Acasa Actualitate-InternaSocial Contributiile persoanelor care obtin venituri din drepturi de autor, aproape duble din 2011

Contributiile persoanelor care obtin venituri din drepturi de autor, aproape duble din 2011

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Persoanele care au venituri din drepturi de autor ar putea plati din 2011 contributii la somaj, pensie si asigurari de sanatate de pana la 35%, aproape dublu fata de cele din prezent, intentia fiind criticata de jurnalisti, actori, sindicate, patronate, dar si de reprezentanti ai partidelor, informeaza Mediafax.


Desi fusese luata in discutie si inainte intentia de a pune persoanele care au venituri de natura profesionala sa plateasca suplimentar la „fondurile sociale” de somaj, pensie si asigurari de sanatate, in iunie Guvernul chiar a pus-o in aplicare, pe motiv ca este nevoie de solidaritate sociala, mai ales in aceste vremuri de criza.

Legea 571/2003 privind Codul fiscal a fost modificata si completata in iunie 2010 prin OUG 58. Prin noile prevederi, din iulie 2010 persoanele care obtin venituri de natura profesionala, inclusiv din drepturi de autor, sunt obligate sa plateasca pentru acestea contributii de asigurari sociale pentru somaj, pensie si asigurari de sanatate.

Primele plati, pentru veniturile din iulie, la asigurarile sociale pentru somaj si pensie trebuiau facute pana in 25 august, in cazul asigurarilor de sanatate data primelor contributii fiind in 25 ianuarie 2011.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult