Acasa Actualitate-InternaSocial Consiliul Europei trimite GRETA să evalueze România

Consiliul Europei trimite GRETA să evalueze România

scris de M.A.
5 afisari

O delegaţie a Grupului de experţi privind combaterea traficului de persoane (GRETA), din cadrul Consiliului Europei, efectuează în perioada 24 – 27 mai o vizită de evaluare a României.

GRETA - Group of Experts on Action against Trafficking in Human Beings (foto coe.int)

GRETA - Group of Experts on Action against Trafficking in Human Beings (foto coe.int)

Reprezentanţii Consiliului Europei evaluează stadiul primei etape de implementare a Convenţiei Consiliului Europei împotriva Traficului de Fiinţe Umane, ratificată de România prin Legea nr. 300/2006. Instituţiile cu atribuţii în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de persoane, precum şi cele implicate în procesul de asistenţă a victimelor, vor participa la o serie de convorbiri oficiale cu membrii delegaţiei GRETA (Group of Experts on Action against Trafficking in Human Beings), în cadrul cărora vor prezenta principalele repere şi evoluţii ale luptei antitrafic.

Din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor, la rundele de convorbiri oficiale vor participa reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Oficiului Român pentru Imigrări precum şi ai Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”. Alte instituţii publice cu atribuţii în domeniu supuse evaluării sunt Ministerul Justiţiei, Ministerul Public, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Sănătăţii, Agenţia Naţională pentru Romi.

Grupul de experţi pentru acţiunea împotriva traficului de fiinţe umane (GRETA) a fost constituit în conformitate cu art. 36 din Convenţia de acţiune a Consiliului Europei împotriva traficului de fiinţe umane, având ca scop monitorizarea implementării acestui document de către părţile semnatare. România este parte a Convenţiei încă din anul 2006, iar Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane, a desemnat un reprezentant, în calitate de persoană de contact pentru asigurarea legăturii cu GRETA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult