Acasa Actualitate-InternaSocial Condiţiile meteo ne scumpesc mâncarea

Condiţiile meteo ne scumpesc mâncarea

scris de P.C.R.
8 afisari

Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR) anunţă o majorare a preţurilor produsele alimentare, în perioada următoare, invocând atât condiţiile meteo cât şi lipsa unui sprijin pentru acest sector din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Se scumpesc alimentele„Datele de la această oră arată că producţia de secară va fi cu 22,9% mai mică faţă de cea de anul trecut, producţia de rapiţă cu 22%, iar producţia de oleaginoase cu 7,6%. De asemenea, producţiile de legume şi fructe (caise, cireşe, ardei etc) sunt întârziate şi clar producţiile vor fi mai mici. După ploile din această primăvară, pentru lunile iunie şi iulie Administraţia Naţională de Meteorologie a prognozat temperaturi ridicate, iar sistemul de irigaţii nu este funcţional. Ministrul Agriculturii declara că România nu va intra în criză alimentară pentru că are potenţial, însă potenţialul trebuie şi valorificat prin politici coerente, ceea ce la ora actuală lipseşte cu desăvârşire României”, a declarat într-un comunicat, citat de Mediafax, preşedintele FNPAR, Viorel Matei.

FNPAR cere Ministerului Agriculturii să elaboreze strategiile şi politicile agricole ale României, astfel încât „mâncarea să nu devină un lux”.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat de mai multe ori, în ultima perioadă, că nu sunt motive pentru o creştere semnificativă a preţurilor alimentelor în acest an.

1 comentariu

urbos 22-05-2011 - 15:41

Da, da, vremea e de vina, nu scarbele de la putere in frunte cu Taratura Nationala. Iar rapita sa manance Basescu si familia lui de lepre.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult