Acasa Actualitate-InternaSocial Consiliul General Municipal Bucureşti: Nu cresc taxele şi impozitele

Consiliul General Municipal Bucureşti: Nu cresc taxele şi impozitele

scris de M.A.
1 afisari

Consiliul General Municipal Bucureşti: Nu cresc taxele şi impozitele. Bucureştenii vor plăti în 2013 aceleaşi taxe şi impozite locale ca în 2012.

taxe

Consiliul General Municipal Bucureşti: Nu cresc taxele şi impozitele (foto: incont.ro)

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa de marţi, proiectul privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în 2013 în Capitală. Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu două amendamente, unul privind scutirea cu 95 la sută de la plata impozitelor a autovehiculelor hibride şi electrice care au clasa de poluare euro 4, transmite Mediafax.

Potrivit celui de-al doilea amendament, pentru vehiculele înregistrate cu o capacitate cilindrică mai mică de 4.800 de centimetri cubi, cu excepţia autovehiculelor, se va percepe o taxă de trei lei la fiecare 200 de centimetri cubi, iar pentru vehiculele înregistrate cu o capacitate cilindrică mai mare de 4.800 de centrimetri cubi se va percepe o taxă de cinci lei pentru fiecare 200 de centimetri cubi. Totodată, pentru vehiculele înregistrate fără capacitate cilindrică evidenţiată, cu excepţia autovehiculelor, se va percepe o taxă de 100 de lei pe an.

Impozitele pe clădiri şi terenuri sunt diferenţiate în Bucureşti, în funcţie de zona în care este amplasată construcţia sau terenul, vechimea sau materialele din care este construit imobilul. Bucureştenii care vor plăti anticipat, până la 31 martie 2013, impozitele pe clădiri, terenuri şi mijloacele de transport, vor beneficia de o reducere de zece la sută din suma datorată. În cazul în care impozitele şi taxele locale sunt plătite după data limită, proprietarii vor plăti majorări de întârziere.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declarase anterior că nu a susţinut şi nu va susţine creşterea taxelor şi impozitelor în Bucureşti pentru 2013.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult