Acasa Actualitate-InternaSocial COMUNICAT DE PRESA – Proiect MIOS – POSDRU/125/5.1/S/133628

COMUNICAT DE PRESA – Proiect MIOS – POSDRU/125/5.1/S/133628

scris de Ziua Veche
5 afisari

Bucuresti, 05.12.2015

 

antet_header-bun
GE-COST 2001 SRL si partenerii: AJOFM Ilfov, AJOFM Dambovita, AJOFM Arges, SC Next Business Consulting SRL, implementeaza proiectul “MIOS – Masuri integrate pentru ocuparea somerilor din regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud Muntenia”, incepand cu data de 07.04.2014.
Proiectul MIOS poate fi privit ca pe un real succes al absorbției de fonduri europene cu rezultate vizibile în cadrul comunităților și a regiunilor de dezvoltare vizate. Peste 700 de persoane au obținut noi competențe și abilități utile pentru o piață a muncii care necesită formare și educație continuă.
In cadrul proiectului au fost indeplinite urmatoarele obiective:
OS1.Facilitarea accesului grupului tinta la informatii privind beneficiile pe care le poate aduce proiectul, modul de inscriere in program si de ramanere in acesta, prin crearea a 4 centre locale de formare Profesionala
OS2.Consilierea pt. insertia pe piata muncii a 716 de persoane selectate, utilizand tehnici si instrumente distincte pt. constientizarea a 290 de someri de lunga durata(dintre care 90 tineri) din gr. tinta asupra pierderii pozitiei sociale, reducerea sentimentului de respingere si cresterea respectului de sine.
OS3. Furnizarea de formarea profesionala pentru 144 de persoane care vor participa la cursurile de calificare nivel 1 in meseriile de manichiurist-pedichiurist, camerista si macelar, 396 de persoane care vor participa la cursurile de initiere in meseriile de inspector resurse umane, cosmetician si receptioner hotel si 144 de persoane care vor participa la cursurile pentru dobandirea competentelor de baza: competente antreprenoriale si competente informatice, competente cerute pe piata muncii din regiunile in care este implementat proiectul.
OS4. Sprijinirea a 716 de persoane pentru a accede pe piata muncii prin servicii de mediere pentru pentru participare activa pe piata muncii
OS5. Imbunatatirea capacitatii de ocupare pe cont propriu a cel putin 72 de persoane care vor primi consultanta si asistenta pentru inceperea unei afaceri si a 20 dintre acestea, care vor demara o activitate independenta.
OS6. Integrarea pe piata muncii a cel putin 85 de persoane instruite, in urma participarii la activitatile integrate.
OS7. Cresterea gradului de informare si constientizare in regiunile vizate de proiect in ceea ce priveste mobilitatea geografica si ocupationala a fortei de munca, conditiile de munca, evolutiile pietei muncii, legislatie, avantaje si oportunitati de ocupare, promovarea antreprenoriatului si a utilizarii TIC, a importantei combaterii somajului de lunga durata si in randul tinerilor, egalitatea de sanse si dezvoltarea durabila, prin intermediul a 4 campanii de informare si constientizare si a 8 seminarii.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 5 “Promovarea masurilor active de ocupare”, Domeniul Major de Intervenție 5.1 „Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare”.

Date contact:
Eugen Gruescu – Manager proiect
SC GE-COST 2001 SRL
e-mail: manager@gecost2001.ro
tel: 0721.682.655

antet_footer-bun

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult