Acasa Actualitate-InternaSocial Copiii nascuti din mame deprimate sunt mai predispusi la boli

Copiii nascuti din mame deprimate sunt mai predispusi la boli

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Medicii suedezi au dovedit ca agitatia si anxietatea, precum si starile de depresie din timpul sarcinii pot avea rezultate negative asupra viitorilor bebelusi. Mai exact, in astfel de cazuri, copiii vor cantari foarte putin la nastere. Acesti copii, nascuti de mame deprimate, sunt mai predispusi sa se imbolnaveasca si chiar pot sa moara la o varsta frageda.

Oamenii de stiinta de la Institutul Karolinska din Stockholm, cu sprijinul Comisiei pentru Dezvoltare Rurala din Bangladesh (BRAC), au efectuat un studiu care a implicat 720 de femei gravide, aflate in semestrul al treilea de sarcina, scrie Rador. Cercetatorii s-au interesat, in primul rand, de sanatatea mintala a acestor femei provenite din sate sarace din Bangladesh. Viitoarele mamici au fost monitorizate pe parcursul ultimelor saptamani de sarcina, atentia medicilor concentrandu-se, ulterior, asupra nou-nascutilor, care, la randul lor, au fost monitorizati timp de 6-8 luni dupa nastere. Durata totala de monitorizare a fiecarei familii a ajuns la un an.

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca exista o legatura directa intre depresia mamei si sanatatea copilului. Cercetatorii cred, de asemenea, ca problemele de sanatate mintala ale femeilor in timpul sarcinii pot fi un factor decisiv in ceea ce priveste mortalitatea neonatala si sanatatea precara a copiilor care se nasc in familii cu o situatie materiala nu foarte buna.

0 comentariu

AC^DC 08-09-2010 - 13:14

Iar respectivele companii vor vamui energia electrica si le vom da in plus niste bani munciti de noi. Ei cu ingineria financiara, iar romanii cu buzunarele golite.

Pribeagul 08-09-2010 - 15:52

„Din chaos, Doamne,-am apărut
Şi m-aş întoarce-n chaos…
Şi din repaos m-am născut,
Mi-e sete de repaos.”

Le-am facut, le-am desfacut, le refacem…

Nu stie nimeni de ce… doar niste hotariri cu totul arbitrare, rezultate din niste „prorociri” gen: „Castigul salarial mediu brut in anul 2012 va fi de 905 euro … De asemenea, pensia medie va fi de 405 euro in anul 2012“

Ce trebuie sa intelegem! De zeci de ani, si in socialism si in capitalism, cistigul mediu al romanului a fost si este 200-300 euro/luna.

Daca atunci ceea ce munceam in plus era pentru dezvoltarea tari, pentru a face o industrie „fier vechi”, si o agriculura intensiva, in folosul tuturor, acum muncim in plus ca madam Udrea sa-si ia posete… Louis Vuitton.

Hai, sa traim bine!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS