Acasa Actualitate-InternaSocial Cod Portocaliu. Portul Constanţa afectat de vântul puternic

Cod Portocaliu. Portul Constanţa afectat de vântul puternic

scris de Z.V.
9 afisari

Vântul puternic a dărâmat o macara de pe platforma societăţii Chimpex din dana 64 a Portului Constanţa, utilajul căzând peste nişte vagoane de cale ferată, fără a produce victime omeneşti.

Cod Portocaliu: Portul Constanţa afectat de vântul puternic (foto:exclusivenews.ro)

De asemenea, din pricina furtunii care s-a abătut asupra judeţului Constanţa în dimineaţa zilei de luni, 3 decembrie, au fost suspendate temporar şi manevrele de navigaţie şi operaţiunile de încărcare descărcare a mărfurilor în toate porturile maritime. Potrivit Agerpres, vântul deosebit de puternic a avariat mai multe linii de tensiune din judeţ, lăsând total fără alimentare cu apă potabilă 13 localităţi rurale şi urbane şi 12 cartiere din municipiul Constanţa.

De asemenea, în judeţul Constanţa, din pricina copacilor doborâţi pe carosabil, se circulă îngreunat, pe un fir, alternativ, pe mai multe artere rutiere: DN22, DN2A, DN3, DN22C, DN38, DN39. Conform informaţiilor centralizate de autorităţi, furtuna care s-a abătut asupra judeţului Constanţa încă de duminică noaptea, cu vânt puternic în rafală de până la 80-90 kilometri la oră, a impus restricţii de navigaţie pe Canalul Dunăre Marea Neagră şi Poartă Albă-Midia Năvodari, unde a fost suspendat tranzitul convoaielor cu barje.  Administraţia Naţională de Meterorologie a prelungit Codul portocaliu de furtună, emis luni dimineaţă pentru judeţul Constanţa, până la ora 11.00.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult