Acasa Actualitate-InternaSocial COD PORTOCALIU de ninsori: Lista localităților rămase fără curent electric

COD PORTOCALIU de ninsori: Lista localităților rămase fără curent electric

scris de C.S.
1 afisari

Câteva zeci de mii de locuințe din întreaga țară au rămas fără energie electrică, din cauza viscolului și ninsorilor abundente căzute în ultimele 24 de ore. Punctele de transformare ale curentului nu au rezistat temperaturilor extrem de scăzute.

Câteva zeci de mii de case din întreaga țară, fără energie electrică.

Aproximativ 22.580 de consumatori din 15 localităţi ale judeţului Argeş nu sunt alimentaţi cu energie electrică, sâmbătă dimineaţă, în urma avariilor produse de vântul puternic pe reţeaua de alimentare cu energie electrică operată de compania CEZ.

Cele mai afectate localităţi sunt situate în zonele de sud şi est ale judeţului. Astfel, în zona localităţilor Poiana Lacului, Vedea, Bărăşti şi Cocu aproximativ 8.500 de consumatori nu au curent electric, în timp ce în zona localităţilor Topoloveni, Leordeni şi Bogaţi aproximativ 5.250 de abonaţi ai CEZ au rămas fără electricitate din cauza avariilor survenite pe reţeaua de alimentare.

De asemenea, viscolul a afectat punctele de transformare care asigură alimentarea cu energie electrică în localităţi precum Stolnici, Hârşeşti, Bârla, Mozăceni, Slobozia (Argeş), Ştefan cel Mare şi Mioarele.

Aproximativ 4.000 de locuinţe din judeţul Ilfov nu au avut energie electrică vineri seară, începând cu ora 22.00, din cauza căderilor de zăpadă şi a viscolului, cea mai mare parte a defecţiunilor fiind remediate o oră mai târziu, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov.

Accesul la energie electrică a fost întrerupt pentru aproximativ 4.000 de abonaţi din localităţile Berceni, Vidra, Copăceni, Vârteju şi Bragadiru.

Cea mai mare parte a defecţiunilor au fost remediate în jurul orei 23.00 de către trei echipe de la Enel, sâmbătă dimineaţa rămânând afectaţi aproximativ 1.000 de consumatori din localităţile Vârteju, Bragadiru şi Copăceni şi lucrându-se în continuare pentru remedierea tuturor defecţiunilor.

Bucureştiul şi zece judeţe din sudul ţării sunt, de vineri, ora 18.00, până duminică, la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, alte 16 judeţe fiind avertizate cu cod galben.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult