Acasa Actualitate-InternaSocial Contractul de inchiriere a Pelesului se va prelungi cu trei ani

Contractul de inchiriere a Pelesului se va prelungi cu trei ani

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

.Reprezentantii Casei Regale si comisia care reprezinta statul roman la negocieri sunt de acord sa prelungeasca cu trei ani contractul de inchiriere a castelului Peles, a anuntat joi ministrul Culturii, Hunor Kelemen, transmite Mediafax.


 

 

„Am fost de acord sa prelungim cu trei ani contractul. (…) Sper ca, in curand, vom semna contractul”, a spus ministrul, precizand ca, din comisia de negociere care a reprezentat statul roman, condusa de secretarul de stat pe Patrimoniu din Ministerul Culturii, Vasile Timis, au facut parte si un reprezentant al Ministerului Justitiei si unul al Ministerului Finantelor. „Deci muzeul e in siguranta, castelul este in siguranta”, a concluzionat Kelemen.

Negocierile intre reprezentantii Regelui Mihai, caruia domeniul Peles i-a fost retrocedat in 2007, si statul roman, care detine in continuare colectiile de la Peles si Pelisor, pentru care plateste o chirie in valoare de 52.000 de lei pe luna, s-au derulat in luna februarie, deoarece acordul incheiat in acest sens in urma cu trei ani intre cele doua parti expira in luna martie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult