Acasa Actualitate-InternaSocial COD ROȘU de viscol în județele Brăila, Buzău și Vrancea

COD ROȘU de viscol în județele Brăila, Buzău și Vrancea

scris de C.S.
0 afisari

Județele Vrancea, Buzău și Braila ies de sub CODUL PORTOCALIU și vor intra sub COD ROȘU de ninsori și viscol, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie. Este pentru prima dată în România când se instituie COD ROȘU.

COD ROȘU în județele Brăila, Vrancea și Buzău.

Avertizarea COD ROȘU intră în vigoare de la ora 15.00 și este valabilă până la ora 21:00, pentru judeţul Buzău, nordul judeţului Brăila şi sudul judeţului Vrancea. În intervalul menționat se va semnala ninsoare abundentă, puternic viscolită și troienită, iar vizibilitatea va fi redusă, spre zero. Viteza vântului la rafală va depăși 70-80 km/h. La ora 13,00, în zona avertizată, stratul de zăpadă deja depus măsura în medie 40 de centimetri, iar viscolul puternic durează de peste 36 de ore.

Directorul ANM, Ion Sandu, a explicat că nu au fost niciodată întrunite condiţiile pentru emiterea codului roşu, amintind însă că astfel de avertizări, marcate prin coduri, sunt folosite doar de câţiva ani, iar o comparaţie nu poate fi făcută decât cu anul 2012. Atunci, însă, deși au fost de asemenea înregistrate mari cantităţi de zăpadă, nu erau întrunite simultan toate condiţiile pentru emiterea unei astfel de avertizări.

Judeţele Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, municipiul Bucureşti, Ilfov şi Prahova vor trece de la codul portocaliu la cel galben începând cu ora 21.00 , iar judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt şi Dolj vor ieşi de sub codul galben tot duminică, la ora 21.00.

Judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa vor rămâne sub COD PORTOCALIU până luni dimineaţa, la ora 9.00. După această oră, nu vor mai fi judeţe aflate sub cod portocaliu, dar judeţe din Dobrogea şi Moldova vor rămâne sub cod galben până luni după-masă.

3 comentarii

Pribeagul 26-01-2014 - 18:03

Iarasi isteria viscolului. Este isteria structurilor si a media. Romanii stiu ca „iarna nu-i ca vara” si ca oricit s-ar incerca pe timp de viscol nu poti sa faci conditiile de deplasare din timpul verii.

Dupa citeva zile viscolul va inceta, iar situatia va intra in normal.

Isteria asta este este probabil un mijloc de presiune ca noi sa platim cca 6 mii euro/km dezapezit, in loc de 1.5 – 2 mii cit costa „afara”.

Statul roman a avut inteprinderi de dezapezire. A scapat de ele si acum este la mina tuturor jefuitorilor, si se lasa cu placere desfrinata sa fie jefuit. Daca acesta actiune nu va fi preluata de stat din nou, vom avea parte an de an de acesta costisitoare isterie.

ancuta 26-01-2014 - 18:16

: TELEGUVERNAREA = ANTENIZARE+PSIHOPATIE ANTIBASE+RAVEDA+SUPTUL PUROIULUI HEMOROIDANVIOREL.
Mincinosii dracului!
Toti jurnalistii pupincuristi si antenizatii urlaaaa cat ii tin bojogii, au masca contra gazelor pe figura, filmeaza pe unde gasesc cate un vartej sau zapada viscolita si anunta calamitatea extrema ce s-a abatut asupra RO.
Ca sa demonstreze cat de organizat este guvernul antenescian si cat de curajos este el sireacu’ in lupta victorioasa cu natura dezlantuitaaaaa!
Trosc fleosc, mare kkt: un inceput normal de iarna, care ne-a luat prin surprindere pe 25 ianuarie!
Scarboase scarne!

pathfinder 26-01-2014 - 21:39

Acuma, ca sa fim cinstiti, autoritatile sunt tot timpul luate prin surprindere.
Indiferent de guvernare…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult