Acasa Actualitate-InternaSocial Copii intoxicaţi cu vapori de clor la Tâncăbești

Copii intoxicaţi cu vapori de clor la Tâncăbești

scris de C.S.
14 afisari

Mai mulți copii de la Școala Generală Tâncăbești, județul Ilfov, au fost intoxicați miercuri dimineață cu vapori de clor, la fața locului ajungând echipaje ale ISU și SMURD.

foto mediafax.ro

foto mediafax.ro

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat pentru Agerpres că niciunul dintre copii nu se află în stare critică.

„Au fost trimise mai multe echipaje în urma unui apel. Unor copii de la o școală din Ilfov li s-a făcut rău. Au fost trimise și elicopterul SMURD cu medic și o mașină de terapie intensivă. Este vorba de 21 de copii, niciunul nu este într-o stare critică. Cel mai probabil au fost expuși unor vapori de clor după ce s-a spălat cu o cantitate mai mare de clor la școală. Aceasta este informația pe care o avem acum. Această informație se poate schimba pe parcursul intervenției. Sunt acolo mai multe echipaje de la ISU, de la SMURD, care evaluează situația și vor lua decizia dacă o parte din copii vor trebui duși la spital”, a precizat Arafat.

Purtătorul de cuvânt al ISU București, Adrian Marin, a afirmat pentru AGERPRES că toți elevii au fost evacuați după ce copiii au acuzat stări de leșin.

El a adăugat că la fața locului s-au deplasat un elicopter, o autospecială și trei mașini SMURD, presupunându-se că sunt mai multe victime.

Cincisprezece elevi de la Şcoala Generală din Tâncăbeşti, judeţul Ilfov, sunt preluaţi de mai multe ambulanţe SMURD şi SABI, precum şi de un elicopter SMURD, şi transportaţi la spitalele Elias, Grigore Alexandrescu şi Floreasca din Capitală. 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti – Ilfov, copii de la şcoala din Tâncăbeşti au acuzat stări de rău, cel mai probabil aceştia intoxicându-se cu vapori de clor, după ce angajaţii şcolii au folosit această substanţă pentru a spăla pereţii claselor.

Unul dintre elevi este transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca, nouă sunt transportaţi cu ambulanţe SMURD la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”, iar alţi patru sunt aduşi la Elias cu ambulanţe SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov (SABI), a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti – Ilfov, Daniel Vasile.

Reprezentantul ISU Bucureşti Adrian Marin a precizat că la faţa locului au ajuns un elicopter SMURD, trei ambulanţe şi o autospecială pentru victime multiple.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult