Acasa Actualitate-InternaSocial COD ROŞU de viscol pentru şase judeţe. LISTA zonelor afectate

COD ROŞU de viscol pentru şase judeţe. LISTA zonelor afectate

scris de C.S.
9 afisari

Meteorologii au emis o avertizare cod roşu de viscol pentru judeţele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea, valabilă de la ora 15:00 la ora 22:00. Membrii comandamentului de iarnă, reunit la Guvern, au extins starea de alertă pentru toate cele şase judeţe, după ce această stare a fost declarată, luni, pentru judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea.

COD ROŞU de viscol pentru şase judeţe.

În intervalul menţionat vor avea loc intensificări ale vântului, cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită şi troienită, vizibilitate redusă spre zero. Ninsoarea va continua miercuri seara în judeţele aflate în prezent sub cod roşu, iar vântul va fi intens, dar va scădea în cursul zilei de joi, pentru joi seara şi vineri seara fiind însă aşteptate, în sud-est, temperaturi foarte scăzute, de până la minus 15 grade Celsius.

Premierul Victor Ponta a anunțat că Guvernul va extinde starea de alertă pentru toate județele care au primit avertizare de COD ROȘU în cursul zilei de miercuri de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Pentru a fi instituit COD ROȘU de ninsori și viscol trebuie îndeplinite trei condiții: stratul de zăpadă să fie de peste 50 de cm, intensitatea vântului să fie de peste 80 km/h și precipitațiile să fie mai mari de 15 litri pe oră.

Miercuri dimineață la ora 6,00 a intrat în vigoare un COD PORTOCALIU de ninsori și viscol valabil pentru Capitală și 14 județe din Muntenia, sudul Moldovei și din Dobrogea, avertizare valabilă pentru judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi jumătatea de sud a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa.

Sub avertizare COD GALBEN de viscol se află judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Vâlcea, Olt, Gorj, Dolj şi Mehedinţi, precum şi jumătatea de nord a judeţelor Dâmboviţa şi Argeş.

De miercuri de la ora 06:00 până la ora 23:00 în Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei şi centrul Moldovei va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50…55 km/h, temporar viscolind şi troienind zăpada.

Viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente şi viteza vântului la rafală va depăşi temporar 60…70 km/h, iar în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa Călăraşi, Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea vor fi rafale de peste 70…80 km/h. Prin urmare, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

În sud-estul Dobrogei, la începutul intervalului, vor fi ploi şi lapoviţe şi se va depune polei.

Avertizarea cod portocaliu va fi restrânsă, de miercuri noapte, la opt din cele 14 judeţe, respectiv Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi.

2 comentarii

lucia 29-01-2014 - 16:46

an seara asta tr sa ajungem la aeroportul din Bucuresti .noi plecam de la sibiu stie cineva daca se poate ajunge pe vremea asta ….daca e bine sa pornim la drum…

lucia 29-01-2014 - 16:47

sta tr sa ajungem la aeroportul din Bucuresti .noi plecam de la sibiu stie cineva daca se poate ajunge pe vremea asta ….daca e bine sa pornim la drum…

REPLY

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult