Acasa Actualitate-InternaSocial Copiii cu autism isi cer drepturile

Copiii cu autism isi cer drepturile

scris de Ziua Veche
1 afisari

Cincisprezece copii cu autism, insotiti de parintii lor, au venit marti la Senat pentru a sustine adoptarea propunerii legislative privind identificarea, diagnosticarea si tratarea copiilor afectati de tulburari din spectrul autist, initiativa inscrisa pe ordinea de zi a plenului. In Romania, la fiecare 7 ore se naste un copil cu autism, sustin specialistii.


Pentru a-i sensibiliza pe parlamentari, copiii i-au invitat, inainte de inceperea sedintei de plen, sa recompuna impreuna un puzzle (simbol al miscarii internationale de constientizare a autismului), amplasat in holul Senatului, informeaza Rompres. Senatul a adoptat marti o propunere legislativa privind organizarea si functionarea practicilor de terapie comportamentala pentru a ajuta persoanele care sufera de autism, textul incluzand si cadrul organizatoric pentru tratarea acestei maladii.

Asociatia invingem Autismul, Puzzle România si Asociatia parintilor copiilor cu autism, din care fac parte si parintii care au venit cu copiii lor la Senat, considera ca legea este importanta pentru acestia.
„Textul legii reprezinta un punct important de plecare iar eficienta aplicarii ei si imbunatatirea vietii persoanelor afectate de autism, ca rezultat concret, depind totodata de normele metodologice care urmeaza a fi intocmite cu ajutorul specialistilor de la ministerele de resort (al Muncii, al Sanatatii, al Educatiei) si al organizatiilor care cunosc problematica autismului si sunt la curent cu expertiza si rezultatele altor tari ale lumii in privinta imbunatatirii vietii persoanelor cu autism”, se arata intr-un comunicat remis de Asociatia invingem Autismul.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult