Acasa Actualitate-InternaSocial Continuă greva japoneză la Telekom România

Continuă greva japoneză la Telekom România

scris de Matei Iliescu
5 afisari

Angajaţii care lucrează în magazinele din judeţul Suceava ale companiei Telekom România continuă grevă japoneză. Protestul a fost anunţat de liderul Sindicatului Liber Independent Telecomunicaţii „Bogdan Vodă” Suceava, Aleodor Nichifor, acesta declarând că în urma consultării salariaţilor s-a luat decizia să se protesteze în mod paşnic, prin purtarea unei banderole albe pe mâna stângă.

Continuă greva japoneză la Telekom România

Continuă greva japoneză la Telekom România

Aleodor Nichifor a arătat că principala nemulţumire este legată de salarizarea angajaţilor Telekom România din magazinele acestei companii. „Nici un salariat nu este de acord cu alinierea salariilor persoanelor care lucrează la magazine şi care de fapt nu este altceva decât o diminuare mascată a salariilor. Presiunile care au început să fie puse pe salariaţii în cauză nu fac altceva decât să creeze o stare de teroare şi umilinţă, mai ales că există ameninţări prin care aceştia sunt puşi în situaţia în care ori semnează diminuarea salarială, ori semnează plecarea din companie cu acordul părţilor. A treia variantă este verbală, în sensul că salariaţii sunt informaţi că dacă nu se acceptă nici una din variante, se vor modifica targetele astfel încât să nu poată fi realizate, după care vor fi daţi afară ca incompetenţi”, a spus Aleodor Nichifor.

El a subliniat faptul că, potrivit Codului Muncii, salariul nu poate fi modificat decât cu acordul salariatului. Liderul sindical a precizat că în condiţiile în care profitul realizat de companie „chiar şi cu ajutorul acestor salariaţi a fost unul lăudabil”, cu o creştere de 0,4 ori faţă de 2013 şi cu o valoare de 106 milioane euro profit EBITDA, angajaţii sunt demotivaţi prin diminuarea salariilor.

„Cu toate că profitul companiei a fost unul pozitiv în ultimii ani, la ultimele trei negocieri aţi tăiat din beneficiile salariaţilor fără să aveţi în vedere că cea mai importantă şi profitabilă investiţie într-o companie este resursa umană care trebuie motivată şi stimulată financiar, aşa după cum sunt probabil cei care vă înconjoară şi vă sugerează greşit acest model de rentabilizare a activităţii”, a precizat Aleodor Nichifor într-o adresă oficială pe care a înaintat-o conducerii Telekom România. Liderul de sindicat şi-a exprimat speranţa că protestul de la Suceava va fi susţinut şi de alţi angajaţi ai acestei companii din alte judeţe ale ţării.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult