Acasa Actualitate-InternaSocial COPAC: Alesii sa fie obligati sa se trateze in tara!

COPAC: Alesii sa fie obligati sa se trateze in tara!

scris de Ziua Veche
3 afisari

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC) propune adoptarea unei legi a responsabilitatii care sa oblige orice persoana aleasa prin vot sau numita politic sa se trateze in sistemul romanesc.
„COPAC este alaturi de suferinta celor afectati de drama de la Maternitatea Giulesti si atrage atentia ca aceasta situatie este doar varful foarte vizibil al iceberg-ului prin elementele cutremuratoare pe care le cumuleaza. Intreg sistemul de sanatate din Romania este in colaps, zilnic se petrec astfel de evenimente tragice in spitalele din Romania, unde mor pacienti nevinovati, sau in familii, unde sunt oameni care isi asteapta moartea pentru ca nu mai au acces la tratamentele necesare”, se arata intr-un comunicat de presa.

Pentru a iesi din criza sistemului de sanatate, COPAC propune sa se decida, printr-o lege a responsabilitatii alesilor fata de Romania, ca orice persoana aleasa de popor prin vot pe o functie, de la presedinte pana la consilierul local de la o primarie, precum si cei numiti politic intr-o functie de conducere sa fie obligati sa-si trateze problemele de sanatate in sistemul sanitar din Romania, atat ei cat si familile lor. Astfel, alesii ar fi obligati sa se gandeasca mai bine atunci cand decid bugetul pentru sanatate si astfel sa fie fortati sa aloce cel putin sase la suta din PIB.

„Daca incalca aceasta regula, sa isi piarda automat functia, daca merg sa se trateze in sistemele de sanatate ale altor tari, aceasta fapta sa fie considerata dauna adusa imaginii Romaniei si sa suporte consecintele”, se mai spune in comunicat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult