Acasa Actualitate-InternaSocial Cod roșu de inundații în județul Caraș-Severin

Cod roșu de inundații în județul Caraș-Severin

scris de D.P.
5 afisari

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o nouă avertizare de tip COD ROȘU, valabilă până joi seară la ora 21,00, pentru râul Cernovăț din județul Caraș-Severin.

Cod roșu în Caraș-Severin.

„Ca urmare a precipitațiilor cu caracter torențial înregistrate în ultimele ore, estimate pe baza informațiilor radar și a precipitațiilor prognozate pentru următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri rapide de niveluri și debite cu posibile depășiri ale Cotelor de Periocol pe râul Cernovăț, afluent al Carașului din județul Caraș Severin’, menționează INHGA.

Potrivit sursei citate, în următoarele ore, fenomenele se pot produce și pe alți afluenți ai Carașului.

Tot până joi seară la ora 21,00 se află sub Cod roșu de inundații râurile din bazinele Moravița și Bârzava, județul Timiș, și sectorul aval Vârtoapele (județul Teleorman).

De asemenea, joi, în intervalul orar 5,45 — 14,00, specialiștii în hidrologie au instituit Cod portocaliu de inundații pe unele râuri din județul Timiș.

Cod roșu înseamnă risc de viituri majore care necesită măsuri deosebite de protecție a oamenilor și bunurilor, impune restricții la folosirea podurilor și căilor rutiere, precum și luarea unor măsuri deosebite în exploatarea construcțiilor hidrotehnice. Populația trebuie să știe că instituirea unui astfel de cod înseamnă risc iminent de inundații, cu producere de inundații cu efecte locale. De aceea, populația trebuie să asculte recomandările autorităților locale, a CSLU, precum și a IJSU, să nu se plimbe de-a lungul apelor, să nu desfășoare activități care au legătură cu apa sau se derulează în proximitatea lor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult