Acasa rss 1asig Cod Portocaliu de inundații în 7 județe. Lista zonelor afectate

Cod Portocaliu de inundații în 7 județe. Lista zonelor afectate

scris de D.P.
1 afisari

Marți a fost emisă o nouă avertizare Cod Portocaliu de inundații în bazine hidrografice de pe raza a șapte județe, începând cu ora 13,00, până miercuri la orele 14,00.

Cod Portocaliu de inundații în 7 județe.

Conform prognozei Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor /INHGA/, în intervalul 29 iulie, ora 13,00 — 30 iulie, ora 14,00, se instituie Cod Portocaliu de inundații cu depășiri ale cotelor de atenție și de inundație pe râurile din bazinele hidrografice Jiul de Est și afluenții de stânga ai Jiului, Jiu — pe sector aval confluență Gilort — amonte Podari, pe râurile aferente județelor Hunedoara, Gorj și Dolj, afluenții Oltului mijlociu și inferior din județele Gorj, Vâlcea, Olt și Argeș, bazinul superior al Vedei (Vedea amonte SH Văleni și Teleorman amonte SH Tătărăștii de Sus) — județele Olt, Argeș și Teleorman și pe ceilalți afluenți ai râului Vedea din județul Teleorman, bazinele superioare ale Argeșului și Dâmboviței (județele Argeș și Dâmbovița), Ialomița sector aval confluență cu Cricovul Dulce — acumularea Dridu (județele Dâmbovița și Ilfov).

Totodată, în intervalul menționat, va fi în vigoare o avertizare Cod Galben pe râurile din bazinele hidrografice: Desnățui (județul Dolj), Jiu amonte confluență Gilort, Jiu sector aval Răcari, afluenții de dreapta ai Jiului — județele Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Dolj, afluenții Oltului din județul Sibiu, Vedea — sector aval Văleni (județul Teleorman), Teleorman aval Tătărăștii de Sus (județul Teleorman), Dâmbovița — curs mijlociu (județul Dâmbovița), Neajlov, Șabăr și alte râuri mici din bazinul Argeșului (județele Argeș, Dâmbovița, Giurgiu și Ilfov), Ialomița amonte confluență cu Cricovul Dulce și afluenții mici din județele Dâmbovița și Prahova.

În plus, hidrologii estimează scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale se pot produce și în alte bazine hidrografice din județele Cluj, Albă, Sibiu și Prahova.

INHGA menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenți de grad inferior ai râurilor vizate, iar în funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice avertizărilor vor fi actualizate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult