Acasa Actualitate-InternaSocial Constanţa. Elev luat cu ambulanţa de la şcoală pentru că era băut

Constanţa. Elev luat cu ambulanţa de la şcoală pentru că era băut

scris de M.A.
2 afisari

La Liceul Tehnologic „C. A. Rosetti” din Constanţa a fost chemată de urgenţă ambulanţa, deoarece unui elev din clasa a X-a i se făcuse rău.

ambulanta (foto Agerpres)

foto Agerpres

Ştirea ar fi trecut neobservată dacă Inspectoratul Şcolar Judeţean nu ar fi remis un comunicat de presă, prin care aducea la cunoştinţa opiniei publice că, din câte se pare, elevul căruia i se făcuse rău era băut. “Azi, la ora 11 când începeau cursurile elevii de la şcoala profesională, gardianul a observat la un elev de clasa a X-a, un comportament mai agitat. Angajatul l-a anunţat pe profesorul de serviciu şi pe directorul unităţii şcolare care a sunat la Serviciul de Urgenţă 112. În scurt timp acesta a fost preluat de un echipaj de la Salvare. Momentan, medicii nu se pot pronunţa asupra diagnosticului, dar au declarat că elevul este stabil hemodinamic şi i se fac investigaţii. Din declaraţiile gardianului şi ale directorului, este posibil ca elevul să se fi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.”

Săptămâna trecută au fost înregistrate alte două evenimente, la Liceul Teoretic Ovidius din Constanţa şi la şcoala gimnazială din Murfatlar. În primul caz, doi colegi s-au bătut în clasă; agresorului i se va scădea la 7 nota la purtare, iar elevului bătut i s-a recomandat să se implice în activităţi şi proiecte de combatere a violenţei în şcoli, proiecte care se derulează la nivelul liceului. La Murfatlar, pedepsele acordate celor ce s-au bătut sunt şi mai drastice; nota la purtare a elevei agresoare va fi scăzută la 4, iar a colegului implicat în incident va fi scăzută la 7. În acest caz, nu vor scăpa nepedepsiţi nici colegii care au fost martori ai acestui eveniment, la care au asistat pasiv şi nu au intervenit pentru aplanarea conflictului; lor li se va scădea la 9 nota la purtare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult