Acasa Actualitate-InternaSocial COD PORTOCALIU: 11.000 persoane izolate în Prahova, 3 decese confirmate

COD PORTOCALIU: 11.000 persoane izolate în Prahova, 3 decese confirmate

scris de C.S.
1 afisari

Ninsorile abundente și viscolul au făcut primele victime. Trei persoane și-au pierdut viața din cauza frigului, un om al străzii din București, un bărbat de 44 ani și o femeie de 56 ani din Vaslui, fiind găsiți înghețați. Alți 11.000 oameni din Prahova sunt izolați la această oră.

Trei oameni au fost găsiți înghețați în Vaslui și București.

Un bărbat fără locuință, de aproximativ 70 de ani, a fost găsit mort în zona Colentina, cei care au descoperit trupul acestuia fiind polițiștii Secției 7. Omul a murit din cauza frigului. Tot azi, un bărbat din localitatea vasluiană Ciortolom, comuna Tutova, a fost găsit înghețat, lângă gardul unui magazin. Potrivit primelor cercetări efectuate de polițiștii de la Postul de Poliție Tutova, bărbatul ar fi plecat în vizită la niște cunoștințe și nu s-a mai întors acasă.

Tot în județul Vaslui, o femeie de 56 de ani a murit, sâmbătă, încercând să ajungă acasă prin viscol. Ea a fost găsită de localnici pe câmp, acoperită de zăpadă.

Peste 11.000 de oameni din patru localităţi din judeţul Prahova sunt izolaţi din cauză că drumurile care duc spre cele patru comune sunt blocate. Localităţile afectate sunt Boldeşti – Grădiştea, Sălciile, Baba Ana şi Şotrile. Localităţile Sălciile şi Boldeşti Grădiştea au rămas izolate încă de sâmbătă.

În judeţul Prahova, în urma avariilor produse pe reţeaua de alimentare a Electrica Muntenia Nord, peste 6.000 de consumatori nu beneficiază, duminică, de alimentare cu energie electrică.

Duminică după-amiază, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că va emite cod roşu pentru judeţul Buzău, nordul judeţului Brăila şi sudul judeţului Vrancea, valabil pentru duminică până la ora 21.00, pentru celelalte zone fenomenele meteo urmând să scadă în intensitate.

Judeţele Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, municipiul Bucureşti, Ilfov şi Prahova vor trece de la codul portocaliu la cel galben începând cu ora 21.00 , iar judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt şi Dolj vor ieşi de sub codul galben tot duminică, la ora 21.00.

Judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău. Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa vor fi în cod portocaliu până luni dimineaţa, la ora 9.00.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult