Acasa Actualitate-InternaSocial Comunicat de presă

Comunicat de presă

scris de Ziua Veche
10 afisari

Bucuresti, 30.11.2015

antet_header-bunCompania Ge-Cost 2001 a făcut publice rezultatele atinse în urma realizării proiectului MIOS-Măsuri Active pentru ocuparea Șomerilor din regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud Muntenia (POSDRU/125/5.1/S/133628), proiect desfășurat în perioada aprilie 2014 – decembrie 2015, în parteneriat cu Agențiile Județene de Ocupare a Forței de Muncă din Ilfov, Dâmbovița și Arges.
Proiectul MIOS a oferit servicii integrate de consiliere, mediere și formare profesională pentru 716 șomeri, șomeri de lungă durata, șomeri de lungă durata tineri și persoane în căutarea unui loc de muncă din Regiunile București Ilfov și Sud-Muntenia.  Formarea a fost organizată în 56 de serii în care au fost instruiți și certificați 700 de beneficiari: 11 serii de calificare pentru meseriile Măcelar, Manichiurist-Pedichiurist, Cameristă, 33 de serii de specializare în ocupațiile Cosmetician, Inspector resurse umane și recepționer de hotel și 12 serii curs certificare în Competențe informatice și Competențe Antreprenoriale.
Proiectul a avut o importanță strategică fiind probabil cel mai important instrument de calificare profesională a șomerilor din aceaste regiuni.
Așa cum precizează și Eugen Gruescu, directorul general al Ge-Cost 2001 si managerul proiectului: ”Proiectul Mios este un exemplu de bune practici în ceea ce privește implementarea proiectelor Posdru pe Axa 5.1 (Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare), fiind un model de cooperare fructuasă între beneficiar și parteneri.”
Pe de altă parte, proiectul MIOS poate fi privit ca pe un real succes al absorbției de fonduri europene cu rezultate vizibile în cadrul comunităților și a regiunilor de dezvoltare vizate. Peste 700 de persoane au obținut noi competențe și abilități utile pentru o piață a muncii care necesită formare și educație continuă.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 5 “Promovarea masurilor active de ocupare”, Domeniul Major de Intervenție 5.1 „Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare”.

Date contact:
Eugen Gruescu – Manager proiect
SC GE-COST 2001 SRL
e-mail: manager@gecost2001.ro
tel: 0721.682.655

antet_footer-bun

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult