Acasa Actualitate-InternaSocial Colegiul Medicilor acuză DNA de presiuni în cazul Brădişteanu

Colegiul Medicilor acuză DNA de presiuni în cazul Brădişteanu

scris de A.B.
8 afisari

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, crede că aducerea lui Şerban Brădişteanu la DNA fără să existe o expertiză care să infirme diagnosticul stabilit şi numai pentru a se da satisfacţie unor politicieni este un act foarte grav şi arată o dependenţă a parchetului de anumite grupări politice.

astarastoae

foto: agendadeiasi.ro

„Un medic este obligat, atât prin codul deontologic cât şi prin legea privind drepturile pacienţilor, să pună interesul pacientului deasupra oricăror interese şi orice discriminare este interzisă. Chemarea doctorului Brădişteanu la DNA fără să existe o expertiză care să infirme diagnosticul stabilit şi numai pentru a se da satisfacţie unor politicieni este un act foarte grav pentru societatea românească şi arată o dependenţă a Parchetului de anumite grupări politice şi o abordare comunist-ceauşistă a corpului profesional medical din partea acestor organisme”, a spus preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae. El a adăugat că pentru un medic, un arestat, un condamnat, sărac sau bogat, nu constituie un element de analiză, toţi fiind pacienţi. Consiliul Naţional al Colegilor Medicilor din România va analiza, în şedinţa de vineri, imixtiunea inacceptabilă în independenţa profesională a medicilor, a mai spus Astărăstoae, după anunţul privind cercetarea lui Şerban Brădişteanu de către procurorii DNA. Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul medicului Şerban Brădişteanu şi a trei ofiţeri de poliţie, pentru favorizarea infractorului, într-un dosar în care se fac cercetări privind îngreunarea executării pedepsei dispuse de instanţa supremă în cazul lui Adrian Năstase.”Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de trei ofiţeri de poliţie şi faţă de un medic, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului săvârşită în legătură directă cu fapte de corupţie. Faptele care fac obiectul dosarului penal constituit se referă la îngreunarea executării pedepsei aplicate de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim-ministru Adrian Năstase„, informează, marţi, DNA, într-un comunicat de presă.

9 comentarii

ciufulici 26-06-2012 - 14:15

Huhu, ia sa spui drept, cu cat te platesc eu ca sa-l contrezi pe Tomi?
Sper ca ai declarat, insa, la taxe…
Daca nu, ca maine te vad ca Nastase!

Dr.George Calalb 26-06-2012 - 14:20

Asteptam iesirea la rampa a domnului Astarastoae.Si a facut-o in stilul sau,ca intodeauna ;

jan dinu 26-06-2012 - 16:39

Mai ,mai du-te’n aia mea …de jartea !!!…
JD-USA

Dr.George Calalb 26-06-2012 - 14:21

Interventie prompta si la obiect[ca intodeauna]a domnului paprofesor

Victor 26-06-2012 - 14:22

Colegiul Medicilor n-a găsit nici-un medic vinovat niciodată . Corb la corb nu scoate ochii.

camelia 26-06-2012 - 14:38

Astarastoae ca si toti medicii de la noi se apara unul pe altul ca mafiotii. Cine nu stie asta in Romania, ca, de cite ori, a murit vreun pacient, nu doctorul a fost de vina ci pacientul. Kovesi face un lucru EXTRAORDINAR de corect aducindu-l pe Bradisteanu in fata justitiei. Acest Bradisteanu e cel mai corupt doctor pe linga mafiotul Oprescu din Romania, l-a facut scapat la comanda pe celalalt mafiot, Nicolaescu de la Arges, care, ca sa conchida cit de puttreda e Romania si de idioata, a mai cistigat si alegerile cu 80 %, iar Mioveniul s-a inchis, deocamdata pt. 2 saptamini, dar se va inchide de tot in curind, si sa vedem cum or sa ramina argesenii cu degetele in gura ca prostii. DNA-ul trebuie sa-l bage in puscarie imediat pe acest Beuran, omul de casa al mafiei fsn-ist comuniste, iar pe NasCase sa-l duca imediat la Rahova sau Poarta Alba, cu zgirieturi de la git cu tot, cu colesterol cu tot, si sa-l puna sa dea la tirnacop. Acest mason mizerabil nu are ce sa mai caute insocietatea romaneasca. A facut mai mult rau Romaniei decit tot imperiul otoman si habsburgic la un loc. 2 ani e nimic, pe cit ar fi trebuit sa primeasca lighioana asta. 100 era mai aproape de adevar.

digital 26-06-2012 - 16:15

când o să mori tu,promit că astărăstoaie o să dea o dezmințire favorabilă pe necrologul tău,iar apoi să–ți cumpărăm o mică jerbă,din cotizațiile forumiștilor!
kkk-ma-ș pe mormântul tău!

camelia 26-06-2012 - 16:57

sa ma kk si eu pe mormintul tau, vierme, iar cind o sa mori tu si toata saminta ta spurcata am sa ma pish pe crucea ta si o sa pun toti ciini sa isi lase fecalele pe scpurcaciunea ta de mormint, scursura umana ce esti

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-06-2012 - 19:00

…HuO OTH -reapa movulie proasta si …nespalata !De unde 3,14147 ZDAKACUL matti , sti tu cum este …lumea medicala ! Din TOMBERON -TV -ul ESCROCULUI DAN DIACONESCU in DE.REKT !eventual ,tu agramata si nespalata, miroase NETUL dreaq de …hirinca ! MARSCH in plm !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult