Acasa Actualitate-InternaSocial Compozitorul Anton Suteu a decedat

Compozitorul Anton Suteu a decedat

scris de Ziua Veche
60 Afisari

Anton SuteuCompozitorul Anton Suteu a murit luni dupa ce a suferit un stop cardiorespirator si nu a mai putut fi resuscitat, a declarat pentru Agerpres dr. Gabriel Oprita, seful SMURD Bucuresti-Ilfov. Oprita a spus ca s-a primit un apel pentru o persoana cazuta in strada iar echipajul SMURD a ajuns in cinci minute, a incercat timp de aproximativ 50 de minute sa-l resusciteze, dar fara rezultat, totul petrecandu-se in strada.


„Neavand documente, a fost solicitata politia iar cazul este la IML”, a mai mentionat dr. Oprita.
El a precizat ca resuscitarea a durat de la ora 14,30 pana la 15,30 si la caz au venit doua masini, un echipaj SMURD si apoi o ambulanta de la Spitalul Floreasca. Presedintele Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, Adrian Iorgulescu, a calificat luni moartea compozitorului Anton Suteu drept „o mare pierdere pentru muzica romaneasca”.

„Am fost impreuna astazi la UCMR, la 13,30, am facut apoi o vizita la magazinul Muzica, de unde eu m-am intors la Uniune. La 15,30 am aflat ca a decedat. Se pregatea sa plece din Bucuresti. Era la masina, in fata casei”, a spus, vizibil emotionat, Iorgulescu.

El considera ca putini compozitori romani au dat atat de mult muzicii romanesti precum Anton Suteu.
„Era de o mare sensibilitate, de o civilitate deosebita si cu un bun simt iesit din comun, un om generos, credincios si curat, care a facut numai bine colegilor sai”, a subliniat Adrian Iorgulescu.

Potrivit acestuia, Anton Suteu lasa in urma sa o creatie exceptionala, nu numai in domeniul muzicii usoare, ci si al muzicii de film si de scena.
„Am colaborat in mod exemplar cu el atat in calitate de secretar al UCMR, cat si la Asociatia pentru Drepturi de Autor”, a spus Adrian Iorgulescu.

El a elogiat, de asemenea, calitatile de cadru didactic ale lui Anton Suteu, ca profesor si conducator de doctorate la Universitatea de Muzica.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult