Acasa Actualitate-InternaSocial COMUNICAT DE PRESA Proiect “ECOS” – POSDRU/183/5.1/S/152723

COMUNICAT DE PRESA Proiect “ECOS” – POSDRU/183/5.1/S/152723

scris de Ziua Veche
11 afisari

image description

Bucuresti, 23.12.2015

 

SC GE-COST 2001 SRL si partenerii: Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Ialomita, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Buzau, Fundatia pentru Educatie, Dezvoltare si Sprijin Comunitar “Constantin Brancoveanu”-Bacau, implementeaza proiectul “ECOS – Educarea, Calificarea si Orientarea Somerilor din regiunile Sud-Muntenia, Sud-Est si Nord-Est”, incepand cu data de 25.02.2015.
Compania Ge-Cost 2001 a făcut publice rezultatele atinse în urma realizării proiectului ECOS- Educarea, Calificarea si Orientarea Somerilor din regiunile Sud-Muntenia, Sud-Est si Nord-Est, Nr Identificare contract: POSDRU/183/5.1/S/152723
Proiectul a contribuit la îndeplinirea obiectivelor specifice Axei Prioritare 5 din cadrul POSDRU „Promovarea masurilor active de ocupare” si Domeniului Major de Intervenție 5.1 „Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare” care urmaresc „creșterea numarului șomerilor de lunga durata participanti la programe integrate”. Astfel, in cadrul proiectului, au fost selectate și consiliate 252 persoane, din care 80%, respectiv 230 persoane vor participa la formare profesionala. Minim 90% din SLD instruiți au fost certificați, iar din cele 230 persoane instruite, minim 20 persoane (8,69%) au fost angajate.
Ca urmare, proiectul a contribuit la dezvoltarea unei economii mai competitive, cu un grad mai ridicat de ocupare a forței de munca, la îmbunatatirea situatiei somerilor din regiunile vizate. Grupul țintă al proiectului a fost format din 252 persoane dintre care 105 persoane inactive, 62 Someri de lunga durată, 55 de șomeri peste 45 ani si 30 de șomeri de lunga durata tineri, din regiunile Sud Muntenia, Sud Est si Nord Est care au fot implicati in informare si consiliere.
Obiectivele proiectului au fost stabilite în conformitate cu obiectivele specificate in DCI, astfel încât să contribuie la indeplinirea obiectivului general POSDRU: initierea, calificarea, perfectionarea in cadrul unor cursuri de Inspector Resurse Umane, Competente de comunicare intr-o limba straina (Engleza), Baby-sitter, Expert Achizitii Publice, Agent Securitate, Bucatar, Competente Antreprenoriale a în domenii cu o cerere mare de forta de munca si in crestere la nivel local, regional.
Proiectul a avut o importanță strategică fiind unul dintre cele mai importante instrument de calificare profesională a șomerilor din aceste regiuni. Referindu-se la plus-valoare proiectului, directorul Ge-Cost 2001 Srl, Eugen Gruescu, s-a declarat foarte mulțumit de capacitatea ridicată de cooperare între beneficiar și parteneri, cât și de calitatea serviciilor oferite în cadrul proiectului. Ținând cont de situația socio-economică și ocupațională a regiunilor de implementare, considerăm că, un astfel de instrument precum Proiectul Ecos este o soluție pentru ruperea cercului vicios creat de șomaj și sărăcie. Sperăm să nu fie și ultimul astfel de proiect de acest gen, pentru a oferi continuitate strategiei de ocupare prin calificare și recalificare.
În ciuda absorbției uneori anevoioase a fondurilor Posdru, Proiectul Ecos a reușit să ofere un exemplu de implementare fructuoasă cu sustenabilitate la nivel regional.
Conform fișelor de evaluare, o proporție covârșitoare dintre participanți s-au declarat mulțumiți și foarte mulțumiți de prestația formatorilor, marea majoritate, calificând cursurile ca fiind bune și foarte bune.
Proiectul ECOS poate fi privit ca pe un real succes al absorbției de Fonduri Europene cu rezultate vizibile în cadrul comunităților și a regiunilor de dezvoltare vizate.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 5 “Promovarea masurilor active de ocupare”, Domeniul Major de Intervenție 5.1 „Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare”.

Date contact:
Eugen Gruescu – Manager proiect
SC GE-COST 2001 SRL
e-mail: manager@gecost2001.ro
tel: 0721.682.655

image description

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult