firelor căzute la pământ şi ocolirea acumulărilor de apă din zonele de risc cu pericol potenţial de electrocutare. De asemenea, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă face un apel cetăţenilor să anunţe, în cel mai scurt timp posibil, la numărul unic pentru apeluri de  urgenţă 112, orice situaţie de urgenţă generată de fenomenele meteorologice.

Potrivit Agerpres, Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut tuturor factorilor responsabili să fie pregătiţi având în vedere atenţionarea cu cod galben. Astfel, acesta a anunţat că  echipele Apanova vor trebui să verifice zonele inundabile şi eventualele acumulări de apă de pe carosabil, iar conducerea Administraţiei Străzilor să dispună verificarea şi remedierea semafoarelor defecte.

Totodată, Sorin Oprescu le-a solicitat reprezentanţilor Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti să ia toate măsurile necesare astfel încât copacii din parcuri afectaţi de furtună să nu reprezinte un pericol, Luxten va trebui să verifice şi să remedieze defecţiunile provocate la reţeaua de alimentare a iluminatului public, iar Enel să asigure soluţionarea în cel mai scurt timp a avariilor survenite în reţeaua de distribuţie.

Pentru perioada 25 aprilie ora 12:00 – 26 aprilie ora 9:00, ANM a anunţat că vor fi averse, care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua trecător aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 40 l/mp, îndeosebi în zonele de deal şi de munte

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult